Ik weet het niet meer..

Hi ladies,

Voelde me al een paar dagen erg moe extreem misselijk, heb vandaag een test gedaan en ik ben zwanger..
Ben net een week uit elkaar met de vader van de kleine..
Veel ruzie gezeik gedoe etc.. en ik weet nu niet zo goed wat ik moet doen.
Ik durf het ook niet te vertellen.. tegen niemand eigenlijk want ik ben zelf nog een beetje in shock.
Heeft iemand hier in een soortgelijke situatie gezeten en hoe heb je dat aangepakt?

Alvast bedankt

1223 x gelezen, 1

reacties (20)


 • Baby42021

  Ha , ik begrijp dat je in een hele lastige situatie zit. Je zou www.erishulp.nl kunnen bellen. Zijn hele lieve vrouwen die je zonder te veroordelen misschien verder kunnen helpen. 😘

 • Rozenstruik

  In je verhaal zeg je de vader van ‘de kleine’. Tegen de ene zeg je nog 4 kids en de andere nog 3 andere kids..

  Je verhaal is een beetje rommelig. Ik zeg overigens niet dat het niet waar is, maar ik ga hierdoor niet echt naar de inhoud kijken..

  Hoe dan ook.. als het al niet lekker liep, was het denk ik sowieso niet verstandig om voor nog een kindje te gaan toch?

  Ik ben overigens van mening dat je kinderen ook alleen kan grootbrengen als dat beter voor ze is. Ik denk wel dat elk kind 2 ouders nodig heeft, maar soms is het beter dat die ouders niet onder 1 dak wonen..

 • Anonymouss89

  Vaag.. kan niet meer reageren op reacties..

  but Told HIM. Maar zoals verwacht het interesseert hem niks.. sjah

 • Ashleyjessy

  Pff ..

  Naja , zoals je al wist, dit word een keuze voor jezelf. Niets van hem verwachten en je eigen plan trekken! Wel een moeilijke keuze , wikken en wegen.

  5 kids is veel, maar ik denk dat je daar niet Zoveel verschil in zal merken .

 • Anonymouss89

  Ik heb het hem gemeld dat is z’n recht snap je.. wat hij daarmee doet moet hij zelf weten. Maar dat hij z’n verantwoording niet zal nemen is 1 ding wat vast staat..

  en dan heb je samen al 3 kinderen🙈 like grow up. Gedraag je als een vader en neem je verantwoordelijkheid.. wel de lusten niet de …. Vul maar in. Pff

 • MienB

  Wauw meen je niet. Wat een kloothommel zeg. Nou, dan doe je het maar zelf. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar je komt er wel.

  Wie weet ontmoet je een andere man in de toekomst, die het wel iets kan schelen.

  Gaat gaat je gewoon lukken

 • Anonymouss89

  Ahw lief 🥰

  Ja ik laat het ook gewoon. Zijn gemis.

 • Nog-even!

  Heb je meer kinderen?

 • Anonymouss89

  Yup, 4 kids !

 • Charhm

  Ik zie het nu gebeuren bij mijn zwager en schoonzus… het is een drama bij hen. Ze waren na een knipperlicht relatie met flinke ruzies uit elkaar en … ze bleek in verwachting.

  Het kindje is nu vier en ze probeerden in het begin samen te blijven.. dat was een ramp en tot op heden is het een enorm gevecht… zo ontzettend zielig voor het meisje.

  Ik hoop natuurlijk dat het bij jullie anders zal gaan maar dan moet je allebei wel heel stabiel en altruïstisch zijn wil het slagen om samen voor een kindje te zorgen. En dan zit het hem natuurlijk alleen in het psycho sociale aspect, verzorgen gaat vast goed maar een stabiele en gezonde omgeving voor het kindje is het aller belangrijkste wat er is.

 • Anonymouss89

  Ja die stabiele factor is er op het moment dus totaal niet. Hij weet ook niet van de zwangerschap want ik weet zelf even niet wat ik wil of moet.. op dit moment is echt het dieptepunt bereikt wat betreft de relatie en nu dan dit.. ik weet het gewoon echt niet meer

 • MienB

  Jullie ruzies staan los van de zwangerschap en dus moet je het zo snel mogelijk vertellen. Het is lastig, maar je kunt het niet maken om niks te zeggen, ook niet naar het kindje toe.

  Dit werpt een ander licht op de zaak en ook als het niet meer goedkomt tussen jullie, wil je zoiezo dat alles goed geregeld is voor de kleine.

  Het is belangrijk dat jullie gaan praten en meteen van te voren al afspreken dat de ruzies hier even los van staan. Jullie zullen een manier moeten vinden om als volwassenen samen te werken.

  En de wonderen zijn de wereld nog niet uit, wie weet brengt deze situatie jullie weer bij elkaar.

  Je gaat dit nieuws natuurlijk niet via de app of telefoon mededelen. Vraag hem langs te komen omdat je iets belangrijks te melden hebt, wat hem ook aangaat. Verder wacht je tot hij er is.

  Zelf heb ik dit niet meegemaakt, maar door eerlijk te zijn en door rustig te blijven, hoe moeilijk dat ook mag wezen, bereik je het beste.

  En oja, maak je geen zorgen of je het allemaal wel kunt. Je kunt het best. Wees niet bang om hulp te vragen en kijk hoe andere moeders in deze situatie zorgen voor een baby. Mijn beste vriendin had niks met vier kinderen, maar ze was vastberaden om het te laten slagen. Waar een wil is, is altijd een weg.

 • Anonymouss89

  Nee.. dat gaat niet lukken in deze situatie.

  Er valt niet meer te praten het is echt klaar.

  En dat maakt het zo lastig.. welke keuze moet ik maken? Tuurlijk heeft hij het recht om het te weten.

  Maar contact wil hij niet.. dan maar niet.

  De situatie is echt super complex en kan dat in korte zinnen niet omschrijven.

  Maar kort samengevat valt geen land mee te bezeilen met die vent.

 • MienB

  Duidelijk.

  Nou, vertel hem maar iedergeval wat erbaan de hand is. Desnoods maar via WhatsApp. Misschien beter, want dan kan het nieuws ook even bij hem zakken, voor hij erop ingaat.

 • Ashleyjessy

  Pf ja ..

  toen ik 19 was, wij zijn bij elkaar gekomen maar dat heeft geen stand gehouden. Wist ik helaas al van te voren want we waren te verschillend.

  Beslis voor jezelf . Denk je dat jullie niet meer bij elkaar komen? Zou je dat nog willen? Voor jezelf dus niet alleen voor de kid(s)?

  Kun je dit kindje erbij hebben/verzorgen/tijd/geld etc als je het alleen zou moeten doen?

  Waarschijnlijk wel! Maar of je dat wilt, is een tweede natuurlijk.

  Moeilijk maar je zal het toch moeten bespreken met hem. Pff !

  Sterkte !

 • Anonymouss89

  Ja hier precies hetzelfde. Te verschillend.

  Geprobeerd, ging niet goed en komt niet goed.

  Dus dit is een keuze die ik alleen moet gaan maken.

  Dit is een typisch geval van wegrennen voor je verantwoordelijkheid.

  Dit is zo en blijft zo. Maar vind het wel moeilijk.

 • Ashleyjessy

  Ja ik ken het . Ik heb gelukkig na 9 maanden gezegd ajuuuus! Nooit meer terug genomen of de “lusten” mee gedeeld. 0,0 behoefte aan gehad en tot nu toe was dat 1 van m’n beste keuzes in m’n leven haha!

  Maar sterkte girl, word nog wat 😔

 • Myrtheflower

  Ach meis, geen idee eigenlijk! Vooral eventjes rustig in en uit ademen! Kun je iets over jezelf en je situatie vertellen? Jullie zijn uit elkaar maar daarvoor nog intiem geweest? Woonde je samen, heb je een vaste baan etc?

 • Anonymouss89

  Ja ik heb al 3 kids met hem samen, en dan kom je erachter dat hij de boel besodemieterd. Zo is het geëscaleerd. En daarom vind ik dit ook zo dom van mezelf. En nee wonen niet samen, gelukkig!

 • Nog-even!

  Als jullie samen al drie kinderen hebben, maar niet samenwonen, dan is de situatie eigenlijk niet enorm veranderd, toch? Hij nam al geen 100% verantwoordelijkheid al die jaren... En blijkbaar kon jij daar genoegen mee nemen... Wilde je een tijdje geleden nog wel een vierde? Of is dit door anticonceptie heen gegaan??