Verzakte baarmoeder en zwanger

Hee ik ben nu 9 weken zwanger.
Mijn baarmoedermond zit nog geen halve centimeter van de uitgang. Bij afvegen oid raak ik hem al aan (dat lijkt me zo infectiegevoelig..)
Bij mn vorige zwangerschap was hij ook al iets verzakt hoor, maar dan wel een stukje verder in mn buik nog. Ik kan me herinneren dat ik met 10 weken veel rugpijn kreeg en na een week mn baarmoeder netjes naar boven was verplaatst. Dat verklaarde de pijn helemaal.
Nu zit ik weer te wachten op die verhuizing maar ben ook wel een beetje bezorgd. As zaterdag zal ik deze zorgen zeker bespreken met mn verloskundige!
Maar was benieuwd of er dames zijn die hier ervaring mee hebben?

Incontinent ben ik niet, wel loze aandrang van ontlasting en goed uitplassen is lastig (een hele poos zo'n zeikstraaltje)
Ik hoor het graag!

1054 x gelezen, 2

reacties (11)


 • leanie

  Denk toch even overleggen met de huisarts. Ik weet niet zeker of een ring kan/mag tijdens zwangerschap maar zou anders wellicht een optie zijn tot je geen kinderwens meer hebt. Daarna kun je met de gyn als je dat wilt operatieve opties bespreken.

 • jjma

  Een arts doet er sowieso niets aan zolang er nog een kinderwens is. Dus denk dan helemaal niet als je zwanger bent. Bekkenfysio word aangeraden.

  Dit kreeg ik te horen toen ik bij de dokter langs ging

 • Nog-even!

  Als ik het zo lees, heb je een verzakking in stadium 2 of 3.... Het is raadzaam om zsm contact met je huisarts te hebben, omdat het flink wat complicaties kan veroorzaken...

 • 3moppies

  Ben ik benieuwd welke complicaties, ik heb best al een tijdje gezocht maar vind meer informatie over dat je bijvoorbeeld niet makkelijk zwanger wordt (rond 2 dus niet aan de orde). Ik las dat mensen schreven dat ze beter niet vaginaal konden bevallen maar verder niks geks.

  (Ik ben verpleegkundige en raak niet snel in paniek dus hoor het graag😉)

 • Nog-even!

  Ik las dat als je baarmoeder nog verder zakt, je baarmoeder gedeeltelijk uitwendig wordt en dat kan infectiegevaar geven en ik schat zo in dat er wel meer problemen kunnen ontstaan dan met darmen en blaas... Daarom zou ik zelf wel laten checken hoever je verzakking is en wat de gevaren zijn.

 • Pandabeertjes

  Hoi. Heel herkenbaar. Hier net zo, maar ik ben korter zwanger dan jij. Ik hoop het bij de eerste afspraak met vk te bespreken. Maar volgens mij kunnen ze er weinig aan doen… ja bekkentherapie maar oefeningen doe ik al.

 • 3moppies

  Hoeveel weken ben jij? Ik heb het idee dat het nu verder gezakt is dan in het begin. Ik kan de baarmoeder zelf ook deels voelen (best bijzonder om te bedenken dat daar een guppi in zit en dus ook geruststellend om de vorm er van de afgelopen weken geleidelijk te voelen groeien). In mijn optiek rolt het er allemaal heus maar zo niet uit maar t hoort zo ook niet, dat snap ik ook wel..

 • Dok

  Zou afspraak maken bij bekkenfysiotherapeut en idd bij de verloskundige bespreken

 • 3moppies

  Ik had een bekkentherapeut maar die zag vooruitgang en kon merken dat ik had geoefend. Ik was het juist vergeten dus die verloor haar geloofwaardigheid wel🤭 maar ik denk dat ik wel op zoek kan gaan naar een andere idd.

 • Sharon

  Waarom niet nu al bellen?

 • 3moppies

  Omdat het al weken zo zit. Er valt niks uit, ik bloed niet. Dus niks levendsbedreigends voor mij of de baby😉