Intake C&C gepland!

Na onze aanmelding bij C&C moesten we documenten invullen en terugsturen. Nadat wij dit hadden gedaan werd ik 1 dag later al gebeld om de intake in te plannen. De intake staat gepland op 21 augustus.
Als wij met een Duitse/Engels sprekende arts in gesprek wouden, had de intake eerder plaats kunnen vinden maar wij vinden het fijn om gewoon met een Nederlandse arts de intake te doen.

De cyclus voor de intake, dus rond 8 augustus, mag ik al langs komen op cd1-3 voor het bloedonderzoek. Ook is het mogelijk om in de maand augustus de hysteroscopie en het nk-plasmacellen onderzoek te laten doen. Het nk-plasmacellen onderzoek moet tussen de 19e-22e cyclus dag, dus ±1week na de intake kunnen die onderzoeken plaats vinden. Dit moeten we nog wel even bespreken tijdens de intake natuurlijk maar er is mij al vertelt dat dit gewoon mogelijk gaat zijn hoogstwaarschijnlijk. Voor deze onderzoeken hebben ze altijd wel plek ☺️.

Inmiddels weet ik ook welke dingen zij (kunnen) doen, die Nederland niet doet. Onder andere een timelaps, calcium badje (eicelactivator), PICSI, embryo hatching. Helaas geen embryoglue, wat TFP wel doet. Embryoglue is niet wetenschappelijk bewezen, maar het voelde wel fijn.
De timelaps willen wij sowieso gaan doen.
De timelaps is een incubator die de embryo's monitort vanaf het moment dat ze slechts eicellen zijn tot ze het stadium van blastocyst bereiken. Iedere vijf minuten wordt er een foto van het embryo gemaakt, wat nuttige informatie is voor de embryologen. Hierdoor weten ze dan precies wat er eventueel mis gaat. En voor het embryo is het zelf ook beter mijn inziens. In Nederland halen ze de embryo's dan telkens uit de stoof om te kijken. Nu blijven ze gewoon lekker 'veilig' liggen, zonder lastig gevallen te worden 😝.

De overige dingen lijkt ons ook wel wat. Vooral PICSI. Wij gaan tijdens de intake wel onze voorkeuren aangeven en dan willen we daarover graag de mening van de arts horen. Ik heb al gehoord dat Duitsland erg goed naar je luistert, mee denkt en mee gaat in wat het stel wil. Dus ik denk dat het allemaal wel goed komt. We hebben er een positief gevoel bij.

In Duitsland is het trouwens ook zo dat er maar 5 embryo's van dag 5 ingevroren mogen worden. Een embryo van dag 5, een blastocyste, ziet Duitsland al als levensvatbaar. Dus mocht ik meer dan 5 eicellen en 5 bevruchtingen hebben, vriezen ze de overige al in op dag 1 zodat er dus maar 5 blastocysten de vriezer in gaan. Heel bijzonder! Dat vind ikzelf dan weer niet zo'n prettig idee, ondanks dat ik het wel begrijp. Want een embryo van dag 1, is nog zo klein/zwak.. Kan dat het eventuele ontdooien wel goed overleven? Maar goed, dit gaan we ook allemaal wel zien!

Spannend allemaal.
Nu geduldig afwachten totdat we daarheen kunnen voor het bloedonderzoek en de intake. Geduld is een schone zaak!

838 x gelezen, 2

reacties (7)


 • Nijntje92

  Ik kan alleen maar zeggen dat het allemaal topmensen zijn daar bij C&C! Heel veel geluk gewenst.

 • 4kiddies

  Klinkt super goed en positief idd!! Ben heel benieuwd verder..heel veel succes

 • Kees-je

  Wauw wat kunnen ze veel daar! Hopelijk zit er iets tussen wat voor jullie positief gaat werken 🙌

  En dat de tijd tot augustus maar voorbij vliegt 😉

 • Jvb

  Wow, je wordt door zo'n traject echt een expert op dit gebied he. Fijn dat er weer allerlei mogelijkheden zijn nu, en dat jullie weer vooruit kunnen kijken🍀

 • Baby.wens

  Haha ja, erg eigenlijk hé 😂🙈..

  Bij ons vorige ziekenhuis hebben ze wel eens gezegd dat ik daar wel kon komen werken, zonder de nodige papieren. Want ik wist álles. 😂

 • Scheirischa

  Een vriendin van me in traject deed ook een dna fragmentatie test (scsa ofziets). Misschien nuttig om ook daar eens naar te vragen? Ze zat in traject in 2021, dus geen idee of het nu nog 'gangbaar' is?

  Alvast heel veel succes!

 • Baby.wens

  Dat stond niet op het papier met wat ze daar doen. Maar ik kan er wel eens naar vragen tijdens de intake ☺️.