Bacteriële hersenvliesontsteki ervaring?

Onze kleine dreumes werd in korte tijd zieker en lag al snel in het ziekenhuis om behandeld te worden aan hersenvliesontsteking. Als ik het type bevat ik het nog steeds niet wat er in korte tijd allemaal gebeurt is.
Nu ben ik benieuwd of er nog meer zijn die dit meegemaakt hebben? We hoorden dat het de bacteriële variant is en dat dit langere tijd behandeld moet worden met antibiotica via infuus. En ook dat het eerste jaar bepalend is voor bijvoorbeeld doof worden. Ik hoor graag of er nog meer zijn en hoe het afliep bij jullie?

1312 x gelezen, 0

reacties (9)


 • Anoniem36

  Mijn stiefzus kreeg het op latere leeftijd (27) en werd te laat opgemerkt. Werd steeds weggestuurd met hoofdpijn die na 3 weken nog niet over was en andere klachten. Op een gegeven moment zakte ze in bij haar kinderen. Oudste van toen 8 heeft ambu gebeld en kwam toen bact hersenvliesontsteking uit. Herstel heeft ontzettend lang geduurd. Was erg moe en lag veel op bed in begin. Ze loopt nu ook met gehoordapparaat, omdat ze aan beide kanten zo goed als doof is geworden. Ze hoort voor slecht 10%. Verder is ze inmiddels weer helemaal gezond. Artsen zeiden wel dat dochter er goed aan gedaan heeft om te bellen, want dit had wel haar einde kunnen betekenen en ze had al veel eerder geholpen moeten worden

  Ik hoop dat het bij jullie kindje optijd is opgemerkt en dat er verder niks aan over houd. Sterkte!

 • My-two-Pride-and-Joys

  Geen ervaring maar wil jullie wel ontzettend veel sterkte wensen! Wat zijn dit spannende tijden, ik hoop dat jullie kindje er verder niets ernstigs aan overhoud.

 • Lama94

  Sterkte en beterschap!

  Wat ontzettend sneu en hopelijk houdt je kleintje er niks aan over. Wat een nare spannende tijd.

 • MamaItalia

  Geen ervaring mee, maar veel sterkte en veel beterschap toegewenst

 • Boogschutter1985

  Wat heftig om je kleine zo ziek te zien… onze jongste heeft een bacteriële hersenvliesontsteking gehad toen ze een dag of 10 was. Het was een heel spannende en emotionele tijd. Ze heeft 3 weken antibiotica gekregen via een infuus. De eerste paar dagen hebben ze haar hersenen via een echo in de gaten gehouden. Ze had een soort badmuts op haar hoofd met naaldjes erin. Op die manier konden ze de hersenen in de gaten houden en ook of er schade optrad. Het was heel belangrijk dat de ontsteking niet voorbij de vliezen ging en echt in de hersenen zou gaan zitten. Dit zou meer schade kunnen toebrengen. Gelukkig bleek dit bij onze meid niet het geval te zijn. Als er iets op de echo te zien was, dan hadden ze nog een mri kunnen maken, om te zien waar exact de schade zou zijn opgetreden. We hebben naderhand nog twee keer een gehoortest gehad. Daaruit bleek dat ze geen gehoorschade heeft opgelopen. Momenteel is ze 2,5 jaar en merken we er niets van dat ze ooit lag te vechten voor haar leven. Of er wel langetermijngevolgen zijn, dat zal de tijd ons leren.

  Heel veel sterkte voor jullie en je mag me altijd een berichtje sturen als je nog meer vragen hebt.

 • 3kids1dog

  Geen ervaring mee maar wil je/jullie veel kracht toewensen 🍀😘

 • Hopefull1990

  Ik heb er geen ervaring mee, maar wil je ontzettend veel sterkte wensen en een dikke knuffel🍀

 • Loopvisje

  Sterkte joh! Ik heb alleen ervaringen in familie en vriendenkring. Een kennis heeft dit als kind gehad en had geen schade. Een familielid had twee jonge kinderen, ze kregen het allebei. De een zonder schade, de ander bleek doof. Wel al bijna 30 jaar geleden, dus er zal inmiddels wel veel verbeterd zijn op het gebied van passende antibiotica en dergelijke. Inmiddels een leuke kerel van in de 30 met een cochleair implantaat.

  Hopelijk valt het bij jullie allemaal mee!

 • Raintje

  Ik heb zelf net voor mijn eerste verjaardag bacteriële hersenvliesontsteking gehad. Het klopt dat je voor een tijd antibiotica via het infuus krijgt.

  Bij mij is gelukkig alles goed gekomen. Geen concentratie- of leerproblemen, doofheid of andere soort handicap.

  Dit was 30 jaar geleden. Het is heel heftig geweest voor mijn ouders dit mee te maken. Ik moest revalideren, dus opnieuw leren lopen en eten. Maar dit ging met sprongen vooruit. Laat je goed informeren door de artsen en uit je ongerustheid.. Het is niet niks allemaal. Ik wil je sterkte wensen🍀 en een knuffel op afstand geven..