Mini breakdown

VORIGE BLOG: ik was compleet door de war…


Mijn vriend zag dat ik weer een mini breakdown kreeg en stelde een aantal vragen. De gynaecoloog vertelde dat mijn huisarts alleen een echo had aangevraagd, daarom had ze niet veel toegelicht. Helaas was de gynaecoloog een complete chaoot waardoor wij haar beiden vaag volgende. terwijl ze ons antwoorden gaf was ze bezig met het verslag voor de huisarts. oké vrouwen kunnen vaker meerdere handelingen tegelijk, maar helaas was het dit keer geen succes.


Ze zag in ieder geval niks geks, het zag er netjes uit.... op een aantal eicellen na, het waren er namelijk meer dan normaal. Maar niks om me druk over te maken. oke.... als zij het zegt. We waren stiekem blij dat de afspraak voorbij was, niks geks gezien en uit de chaos die 1 persoon met zich kan meebrengen.


oké.... volgende halte, afspraak maken met mijn huisarts. Gelukkig kon ik de volgende dag al terecht, nu horen aanhoren wat er precies gaande met mij is. 


Ik laat je even raden wie een paar flink aan het fronsen was. Yup, mijn huisarts. Ze vroeg mij hoe de afspraak was gegaan. (lekker makkelijk, achja waarom ook niet) Terwijl ik het haar vertelde las ze mee van het scherm. Ik vertelde dat het er goed uitzag, op mijn meerdere eicellen na.


Toen viel voor haar de conclusie uit het dossier. PCOS. Ik had geen idee wat dat betekende, en was ook gelijk stil na haar uitleg. JE BENT NIET ONVRUCHTBAAR, WEL MOEILIJKER ZWANGER. Die zin hoorde ik over en over door mijn gedachtes. Ik PCOS ? ik ben zo gezond als een hoentje. Hoe kon dat? Nu weet ik inmiddels dat het vaker voorkomt bij vrouwen en nee het is geen ziekte.


Toch bleef er van alles door mijn hoofd spoken, hoe moet ik het vertellen aan mijn vriend, word ik pas over een paar jaar moeder (nog steeds spannend), maak ik meer kans op een ongezond kindje? Had ik dit kunnen voorkomen?


Volgende blog komt snel online

816 x gelezen, 3

reacties (1)


  • Rvk

    Wat een vaag verhaal inderdaad!

    Ik zou hier zelf ook veel vragen over hebben.

    Ben benieuwd naar je volgende blog!