Dillema

Ondanks de borstvoeding moeilijkheden geef ik nog steeds borstvoeding. Zowel live als afgekolfd. Het is een hele dagtaak voornamelijk het kolven wat ik bijna fulltime deed/doe.
Ik merk dat er hierdoor weinig ritme in huis is want ik voed wanneer mevrouwtje er om vraagt. Soms wel om de 2 uur. Het wordt steeds moeilijker met de twee andere kids die ook hun bezigheden hebben waar ik ze bijvoorbeeld naar toe breng.

De vader van Mn kids zegt stop maar gewoon met de borst ga over op KV. Hij trekt dit niet meer. Uuuhh wat trekken je hoeft je kind alleen ff vast te houden tot ik klaar ben met kolven maar goed. Er zijn dus veel spanningen in huis.
Ook ik ben gefrustreerd maar voornamelijk omdat ik het idee heb alles alleen te moeten doen. Huishouden-koken- verzorging kids en ja het kolven. Mijn vriend doet niks geen boodschappen- opruimen - en niet uit zichzelf de kids.

Wanneer ik stop met de borstvoeding komen we in een cirkel van ziekenhuis bezoeken ivm allergie. Heb al een aantal keren geprovoceerd en mw reageert er snel op. Kinderarts weet dit ook maar wil niet de juiste voeding voorschrijven omdat de verzekering er moeilijk over doet.
Dit houd mij tegen om te stoppen met de borst.
Wil mijn meisje niet pijnigen met krampjes en exceem.

Wat moet ik doen? Mijn hart zegt laat de vader lullen hij doet toch niks ook niet met de fles. En blijf lekker borstvoeden. Dat is het beste voor je kindje nu.

Hebben jullie tips voor me?

781 x gelezen, 1

In Baby

reacties (18)


 • mijn~meisje

  is er ook naar de tongriem en llipbandje van je kindje gekeken? hier was dat te strak en dat zorgde voor veel problemen. Wat zijn er verder voor tips gegeven om een goede aanhap te creeeren? Moet je bijv ook een hamburger van de borst maken? https://moedermelknetwerk.nl/kolven-stap-voor-stap/borstcompressie het is een beetje zoiets als punt 2 bij deze link. Je drukt als het ware de borst een beetje plat waardoor deze makkelijker en dieper in de mond komt van het kindje. Doe dit platdrukken niet te dicht bij de tepel want dan is er te weinig ruimte voor je kindje om aan te happen. Daarnaast kun je onder het drinken borstcompressie toepassen. Ook hiervan staat een uitleg in de link. Maar dan knijp je onder het voeden in de borst waardoor je de melkstroom makkelijker maakt. Zo hoeft je kindje minder werk te doen om wel de melk te krijgen. Verder kun je is proberen hoe het gaat als je overdag meer gaan live voeden. Je vermoed dat ze te weinig drinkt door een slechte aanhap maar weet je dat ook zeker? Live voeden vind ik zelf zo veel makkelijker als kolven. Mijn zoontje dronk ook te weinig en ook vaak, elke 2 uur. maar wel altijd live. Eerst kolven en dan de fles geven zo voor mij meer werk zijn geweest als gewoon vaak live voeden.

 • Noopma

  Waarom hapt ze niet goed aan? Wat zegt je lactatiekundige? Ik snap je gevoel ik heb het namelijk ook gehad. Er werd mij ook gezegd stop ermee en had ook geen ritme in huis. Probeer overdag 1x ook erbij live te voeden. Probeer het stukje bij stukje af te bouwen met kolven. Gewoon doorgaan en desnoods maak je een schemabord van wat en wanneer je iets gaat doen. Als je kindje gewoon tevreden is na de live voeding krijgt ze gewoon genoeg hoor. Ontspannen zijn is ook goed voor bv. Ik zou er niet mee stoppen. Hoe ouder je baby word hoe makkelijker echt waar. En als je kolft kolf je dan meer dan je nodig hebt? Deed ik uiteindelijk wel waardoor de druk van kolven minder werd.

 • Chudo

  Ik zou als laatste poging voor de borstvoeding hup de kolf aan de kant en live gaan voeden. Dat ze niet genoeg binnen krijgt weet je niet: dat is jouw gevoel.

  Mijn zoon wist pas met 5 maanden opeens hoe het moest met aanhappen. Ik denk ook best dat ze heel eigenwijs kunnen zijn hoor en kiezen voor de makkelijkste manier!

  Ik denk dat als je live gaat voeden ze met een paar dagen helemaal gewend is!

 • Baby0815

  Ja dat is zeker een optie. Ik slik nu domperidon om de borstvoeding weer goed op gang te krijgen. De lacatatiekundige en ik hebben nog contact.

  Mijn gevoel zegt ook dat ik veel liever borstvoeding geef dan kV. Maar het is zo frustrerend als de omgeving dit tegenwerkt of afkeurt :(

 • Chudo

  Ja het is heel zwaar. Als mensen je steunen maakt het makkelijker door te zetten idd! Vervelend meis dat je man je niet bij kan/wil staan.

  Zou het een optie zijn voorlopig die dieetvoeding zelf te betalen ?

 • Baby0815

  Ja en nee. Die dieetvoeding kost gemiddeld 60 euro voor een klein blikje. Om bij te voeden is het wel te doen maar om haar volledig op die voeding te hebben is financieel niet mogelijk.

  Het liefst wil ik dat het gewoon lukt met de borstvoeding. Het is het beste en geen gedoe met artsen.

 • MNAZ

  Jouw vriend moet in plaats van zeuren juist zijn mouwen opstropen en jou gaan helpen om alles onder controle te krijgen.

  waarom kolf je als je ook live voedt?

  Natuurlijk kost Bv veel energie maar als jouw dochtertje krampjes en eczeem krijgt dan zou ik zeker niet ermee stoppen.Voordat je het weet is ze alweer een jaar en kan je afbouwen.

 • Baby0815

  Mijn dochter hapt niet goed aan. Dus twijfel of ze wel genoeg binnen krijgt als ik alleen maar live zou voeden. Ik geef haar nu alleen snachts uit de borst de rest probeer ik te kolven.

 • NewBaby2018

  Blijkbaar ziet jou vriend het als een groter probleem als jij zelf, en misschien heeft hij wel gelijk. Je geeft al aan dat het steeds moeilijker wordt om het dagelijks leven uit te voeren, afspraken met andere kinderen, huishouden, spanningen in het huis.

  Leuk borstvoeding geven, maar het mag niet ten koste gaan van de rest.

  Spreek uit naar je vriend dat je niet weet hoe je het kan bolwerken met het huishouden enzo en overleg hoe jullie daar samen uit gaan komen.

  Je overweging om niet te stoppen snap ik heel goed, hier ook twee gevallen van KMA. Ik weet dus uit ervaring dat ze veel makkelijker en sneller zijn bij een tweede of derde kind. Vervelend van die krampjes etc, maar ik denk dat een harmonieus gezin meer waard is dan geen krampen en eczeem. Want die machtiging ga je tzt toch wel krijgen, dus alle voeding die je voor die tijd hebt gekocht krijg je allemaal gedeclareerd.

  Plus je hebt andere kinderen... ik weet niet hoe dat borstvoeding/kolven je dag beheerst, maar het mag niet zo zijn dat de andere kinderen daar hinder van ondervinden.

 • Baby0815

  Ik dacht ook dat het sneller zou gaan met de machtiging en de kinderarts maar we zijn nu wel bijna 8!weken daarmee bezig. De KA geeft aan dat ze idd de symptomen ziet maar dat de verzekering niet zo snel een kleine baby op de neocate wil hebben. Op de nutramigen reageert ze ook heftig en dat huilen van de krampen is frustrerend zowel voor haar als voor het hele gezin want op die manier beheerst dat dan weer de dag. Vandaar mijn dillema. Want op zich gaat het goed met de borstvoeding maar het kost wel tijd.

 • Happyfamily!

  Waarom zo veel kolven als ze ook live drinkt? Dan zeg ik gewoon alleen live geven. En niet meer op verzoek.

  Mijn dochtertje krijgt vaste tijden zodat het goed uitkomt met school, sporten, zwemles, afspreken, wedstrijden van de andere 4 kids.

 • Baby0815

  Dat zou inderdaad het fijnste zijn. Gewoon vaste tijden.

  Mijn dochtertje hapte niet goed aan waardoor ze niet voldoende voeding binnen kreeg. Daarom gaan kolven. Nu geef ik alleen tussendoor af en toe en nachts live.

 • Happyfamily!

  Dan zou ik lactatiekundige inschakelen. Zorgen dat ze goed aanhapt en live gaan voeden. Succes met je keuze!

 • Mama0408

  Je vriend trekt het waarschijnlijk niet meer om jou zo gefrustreerd te zien, om jou 24/7 te zien struggelen en zich machteloos te voelen. Geef aan wat je van hem nodig hebt. Wil je dat hij helpt in het huishouden? Vraag hem of hij vandaag of morgen wil stofzuigen. Echt, bij mannen moet je duidelijker zijn dan tegen kinderen. Hij kan niet ruiken wat je nodig hebt, ook al is het zo duidelijk als wat.

  Wat betreft bv of fv: doen waar jij je goed bij voelt. Als jij over wilt stappen op de fles, moet je op je strepen gaan staan. Ze geven niet zo maar speciale voeding, ze doen er erg moeilijk over dus ga 100x en als t moet nog vaker naar de huisarts of kinderarts van t CB.

 • Mariakees

  Ik begrijp niet goed waarom een kinderarts het niet voor zou schrijven als er werkelijk sprake zou zijn van koemelkallergie. Tuurlijk, er zijn nu ook mensen die doen alsof zodat ze gratis voeding hebben, maar zodra een kind direct eczeem heeft lijkt het me dat een kinderarts er ook niet meer omheen kan.

  Wat betreft de borstvoeding is het echt een keus die je zelf moet maken en niet iemand anders. Je man kan zeggen wat hij wilt, en tuurlijk heeft hij vast het beste met z'n gezin voor, maar jij bent degene die het geeft en het de meeste energie kost. Maar zou de spanningen die in huis erdoor zijn wel degelijk meenemen in je keuze want het moet niet zijn dat huwelijksproblemen ontstaat doordat de borstvoeding zoveel gedoe is. Dan zou ik eerder naar een lactatiekundige gaan om dat beter te doen verlopen zodat de spanningen er ook niet hoeven te zijn.

 • Baby0815

  Dank voor je berichtje. Lactatiekundige is geweest heb daar tips van gekregen en hopelijk komt de borstvoeding weer goed op gang.

  Ik heb nu een machtiging voor nutramigen. Maar ook daar reageert ze helaas. Kinderarts heeft foto’s en alles maar geeft aan dat de verzekering moeilijk doet voor de neocate. Daarnaast moet ik constant achter de kinderarts aanlopen omdat ze niet belt of mailt.. echt vervelend.

  Mijn vriend zegt ja jij bent de hele dag thuis dus jij kan t huishouden doen...,

 • Moedervanprinses

  Waarom moet je zo veel kolven als ik vragen mag?

 • Baby0815

  Ze hapt niet goed aan. Hierdoor is ze in het begin veel afgevallen. Toen fulltime gaan kolven. Het gaf me rust om te zien hoeveel ze binnen kreeg. En nu komt ze gelukkig goed aan. :)