Je maakt het wel spannend. Bloedverlies 15 weken Zwanger

Vanochtend begon het al, misselijk en overgeven, hoofdpijn en me gewoon niet lekker voelen. ik heb vandaag lekker rustig aangedaan naar aanleiding van Gisteren en heb de hele dag op de bank gelegen. Toen ik vanmiddag naar de Wc ging had ik ineens bloedverlies bij het afvegen, foute boel dacht ik. Mijn moeder en ik zijn zo snel mogelijk naar het Ziekenhuis gereden om te kijken of alles goed was. Deze Zwangerschap is toch wel heel spannend. Baarmoedermond was 4 cm, voor 2 weken was die 4,5 cm, maar geen reden tot zorg. Hartje klopt en alles was goed. Wat de Gyn in het Ziekenhuis wel opviel is dat de Placenta voor ligt en een klein deel bij/over de baarmoedermond ligt, dat zou eventueel de reden kunnen zijn waarom ik gebloed heb. Ik probeer nu zoveel mogelijk rust te nemen en niet te overdrijven. Ik vermoed zelf dat er eventueel een andertje gesprongen is tijdens het overgeven. Gelukkig is alles goed en de baby loopt (zoals altijd) 2 dagen voor in de Lengte. Wat dit voor de rest van de Zwangerschap betekend moet ik nog maar even afwachten. Een keizersnede lijkt op dit moment niet meer te voorkomen, aangezien de Placenta te dicht/over de Baarmoedermond ligt.


Ik hoop echt dat het hier bij blijft en ook ik eindelijk een beetje meer van de Zwangerschap kan genieten.

869 x gelezen, 1

reacties (11)


 • NVH

  De kans dat de placenta nog om hoog groeit is erg groot, geen zorgen dus! Rustig aan meis 🌸

 • Vlindermoeder

  Je bent pas 15 weken, dus die placenta heeft nog tijd zat om op te schuiven ;)

 • BAMMOEDER

  Gelukkig zei de arts dat ook al, ben benieuwd!

 • Jadis

  Tm 32 weken kan je placenta nog omhoog groeien.

  Ik heb dit zelf ook ben nu 27 weken zwanger maar hoor dat ook over een paar week.

  Maar de kans is best groot dat bij merendeels vrouwen placenta nog omhoog groeit.

  Hopelijk ook voor jou (en voor mezelf😂)

 • BAMMOEDER

  Ja hopelijk gebeurd dat allemaal nog bij ons! Spannend dat afwachten he? Had jij ook bloedverlies tijdens de Zwangerschap vanwege een te laag liggende Placenta? Dat was eigenlijk de verklaring van mijn Bloedverlies volgends de Arts.

 • Jadis

  Nee ik heb dat nu voor t eerst niet..

  Had bij mijn zoons wel bij beide zwangerschappen bloedverlies geen oorzaak en 2 gezonde jongens en vk zei ook juist nu je het verwacht door me placenta heb ik geen bloedverlies.

  Dus denk inderdaad wel dat het bij jou daarom ook zo is aangezien mijn vk dat ookal aan gaf dat dat opzich best “normaal” kan zijn bij een laagliggende placenta.

  Het afwachten vind ik soms ook best wel spannend! Ik zeg ook elke keer wil me stempelkaart niet vol hebben haha aangezien ik natuurlijk ben bevallen en bij de 2e ingeleid en als nu bij de 3e keizersnee is dan heb ik alles gehad maar nee Dankje haha wil zo graag in bad bevallen deze keer.🙈

  Maar we hebben er geen controle op en de baby’s moeten er toch uit dus we doen wat ze ons opdragen natuurlijk maar het blijft zeker spannend!

  Het bloeden is bij jou al wel gestopt toch?

 • BAMMOEDER

  Okay gelukkig maar! Bloedverlies was gisteravond alleen nog maar lichtroze, nu is het helemaal weg. Het was vast gewoon een klein Bloedvaatje buiten de Baarmoeder die geknapt is tijdens het overgeven.

  Ik zou een Kiezersnede niet erg vinden, maar dat is ook voor iedereen anders natuurlijk. Ik had bij de eerste een schouderdystocie, het was al een beetje de vraag of een Keizersnede niet beter was voor mij en de baby vanwege het risiko op herhaling, als ik niet voor een Keizersnede kies word ik met 37 weken al ingeleid.

 • Muisje2016

  Mijn placenta lag met 20 weken ook gedeeltelijk over de baarmoedermond. Verloskundige zei dat de kans heel erg groot was dat deze nog omhoog schoof. Was ook zo, volgende controle netjes weg bij de uitgang

 • BAMMOEDER

  Ja zei mein arts ook hoor, maar ik wou ook graag een keizersnede vanwege mijn vorige bevalling en de complicatie die ik toen had. Ik kijk wel gewoon hoe het zich ontwikkelt, maar zou ik wel een keizersnede krijgen is dat geen ramp.

 • Mamavanmeisjee

  Gelukkig gaat het goed. Wel spannend!

  Je bent pas 15 weken de placenta kan nog een heel eind omhoog schuiven.

 • BAMMOEDER

  Gelukkig is alles goed, maar de baby laat mij wel elke keer heel erg schrikken. Ja klopt zei de arts ook, maar ik probeer ook een beetje rekening met een Keizersnede te houden. Ik wou eigenlijk ook graag een Keizersnede, vanwege een eerdere Complicatie tijdens de geboorte, maar ik vind het ook fijn de Opties open te houden.