Reflux omeprazole

Hallo mama's
Ik zit a even met de handen in het haar.. Mijn zoontje us vandaag 9 weken en eigenlijk zijn we al van dag 4 op de sikkel. We hadden toen al door dat hij koemelkallergie had (dochter had dit ook) mezelf op dieet, kolven, maar blef last hebben. Uiteindelijk overgeschakeld naar puramino en daar lijkt hij goed mee te zijn. Maar hij blijf echt veel wenen (schreeuwen). Na verschillende keren pediater, osteopaat,.. Geen beterschap is hij opgenomen en deden ze een ph metrie waar zware reflux uit kwam.
Nu krijgt hij al 2 weken omeprazole.. Na de 4de dag leek dit effect te hebben en werd hij meer ontspannen, maar na enkele dagen terug bij af. De pediater verhoogde zijn dosis van 2x2ml naar 2x2,5ml..echrer n'a verschillende dagen nog geen effecr'
Gisteren zei osteopaat dat hij bij elke slik veel pijn heeft dus de zuurtegraad nog hoog is en vermoedelijk omeprazole te laag staat. Hierop belde ik mijn huisarts (niet de pediater) met de vraag of we dit nog mochten verhogen. Zij zei me dat ik naar 2x3ml mocht gaan en eventueel ook gaviscon mag geven.
Gisterenavond omeprazole verhoogd en vandaag gaviscon gestart maar heel de dag gekrijsr.. Gisteren ging ik eens 'aar andere osteopaat en ik hoorde dat het soms kan dat de klachten na behandeling even erger zijn.. Zou dit de dag erna kunnen?
Zijn er mamas die dit wat herkennen en eventueel nog tips hebben? Zijn echt ten einde raad e is zo zielig hem' zo te zien afzuen..
Ik dik de voeding in, houd hem rechtop n'a eten, bedje is verhoogd, wandelen is in draagzak, cook thuis vaak in de draagzak.. Maar niets lijkt echt te helpen

526 x gelezen, 4

In Baby

reacties (11)


 • Maamiii1985

  Ik heb precies hetzelfde en mijn dochter krijgt nutrlilon A.R en het gaat een stuk beter en wat helemaal goed helpt is op zijn buik laten slapen overdag! Snachts natuurlijk niet. Na dat ik mijn dochter overdag in de box op haar buik laat slapen en over ben gestapt naar de A.R hebben wij rust gekregen en onze dochter is ook gelukkig

 • Maamiii1985

  Lijkt wel of ik dit heb geschreven alleen wil ik mijn kind absoluut niet aan de medicijnen.Ik heb precies hetzelfde en mijn dochter krijgt nutrlilon A.R en het gaat een stuk beter en wat helemaal goed helpt is op zijn buik laten slapen overdag! Snachts natuurlijk niet. Na dat ik mijn dochter overdag in de box op haar buik laat slapen en over ben gestapt naar de A.R hebben wij nergens geen last meer van . Alleen savonds blijft het lastig als ze naar bed gaat. Maar zodra na een uur/1,5 uur recht op te hebben gezeten gaat dat ook goed . Succes ik weet hoe zwaar het is

 • Soccer-Mom

  Ik zou opnieuw overleggen met de huisarts met de vraag of je wat anders kan geven dan omeprazol. Op zich doet omeprazol vast wel zijn werk maar het herstel van de geïrriteerde slokdarm zou even kunnen duren. Waarmee dik je de voeding in? Johannesbroodpitmeel? De kans op krampen is groter bij gebruik Johannesbroodpitmeel.

 • Anoniemie1984

  Wij dikten eerst in met johannesbroodpitmeel maar hij kreeg hier enorme krampen van en raakte gzconstipeerd. Nu gebruiken we gelilact, daar heeft hij al minder last van

 • Raintje

  Wij kregen esomeprazol (nexium) tegen verborgen reflux. Met goed resultaat. Hiervan mag hij 5mg hebben (oogelost in 7.5ml water).

  Als zijn klachten aanhouden mogelijk overleggen of je dit ook mag proberen.

 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Mijn zoontje krijgt ook esomeprazol of nexium. Werkt hier goed.

 • Anoniemie1984

  Bedankt voor je tip! Ik bekijk het nog even en bespreek dit anders eens met de pediater

 • Anoniemie1984

  Bedankt voor je tip! Ik bespreek dit zekrt eens indien het niet betert!

 • JustAMom

  Wat zielig en verdrietig. Omeprazole werkt om het maagzuur van nu te remmen maar zijn slokdarm is daarmee nog niet hersteld.

  Heb je dat vloeibare medicijn? Een fles met wit spul dat je moet schudden en via een spuitje moet geven? Bij ons hielp die niet. Ik heb toen om Nexium gevraagd (goede ervaringen mee bij de oudste) en dat ging goed.

 • Anoniemie1984

  Ja idd de vloeibare vorm. Jullie lijken allemaal met nexium geholpen te zijn!

  Bedankt dit te laten weten!

 • Sharon

  Geef je bv?