Vraag me of ik gelukkig ben... hoe is het nu

Vraag me of ik gelukkig ben, toe maar, vraag maar. Of beter nog, ik vertel het je. Ik laat je weer toe in mijn gedachten en emoties. Ik kan je weer aan, want waar ik onder gebukt ging was niks anders dan een (startende) depressie. Vraag me of ik gelukkig ben en mijn ogen zullen je weer sprankelend aankijken, mijn mondhoeken zullen weer omhoog krullen. Misschien lopen mijn ogen wel een beetje vol, maar niet omdat het zo zwaar is, maar omdat ik besef hoe zwaar het was en dat het even niet vanzelfsprekend is.


Vraag me of ik gelukkig ben. JA ik ben heel erg gelukkig, meestal. Daarbij heb ik wel nog een lange weg te bewandelen. Maar ik weet nu dat niet iedereen alleen op mij (hoeft te) hangen, we doen het samen. Jij en ik. Ik en jij. En als jij ongelukkig bent of even niet fit, dan kan ik heel even jou deel dragen. En als ik ongelukkig ben of even door mijn hoeven zak, dan draag jij mijn deel. Ik vraag jou of je gelukkig bent, jij vraagt mij of het gaat, of mijn dag goed is. Je weet het zo goed hé, dat het niet gaat om het woord geluk, maar dat het per dag bekijken is hoe het gaat. En dat het best oke is als ik soms zeg dat ik me even verdrietig voel of niet lekker in mijn vel.


Ons gezin heeft veel klappen gehad, gek, want het waren allemaal stuk voor stuk mooie gebeurtenissen. Maar het waren er teveel, te groot en te snel. Wij, want ook de kinderen hebben zwaar te verduren gehad met alle veranderingen in hun veilige omgeving, hebben nog een lange weg te gaan.


 


Maar vraag het me maar, of ik gelukkig ben.


Ja, meestal wel en steeds een beetje meer. 


 


bedankt voor jullie support en lieve woorden hier. Ik had ze nodig en heb ze huilend (oke.. brullend) gelezen en opgezogen.


Onbekend en anoniem maar juist dat had ik nodig, op alle manieren. bedankt.


 

805 x gelezen, 9

reacties (6)


 • Myrtheflower

  De zon gaat langzaam aan weer schijnen!

 • Sandra-D

  oh wat fijn dat jij je pad weer gevonden hebt, en samen met je partner,

 • Chudo

 • Peepah

  Wat kun jij mooi schrijven. Ja ook al het moois in flinke impact hebben. Kids komen nou eenmaal met een rollercoaster. Heel veel succes, ga zo door.

 • Anna-76

  Stap voor stap....kijk het idd per dag. Topper

 • Nog-even!

  Fijn meid!!!