Zo verdrietig..

Tja waar zal ik beginnen vorige week had ik zo een rare droom ik moest maar het toilet en toen viel er iets in de wc ik haalde het eruit en legde het op mn hand en het was een piepklein iets wat leek op een babytje zo raar. Ik heb toen een testje gedaan waarom geen idee want zwanger zijn kan helemaal niet afgelopen maand zijn wij niet intiem geweest en ik ben aan de pil en heb elke maand netjes mijn ongie gehad en ja hoor twee dikke strepen! Ik snap er helemaal niks van ik heb de vk gebeld best wel in paniek omdat dit gewoon niet kan ze waren heel lief en kennen mij nog want twee van mijn drie zwangerschappen heb ik bij hun doorlopen ik mocht afgelopen vrijdag al langs komen omdat ik dus geen idee had hoelang ik al zwanger ben ik ben dus al ruim 10 weken zwanger alles zag er goed uit (gelukkig) want ik heb nou niet bepaald gezond geleeft. Maar ik kan dit er helemaa niet bij hebben wegens allerlei omstamdigheden na mijn derde heb ik een postnatale depressie gekregen dat is nu twee jaar geleden maar heeft een behoorlijke impact gehad op het gezin ook tussen mijn partner en mij we zijn behoorlijk uitelkaar gegroeid en stonden eigelijk op het punt om uitelkaar te gaan omdat er zoveel is gebeurd en kapot gemaakt we krijgem nu relatie gesprekken omdat we er toch nog voor willen knokken om ons gezin bij elkaar te houden en de liefde voor elkaar er gelukkig nog is. En dan nu ben ik dus weer zwanger... ik ben heel eerlijk als ik er met 4weken achter was gekomen dan had ik het weg laten halen begrijp me niet verkeerd dan had ik het heel erg gevonden hoor maar dan was de keuze iets makkelijker geweest, maar nu heb ik een compleet mensje gezien met alles erop en eraan.. ik heb het hartje zien kloppen.. mijn partner wil het absoluut niet houden de ruimte is er niet financeel word het gewoon moeilijker en hij wil een stabiel gezin en dat is er nu niet morgen belt de vk weer om te vragen wat we hebben besloten en ik moet de ha bellen om te vertellen hoe en wat.. ik ben zo verdrietig...

3291 x gelezen, 8

reacties (55)

1 2 • Wienepien

  Waar er 3 kunnen leven, kunnen er ook 4 leven zeg ik altijd. Liefde is het allerbelangrijkste.

  Dit kindje heeft hier ook niet om gevraagd, hij/zij verdiend toch ook een kans op leven?

  Sterkte in alles en ik hoop dat ook dit kindje een warm plekje krijgt in jullie gezin!

 • Myrtheflower

  Jeetje wat pittig wat je doormaakt. Wat bijzonder dat jou een kindje gegund is, dat het jou toevertrouwd is en dat het bij jou mag wonen. Ik geloof dat daar waar er twee kinderen kunnen eten, er ook 3 kunnen eten. Dat betekent absoluut niet dat het altijd makkelijk zal worden, maar waar een wil is is een weg. En er zijn veel goede initiatieven (mp, fb) waar je veel tweedehands of goedkoop krijgen kunt. En wat betreft je partner, wat naar te horen dat hij er absoluut niet achter staat, maar ik begrijp eigenlijk dat het sowieso niet lekker liep. Kies je dan voor je partner die er eigenlijk al een punt achter had gezet, of voor je kindje die nog een heel leven samen met jou voor zich heeft? Als buitenstaander is het makkelijk praten, dat besef ik mij al te goed, maar ik hoop zo dat dit kindje bij zn mama opgroeien mag!

 • AlsliefdelevenwordkrijgtgelukeennaamDMJ

  Dank je wel.. in principe zal het allemaal wel meevallen als we het zouden houden. Onze zoontjes die wilden we al bij elkaar op de kamer gaan laten slapen binnenkort en die kamer is echt wel groot mn dochter heeft ook een mooie grote kamer en dan hebben we de kleinste kamer die nu van de jongste is over als babykamer. Verder hebben we eigelijk alle spullen nog die we kunnen gebruiken van de jongste daar ben ik erg makkelijk in er staat eigelijk al een hele babykamer klaar. En ik heb nog een duo kinderwagen kinderstoel noem maar op. En ik zou het ook echt niet erg vinden op dingen van mp af te halen. Ik vind het gewoon super moeilijk wat nou te doen ik voel gewoon weer de moeder gevoelens en vind het weer een wonder dat er een nieuw leven in mij groeit.

 • mammavaneenmeisje

  Wat een moeilijke en verdrietige situatie! Ik zou je willen adviseren om contact op te nemen met de mensen van www.erishulp.nl ! Deze mensen kunnen jouw een luisterend oor bieden maar als je dat wil kan hun hulp en zorg ook verder gaan door begeleiding en/of financiële hulp te bieden waar nodig! Ik zou je echt op je hart willen drukken neem geen beslissingen waar jij niet achter staat dat zal je alleen maar meer kosten dan opleveren!

  Ik wens je heel veel sterkte, kracht en moed toe!

 • Suusoe

  Bij ons zeggen ze je krijgt een kind die neem je niet zo t is een geschenk van God . Bekijk t zo Mabey krijg je hierdoor je relatie juist op de goede weg Mabey is dit juist een zegend !!! Mabey komt alles wel goed . En krijgen jullie t alleen maar beter in t leven . Je bent niet in Afrika of noem maar op dat je je zorgen moet maken om geld !!! Er zijn genoeg mensen die zullen helpen dat is de probleem niet . Maar ga niet beslissingen nemen omdat je vriend t wilt luister na je hart !!! Geloof me liever doen wat jij wilt dan wat hij wilt . Jij draagt t en hij draait heus wel bij !! Denk na aub depressief ga je ook worden als je je baby weglaat hallen !!!

 • Trotse moeder vanaf 2012

  van een abortus kan je jaren van slag van zijn. Sommige krijgen spijt en zeulen dat hun hele leven mee. Daar word je relatie ook niet beter van.

  een kind krijgen kan zwaar zijn.. maar spijt zal je nooit krijgen.

  heel veel sterkte! 😘

 • Greyhound

  Wat er ook gebeurt volg altijd je eigen gevoel , want jij bent degene die of de abortus of de zwangerschap moet ondergaan , Veder zou ik willen zeggen dat het niet nog een keer hoeft te gebeuren een postnatale depressie niet dat ik zeg dat het niet kan dat het nog een keer gebeurd,maar ik bedoel als ik naar mijn eerste zwangerschap kijk toen ben ik bijna overleden (aan een streptokok ) en werd mij verteld in het ziekenhuis dat het een volgende zwangerschap weer zou gebeuren heb toen ook lang gewacht want was zo bang had echt zoiets van dat nooit meer, toch daarna nog twee keer zwanger geweest en niet ziek geworden,ik wens jou veel kracht en al het geluk van de wereld toe , mocht je nog wat willen weten ,vragen of praten stuur maar een berichtje .

 • mamavanmijnlief

 • Liefgrootwensje

  Wat moeilijk. . Sterkte met het maken van een keuze 💙❤️

 • 3wordmeer

  Sterkte

 • Kikker123

  Wat een lastige situatie zeg!! Ik kan me goed voorstellen dat jullie al een hele heftige periode achter de rug gehad hebben en daar dus nu net uit kruipen. Maar ik denk dat welke beslissing je ook neemt, het sowieso impact gaat hebben op jullie relatie. Jij wilt het niet laten weghalen, hij wel. Dus tenzij jullie er al dan niet met hulp op 1 lijn kunnen zitten. Heb je altijd de kans dat de een het de ander gaat verwijten. Probeer eens te kijken naar wat je vangnet is, wat zijn daarin de steunpunten als je de baby wel zou houden, en wat is jouw vangnet als je de baby niet zou houden? Zwanger ben je, de hormonen zitten in je lichaam en afstand doen als je het hartje ook al hebt zien kloppen lijkt me een hele zware opgave. Wat speelt meer bij je partner, zijn angst voor jouw gezondheid of het financiële plaatje? Het laatste is in mijn ogen geen reden om abortus te plegen, en jou daarmee (met de gevolgen van de abortus) te laten rondlopen. Als het hele gezin onder de zwangerschap zou lijden of die angst bestaat, dan zouden jullie kunnen proberen om dat zo goed mogelijk is te kaderen! Probeer er ook eens met familie of vrienden over te praten ofzo die kennen jullie en kunnen misschien nog wat helpen? Heel veel kracht toewenst en ik hoop dat jullie er samen uitkomen!!

 • mijn~meisje

  ik herken je verdriet. Deze zwangerschap was ook ongepland, voor mij eigenlijk ook ongewenst. Zo veel angst ook net als jou voor na de geboorte, wat als ik geestelijk instort. Wat als ik zo ver ga dat ik niet meer voor mijn kinderen mag zorgen. Zo bang zo bang. Hier ook nagedacht over abortus maar ik kon het niet. Nu dus nog steeds zwanger. Elke dag vind ik het nog moeilijk, ik leef vooral met mijn hoofd in het zand omdat ik maar niet aan de toekomst durf te denken. Eigenlijk wil ik ook niets plannen voor de baby, geen kamer, kleding etc. Ik weet dat ik binnenkort moet maar het is zwaar. Ik blijf met heel mijn hoofd duimen dat deze baby geen ramp slaper word en ik er niet aan onderdoor ga. Soms word het me nog wel is te veel en dan denk ik waarom heb ik het niet afgebroken. Hou wel in je hoofd je hebt al een klein voordeel omdat je al een keer een behandeling hebt gehad voor een postnatale depressie. Ook al lijkt dat misschien nu zeker geen voordeel. Maar je weet al hoe je moet handelen. Je weet dat je snel in moet grijpen als je denkt dit gaat niet goed. Door dat je al een behandeling hebt gehad ben je mentaal ook sterker. Je weet ook al wat je nodig bent om beter te worden. Zulke extra begeleiding kan ook al preventief gestart worden tijdens een zwangerschap. Het is geen garantie dat het hierdoor weg blijft, maar je staat echt wel sterker in je schoenen hierdoor.

  Verder kan je ook met het fiom bellen of chatten om te praten over een abortus etc en ook info krijgen. Mocht je daar behoefte aan hebben. Ik wil je veel sterkte en kracht toewensen voor deze moeilijke beslissing.

 • AlsliefdelevenwordkrijgtgelukeennaamDMJ

  Dank je wel...

 • lindaaaaaaaa

  Wat ga je beslissen??

 • AlsliefdelevenwordkrijgtgelukeennaamDMJ

  Ik heb nog steeds niks besloten..

 • MadelieVv

  Wie weet. Een baby kan ook nieuwe leven blazen in jullie relatie. :) Niks is voor te spellen in het leven..

 • TrotseMama<3

  Jeetje wat verdrietig en wst moet dit moeilijk voor je zijn.

  Ik wil je alle liefde wijsheid en kracht toewensen en ik hoop echt dat dat je voor jezelf de juiste keuze kunt maken. Niet voor iemand anders.

  Liefs

 • Mk93

  Abortus zal enorm veel pijn doen en je moet kijken of JIJ dit emotioneel aan kan.

  Maar als het financieel/relationeel/... zo moeilijk is kan ik mij goed voorstellen dat je jouw keuze basseert op de kindjes die hier al rondlopen ipv een foetus, en dat is een goed onderbouwde keuze die niet egoistisch is.

  Ik weet dat er geen goede oplossing is voor deze situatie, maar kies voor hetgene waar jij het meest achterstaat.

  Heel veel sterkte!

 • AlsliefdelevenwordkrijgtgelukeennaamDMJ

  Dank je wel dat is dus het moeilijke ik ben ook bang voor een herhaling van een postnatale depressie. Als dit allemaal niet was voorgevallen dan stond mijn partner er voor open om het kindje te houden we zijn altijd een heel hecht en stabiel gezin geweest maar op dit moment zijn we elkaar weer opnieuw leren kennen omdat we door alle ellende zo uitelkaar zijn gegroeid

 • Mk93

  Is heel begrijpelijk! Volg je gevoel en heel veel sterkte toegewenst. Hoe dan ook jullie komen hier wel uit!

 • Stella4

  Ik ben bang dat het verder leven met de gedachte dat je het complete mensje wat je al hebt gezien hebt laten weghalen , veel meer problemen gaat geven uiteindelijk dan de ongemakken die nu in jouw situatie bij dit nieuwe mensje, jullie kind en broertje of zusje horen.

  Heel veel sterkte met de situatie!

 • Chudo

  Hoe gaat het nu met je meis? Hoe ging je gesprek?

 • AlsliefdelevenwordkrijgtgelukeennaamDMJ

  De ha gaf ook aan dat ik alles moet opschrijven wat de voor en nadelen zijn ik heb inmiddels een verwijsbriefje en nu 5 dagen bedenktijd.. ik kan op het moment alleen maar huilen mijn partner begrijpt volgens mij echt niet dat dit heel emotioneel voor mij is en hij doet net alsof alles maar normaal is ik ben nog steeds van mening dat waar drie kindjes kunnen eten er ook vier kunnen eten het is niet zo dat als we het zouden houden we er heel erg op achteruit gaan ofzo het zal gewoon anders worden en drukker ik weet gewoon echt niet wat ik nou moet doen

 • Chudo

  Is je man ook meegeweest met de echo? Is het een idee samen nog eens te kijken naar de kleine, misschien ontstaat er bij hem dan ook liefde in zn hart? Anders zou ik voor de kleine kiezen want zo te lezen heb jij in je hart al een keuze gemaakt

 • Suuz03

  Wat verdrietig...heel veel sterkte met het maken van deze ontzettend moeilijke keuze...laat het beiden even bezinken voordat je een definitieve keuze maakt. Misschien reageert je man nu zo omdat het onverwachts is en hij er van schrikt? En kan je goede begeleiding en therapie krijgen tijdens en na je zwangerschap.

  Heel veel sterkte😢

 • Chudo

  Wat een dillema meis. Ik hoop dat jullie eruit komen samen!

  Maak geen overhaaste beslissingen vandaag.

  Hou je ons op de hoogte?

 • AlsliefdelevenwordkrijgtgelukeennaamDMJ

  Dank je zit nu bij de ha om daar mijn verhaal te doen.. mijn partner wil het echt niet die ziet teveel nadelen.. en tuurlijk in de wachtkamer komt nu een moeder binnen met een baby

 • Chudo

  Dat kon je net niet gebruiken

 • Kimberllley

  Heel veel sterkte!

  Doe wat voor jou goed voelt😘😘

 • AlsliefdelevenwordkrijgtgelukeennaamDMJ

  Dank je wel..

 • nog-even!

  Die postnatale depressie waar je bang voor bent, kun je natuurlijk krijgen. Zeker ook na abortus: dat kan het nog veel erger maken (kan zelfs een angststoornis geven- ook nog na lange tijd). Begeleiding door een pop-poli tijdens en na de zwangerschap kan je wel helpen.... En steun van je man kan ook veel positiefs bijdragen. Neem de tijd om te wennen aan het idee dat er nog een kindje komt. Probeer weer vertrouwen te krijgen in jullie gezin: dit kunnen jullie!!!

 • Newyork2009

  Niet jouw kindje weg laten halen voor een ander! Dat kan helemaal tussen jullie in komen te staan en ga je wrok voelen als je later spijt krijgt.. waar er 3 eten kunnen er vast ook 4 eten? Ik denk dat jullie het allebei even moeten laten bezinken je kan over zoiets belangrijks geen overhaaste beslissing nemen. Bij mannen duurt het meestal sowieso langer dan bij een vrouw om aan het idee te wennen zo onverwacht: Heel veeel sterkte meis snap je angsten maar wie weet is dit kindje juist op jullie pad gestuurd voor een reden en zal het jullie alleen maar goed doen! Think positive! X liefs

 • AlsliefdelevenwordkrijgtgelukeennaamDMJ

  Dank je wel.. hij ziet het echt niet zitten en wil het ook echt niet ik heb ook het gevoel dat dit gebeurd is met een reden nog een kindje hij denkt echt dat we het niet gaan redden met nog een kindje erbij.. ik heb om 11u iig een afspraak bij de ha om daar ook even me verhaal te doen en de vk belt ook nog vanmiddag om te vragen wat we gaan doen..

 • Newyork2009

  Heel moeilijk voor je om te beslissen, dikke knuffel!!! Laat je in ieder geval niet opjagen door iedereen om nu gelijk een keuze te maken jij bent de baas over je eigen lijf en dat kleine frummeltje. Veel liefs

 • mamavan3zonenen1dochter

  www.erishulp.nl. Deze mensen kunnen je echt helpen, ook financieel.

 • Assiral

  Ik denk dat je alle voors en tegens tegen elkaar moet opwegen. Stèl je houdt het kindje, en jij en je man gaan alsnog wel uit elkaar (want die kans bestaat) tijdens de zwangerschap of daarna, ben jij dan in staat om je gezin inclusief de baby alleen op te voeden? Het is nooit te zeggen of je weer een postnatale krijgt, maar houdt daar ook rekening mee in zo’n situatie.

  En financieel gezien, ik houdt er persoonlijk niet van om het met “net genoeg of net niet genoeg” te doen. Ik wil mijn kind iets bieden en dat mijn kind het goed heeft, en wil zelf ook geen stress ervaren van financiële moeilijkheden. Bedenk voor je zelf hoe jullie dat gaan doen, kun je er mee leven dat het financieel lastiger zal worden ja of nee?

  En zo moet je ook denken, stel je haalt het kindje weg, neem je dat je partner kwalijk? want dat moet niet het geval zijn aangezien jullie al op breken liggen. Het moet jouw keuze worden. Schrijf het een en ander op om het duidelijk te krijgen in je hoofd.

  Veel sterkte met je beslissing!

 • AlsliefdelevenwordkrijgtgelukeennaamDMJ

  Dank je wel het is allemaal ook zo dubbel idd

 • Tredde-poppe

  Ik heb een abortus gehad toen ik 24 was en daar heb ik in de jaren daarna best veel last van gehad. Ik had het best kunnen houden, maar er waren heel veel dingen waarom ik het niet wilde. Nu heb ik er vrede mee. Onze derde was een verrassing en zijn komst heeft een grote impact op ons gezin gehad. Ik snap je dilemma en ik wil je heel veel sterkte wensen. Wat je ook besluit te doen, laat het jouw beslissing zijn en doe het niet voor een ander

 • Momof2<3

  Doe het niet alleen omdat je man het wilt!

  Geld maakt niet gelukkig en met kleine beetjes redt je het ook wel!

  Heb ook 5 jaar in bewindvoering mijn kind moeten opvoeden en geloof me dat lukt !

 • Momof2<3

  Doe het niet alleen omdat je man het wilt!

  Geld maakt niet gelukkig en met kleine beetjes redt je het ook wel!

  Heb ook 5 jaar in bewindvoering mijn kind moeten opvoeden en geloof me dat lukt !

 • Melissa18

  Baby’s redden geen relaties maar soms kunnen ze wel de scheurtjes lijmen

  En financiën??? Broekriem aan🙁

  Maar een klein wondertje met onvoorwaardelijke liefde

  Abortus is echt niet niks

  Heel sterkte

 • Tredde-poppe

  Ze kunnen de scheurtjes lijmen, maar ook zeker verder open scheuren.

 • nog-even!

  Abortus laat veel relaties kapotgaan (en veel vrouwen). En geeft grote kans op een postnatale depressie: de optelsom is dan dubbel: én hormonen en echt verdriet.... In deze is niks een gemakkelijke oplossing.... Ik denk zelf wel dat een kindje krijgen uiteindelijk de fijnste is: daar komt nog iets goeds van!

 • AlsliefdelevenwordkrijgtgelukeennaamDMJ

  Ik ben ook echt heel bang dat ik weer een postnatale depressie krijg en dat wil ik echt niet nog een keer meemaken

 • Melissa18

  Zeker weten!

 • Marieke-2018

  Jeetje wat moeilijk! Heel veel sterkte! Ik hoop dat je man bijdraait dan wordt het veel makkelijker voor je denk ik.

 • AlsliefdelevenwordkrijgtgelukeennaamDMJ

  Idd heel moeilijk hij heeft er het hele weekend niks over gezegd en ik durf er verder ook niet over te beginnen maar ik moet toch wat het kindje word ook alleen maar groter maar dank je wel iig

 • Wij-twee

  Heel veel sterkte!!!

  En doe niet wat hij wil maar wat jij wilt, anders krijg je spijt welke beslissing je ook neemt.

 • nog-even!

  Wat moeilijk meid.... Misschien kun je contact opnemen met Siriz. Zij kunnen helpen om in oplossingen te denken.... Heel veel sterkte!

 • Wonderful-life

  Wat ontzettend verdrietig deze situatie. Volg je hart en als je het echt even niet weet, probeer dan gesprekken te regelen met een onafhankelijk iemand die samen met jullie alles op een rijtje kan zetten. Heel veel wijsheid toegewenst!

 • Samantha30

  Wat je ook besluit sta achter je eigen beslissing voor de volle 100% doe je dat niet krijg je ontzettend veel spijt. Heel veel succes

 • AlsliefdelevenwordkrijgtgelukeennaamDMJ

  Dank je wel de keuze was voor mij iets makkelijker geweest als ik nog heel pril zwanger zou zijn dan zou ik het net zo erg vinden hoor maar het is echt al helemaal compleet toen ik het druk zag bewegen voelde ik gelijk alweer zo veel liefde voor zo een wonder

 • Lore2

  Het moet echt hartverscheurend zijn om zo een keuze te maken, je moet echter doen waar jij je jouw goed bij voelt!!!


1 2