Ik zie het somber in

Zoals ik in eerdere blogs heb geschreven is het wondertje in mijn buik een verrassing. Voor mij een blijde verrassing.
Partner heeft het er moeilijk mee. Ik hoopte als hij haar zou voelen en Mn buik zou zien groeien dat hij ook zo gelukkig zou worden als ik.
Het is een zegening een wonder. Nu ben ik 30 weken. En geeft hij aan mij het kwalijk te nemen. Ik ben de gene die zijn wereld op zn kop zet. Terwijl hij zei oke hou haar maar.
Nu zegt ie deed het alleen zodat je stopte met zeuren en huilen.

Inmiddels ben ik bezig met de kamer, de naam en alle voorbereidingen. Hij doet niks. Het boeit het niet en hij zegt nu ja jij mag de navelstreng zelf doorknippen.
Ik ben zo bang wat de toekomst brengt. Laat voor op staan dat ik deze baby zoveel liefde ga geven Desnoods ben ik mama en papa in een. Maar het is gewoon klote. Ze wordt over 8 weken gehaald ivm mijn suiker.
Ik heb echt een wonder nodig. Een wonder dat hem van zijn 3e kind laat houden.

Het is echt triest terwijl zoveel mensen een wondertje willen stoot hij er gewoon een af.
Wat denken jullie? Zal hij zodra hij haar ziet bij de bevalling veranderen en van haar houden. Is er iemand die in dezelfde situatie heeft gezeten of vergelijkbaar?

1936 x gelezen, 4

reacties (26)


 • verrassing2019

  ik begrijp je helemaal mijn 3de was ook verassing slikte de pil had die maand doorgeslikt en er kwam bloed vond het raar bleek dus 6 weken zwanger te zijn. mijn man was heel blij ook al hadden we 3de niet gepland echt niet bij stil gestaan willen wel een 3de zo zie je maar we hebben er nu 3 maar de hele zwangerschap zat ik echt van kan ik het wel aan hoe gaat het straks met 3 kids kan ik wel multitasken allemaal vragen die door me heen spookte

  en hij is nu 6 weken☺️mijn man was dus superlblij en ik zat met allemaal vragen🤔

  ben wel bv aan het afbouwen want dat ging niet meer en 2 kids die aandacht willen en bv geven ging niet slapeloze nachten erbij ik ging er zelf doorheen. nu sinds paar dagen opgeknapt en voel ik me goed geef overdag bv en avond nacht kv heerlijk zo die combinatie. mijn zoon is ook heel erg jaloers dus wil hem ook zoveel aandacht geven.

  succes als de baby er is vind je je draai wel op een geheven moment.

 • Toya-dk

  Wat jammer voor je meid. Genieten van je zw zal er op deze manier vast en zeker niet opzitten. Ik heb hier helaas geen ervaring mee maar hoor wel van in m'n omgeving dat het vaker voorkomt en de meeste wel 180 graden draaien eens het kleintje geboren is. En dat hoop ik ook voor jou hoor. 🍀💕

 • tweede83

  het voelt wel heel eenzaam dat je man zo reageert. Misschien is hij gewoon bang voor weer opnieuw beginnen.. nachtvoedingen, luiers enz.. Zijn wereld staat ook weer op de kop, zeker het eerste jaar. Maar dat zal voor jou niet anders zijn. Ik kan mij voorstellen dat je bang bent voor de toekomst, hoe zal hij reageren als de baby er is en hoe pakt alles uit. Ook voor de andere kinderen die er ook zijn.

  Maar als de baby word gehaald, bedoel je dan met een keizersnede? Gaat hij dan ook met je mee? gaat hij je dan ook ondersteunen in je herstelperiode? Ik was toch heel praktisch met hem in gesprek gegaan, en dan meer met de vraag hoe hij dat voor zich ziet. Want het is wel mooi dat je je kindje mocht houden, maar het is uiteindelijk wel zijn kindje die je draagt en daar zitten toch wel verantwoordelijkheden aan vast. Je kan ook blijven afwachten, maar dan weet je het nog niet zeker wat hij wel of niet gaat doen. Hopeloos dit. Ik hoop dat hij straks wel zal bijdraaien en dat je alsnog een fijn gezin kunt zijn samen! Hele dikke knuffel!

 • Fijne-mie

  💖💖

 • My-Pride-and-Joy

  Poeh wat heftig meid... Ik krijg tranen in mijn ogen als ik me probeer in te denken hoe jij je moet voelen... Ik hoop echt met heel mijn hart voor jou dat hij inderdaad zal bijdraaien, maar het neemt niet weg dat deze zwangerschap een hele eenzame periode voor jou is geweest.. Ik wil je echt heel veel sterkte en kracht toe wensen!

 • mijn~meisje

  voor nu is het heel zwaar en moeilijk. Je staat er alleen voor, dat wil je niet en je bent ook nog is bang. Dat je zegt dat je man wel blij was en nog steeds is met zijn andere twee kids geeft hoop. Misschien kun je is voorstellen dat hij naar de ha gaat zodat hij er met een neutraal iemand over kan praten. Niet zodat hij persee van haar moet houden maar voor zijn eigen?

 • LieveMara

  ik heb in een soortgelijke situatie gezeten toen ik zwanger was van mijn zoontje. Het was voor hem allemaal te onwerkelijk en ook toen de baby er was hij liever weg dan thuis. Uiteindelijk is het wel goedgekomen. Dat hoop ik voor jou /jullie ook. Het is ook echt een wonder laat je niets anders wijs maken en houd moed tijd doet echt een hoop

 • Wittemuis86

  Wat een rot situatie zeg. Kan me wel voorstellen dat een vrouw eerder gevoel heeft bij een kindje, het zit in je buik, je voelt haar enz. En dat het voor de man vaak wat langer duurt. Maar jou er alleen voor laten staan is ook niet eerlijk. Ik begrijp uit je verhaal dat jullie al twee kindjes hebben samen? Wat is dan zijn reden om niet nog een kindje te willen?

  Moeilijk hoor. Ik hoop voor je dat hij nog van gedachten gaat veranderen..🍀

 • Mamavnmj

  Ik denk sowieso dat een vrouw eerder de knop omdraait na een ongeplande zwangerschap en het kindje in haar hart sluit. Hij heeft daar duidelijk meer tijd voor nodig en ik denk dat je hem die ruimte moet geven. Hoe krom het misschien ook klinkt maar ik lees in je eerdere blogs meer problemen en dat hij je verwijt dat je geen anticonceptie hebt gebruikt, daar was hij natuurlijk zelf bij maar ik vraag me oprecht af hoe ongepland de zwangerschap voor jou was als je je koperspiraal laat verwijderen en vervolgens geen anticonceptie gebruikt. Dat hij niet (meteen) staat te springen is helemaal niet gek. En onder druk van de groeiende buik en de baby die bijna komt vind ik het niet raar dat hij misschien wat rare dingen zegt. Zet hem niet teveel onder druk. Geef hem de ruimte, recht je rug en wees sterk. Laat hem zien dat je de touwtjes in handen hebt en geef hem het vertrouwen dat het goed komt. Hij zal dan hopelijk wel bijdraaien.

 • Baby0815

  Bedankt voor je antwoord. Koperspiraal is er echt al lang uit. Ik werd er ziek van. Hij maakte in de tussentijd wel eens grapjes van he zullen we voor een 3e gaan. Dus ik dacht altijd tja als het komt dan komt het. Geen probleem. Maar blijkbaar lag het anders. Het stomme is dat ik in de vakantie dat ik zwanger raakte aan het denken en oriënteren was over andere anticonceptie. Maar dat was niet meer nodig. Ik was meteen verliefd. Het voelde als ee wonder.

  Diep in mijn hart heb ik vertrouwen dat het goedkomt. Dat zeg ik ook tegen hem. Ik geef hem ook de ruimte maar ben wel bang.

 • Lan1405

  Als je al heel lang geen spiraal meer hebt en hij niet nog een kindje had willen hebben, dan had hij ook geen (onbeschermde) seks met je moeten hebben...

  Vind het heel vervelend voor je dat hij zo reageert. Wat zal jij je eenzaam voelen. Hoop echt voor jou dat hij bij draait.

 • lorlor

  Heel veel sterkte!

  ik denk dat het wel goed komt hoor. als de bevalling eenmaal begint en zeker als ze er is!

  ik was zwanger van mijn ex, we hebben al een zoontje samen. hij zei tegen mij als je het niet weghaalt dan steun ik je niet.

  ik kon het uit eindelijk niet weghalen.

  we zagen elkaar veel vanwege onze zoon. hij negeerde mijn buikgroei en haf zelfs nog het lef om rond te vertellen dat het niet van hem was! nu komt het erge. toen de bevalling begon kwam hij onze zoon ophalen. ik ging kapot van de pijn. ( ging te laat naar het ziekenhuis)

  En wat hij tegen mij zei was.. suc6 he wijfie.

  toen ze eenmaal geboren was. heeft hij het nog 2 weken volgehouden. en toen brak hij. en wilde haar wel en spijt van zijn acties. dus nu 2 maanden later ziet hjj ook zijn dochter als zijne.

  niet alle mannen zijn het zelfde, maar ik denk dus dat jou partner wel bij draait.

  positief proberen te blijven, stress is al helemaal niet goed

 • Baby0815

  Wat fijn dat het bij jullie allemaal goed is gekomen. Dat geeft me echt hoop.

 • Marj0lein

  Ik ben zelf een vrouw die vaak in de overleefstand schiet als ik zo’n situatie meemaak.. ik zou, na zulke opmerkingen, echt zo boos zijn! In de vorm van totaal negeren of even uit huis gaan.. dan maar niet.. hoe moeilijk ook! Maar dit kan hij toch niet doen tegenover jou en zn nieuwe kind? Wil je niet? Dan niet..

 • Linda4meisjes

  Wat afschuwelijk. Maar je andere kids zijn ook van hem? Hoe kan dat dan, jeetje wat moeilijk. Ik hoop van harte dat zijn hart smelt als ze is geboren. Sterkte ❤

 • MamaJL

  Dat is niet te zeggen helaas. Hoop het echt heel er voor je. Maar wat gaat jouw meisje geliefd worden door jou en haar siblings. Ik kan je alleen maar heel veel kracht en geluk wensen voor de tijd die komen gaat. Je bent echt sterk en veerkrachtig.

 • 2de-

  Als hij van zijn Eigen geen kinderen heeft kan het echt nog veranderen na de geboorte. Veel mannen voelen het niet zoals wij. Heeft hij al kinderen denk ik dat het niet gaat beteren. Sterkte meid☘️

 • TrotseMama<3

  Persoonlijk zie ik het met jou eve n somber in.. dit omdst t dus niet zijn eerste kindje is en hij dus wel weet hoe het is om vader te worden. Als het zijn eerste was zou ik zeggen wacht tot hij haar ziet.. liefde op t eerste gezicht.

  Ik hoooop echtttt dat hij dit weer heeft en dat we het beide fout hebben.

  Succes meid met alles en zet hem op nog een paar weekjes

 • FemmalynMaeveFlynn

  Ik denk dat je je gevoel moet volgen, want die weet het antwoord al...

 • Baby0815

  Mijn gevoel zegt dat hij wel van haar gaat houden maar dat ik zeker in het begin wanneer alles wennen is nog veel verwijten ga krijgen. In mijn hart weet ik hoe belangrijk familie voor hem is. En dat is dit klein wondertje ook.

  Maar soms zakt de grond even onder mijn voeten weg en ben ik bang voor de toekomst.

 • kaartje704

  Een keer oprecht excuses aanbieden, zodat hij weet dat jij hem snapt en dat het hem zeer heeft gedaan? Als het je echt te verwijten is moet je dat toch doen net zolang tot hij begrijpt dat jij hem begrijpt...

 • Baby0815

  Mijn gevoel zegt dat hij wel van haar gaat houden maar dat ik zeker in het begin wanneer alles wennen is nog veel verwijten ga krijgen. In mijn hart weet ik hoe belangrijk familie voor hem is. En dat is dit klein wondertje ook.

  Maar soms zakt de grond even onder mijn voeten weg en ben ik bang voor de toekomst.