NIPT & Indicatie KS

Vandaag mocht ich eindelijk bloed afgeven voor de NIPT! Ik heb gekozen voor de eenvoudigste optie, Trisomonie 21 met Geslachtsbestemming. Max Wachttijd is 9 Dagen. 


 


Nu had ik ook gelijk mijn eerste (Traumatische) Bevalling met de gyn besproken, ik heb een Medische Indicatie gekregen voor een KS! Aangezien de kans  met 9 - 25% Verhoogd is dat mijn Baby weer vast blijft zitten in mijn bekken/achter mijn schaambeen, leek het haar beter voor een KS te gaan. Mijn Dochter was bij de geboorte ook helemaal niet zo heel zwaar, ze woog ´maar´ 3400 Gram. Ik ben super opgelucht, aangezien ik echt Panisch was dat het bij de Bevalling weer gebeurd dat mijn Kindje vast blijft zitten. Ik heb nooit echt begrepen hoe ernstig een Schouderdystocie is, tot ik me er meer in ging verdiepen. Mijn Dochter heeft tot 3 jaar last gehad van haar Schouder, as ik haar verkeerd oppakte kon ze haar arm dagenlang niet bewegen. Gelukkig is het helemaal goed gekomen en heeft ze er nu geen last meer van, maar het had echt veel erger kunnen zijn. Gelukkig hoef ik me nu geen zorgen meer te maken om de Geboorte van mijn Tweede Kindje. Ik heb nog genoeg tijd op me op de KS voor te bereiden en een passend Ziekenhuis te vinden. In het Ziekenhuis het dichst bij mij in de buurt doen ze een KS waar ze alleen de Buikwand snijden, de rest drukken? ze uitelkaar met de vingers. Deze techniek zou beter moeten zijn voor de wondheling. Ik heb er verder nog nooit van gehoord.

915 x gelezen, 1

reacties (5)


 • Semeli

  Steve was een sterrenkijker en na 1uur persen kon ik niet meer ik duwde en gaf alles wat ik kon maar er kwam geen schot in.

  Uiteindelijk zei de verloskundige dat het anders een keizersnede zou worden.. Nee dacht ik dan kan ik niet zelfstandig de 1e tijd voor hem zorgen en ben ik hulpgebonden.

  Dus vacuümpomp erbij en hij was er.

  Tuurlijk heb je hulp, misschien anders een ruggenprik proberen en natuurlijk.

  Iedere bevalling verloopt namelijk anders.

  Maar tis jou keuze en waar jij je fijn bij voelt

 • BAMMOEDER

  Jaa ik moet sws een paar dagen in het Ziekenhuis blijven na de Keizersnede, maak me niet zoveel zorgen over het herstel. Mijn Ouders passen dan op mijn Dochter.

  Mijn Moeder heeft een darmafsluiting gehad, Buik van boven naar beneden opengesneden en nog een keer dwars door de buikspieren heen (Zoals bij een keizersnede) Was na een paar dagen alweer aan het werk (Eigen bedrijf)

  Ook na mijn Operatie had ik verder helemaal geen last van mijn been, zal wel in de genen liggen

  Dat is ook heftig!

  Mijn Ouders en ik zijn letterlijk Buren haha, ik maak me er echt geen zorgen om. Ik maak me meer zorgen om een Complicatie tijdens een Vaginale bevalling. De kans dat ik weer dezelfde Complicatie krijg is bij mij met 9 - 25% Verhoogd. Dat Risiko wil ik niet nemen. Een arts kan namelijk niet van te voren zeggen of ik weer een Schouderdystocie tijdens de Bevalling ga krijgen, dat zien ze spontaan tijdens de bevalling. Ik deed mijn bevalling zonder ruggenprik, omdat er geen tijd meer voor was. Ik had wel graag een Ruggenprik gehad, maar ook met ruggenprik had mijn Dochter nog vastgezeten. Mijn Probleem is daarnaast dat mijn bevalling ook heel snel ging (1,5 uur) Bij een tweede is de kans ook verhoogd dat het nog sneller gaat, wat eventueel zou betekenen dat ik het Ziekenhuis niet red , waardoor ik dus thuis moet bevallen. Mocht ik dan weer dezelfde Complicatie krijgen, terwijl ik alleen ben en mijn kindje word niet snel genoeg geboren, kan het te laat zijn. :( Ik ben ook met 38 weken bevallen van de eerste, ook tegen alle verwachtingen in.

  Qua litteken, Ik heb al zovaak gehoord dat een Knip ook een drama is en het litteken jaren later nog voor Problemen zorgt.

  Ik weet niet of het een verschil maakt, maar bij ons in het Ziekenhuis word er ook niet gesneden. Moet veel beter zijn voor de wondheling.

 • Semeli

  Jij hebt ook je ouders als buren ik ook 😀brandgang door en ik ben er super gezellig en handig.

  Ik zou ook geen sterrenkijker meer willen meemaken was geen pretje persen maar geen vooruitgang.

  In Duitsland zijn ze beter en ontwikkeld als Nederland dat denk ik ook.

  In Holland heb je nooit zoveel opties vind ik voor hoe je bevallen wilt.

  Klinkt wel beter idd dat ze niet snijden.

 • Rozenstruik

  Een keizersnee is ook niet bepaald een feestje hoor. Dat is voor mij heel traumatisch geweest!

 • BAMMOEDER

  Ja is voor iedereen anders natuurlijk, maar ik heb toch echt liever een keizersnede dan weer een kind op de 'normale' manier te krijgen. Het komt best wel vaak voor dat baby's tijdens een schouderdystocie overlijden. aangezien door te persen de Zenuwen in de nek uitgerekt kunnen raken/ernstig beschadigt. Het hoofd word verder geperst terwijl de schouder achter het schaambeen blijft hangen. Ik vergeet de pijn nooit meer, ik dacht echt dat al mijn botten braken op dat moment. Ik vond dit echt mega traumatisch. 1,5 uur heeft de hele bevalling in totaal geduurd, het was mijn eerste bevalling en ik was nog maar net 18. Ik ben dus echt heel blij dat ik een Keizersnede krijg. Ik ben ook eens geopereerd aan mijn been en kon na 1 dag normaal lopen, tegen alle verwachtingen in. (10cm grote wond) Heb ook verder helemaal geen last meer gehad van mijn litteken.

  Had ik geen traumatische geboorte meegemaakt had ik misschien ook liever geen Keizersnede gehad, maar na de ervarïng die ik al heb ben ik echt heel blij dat ik keizersnede krijg.