Heeft borstvoeding bij anderen ook zo’n invloed op de relatie?

Mijn man doet altijd moeilijk over de bv periode na een paar maanden. Hij is van mening dat bv er voor zorgt dat onze dochter slaapproblemen heeft. Nu geven we sinds kort met naar bed gaan savonds een flesje kv. Ze heeft hier twee nachten volledig op doorgeslapen van 21.30 tot 06.00 uur (wat voor ons een verademing is) Ik wil niet kolven ik ergens maar een flesje bv te geven op een dag. Had dus bedacht na het avondeten bv en dan om 20.30/20.45 een flesje kv (150CC). Nou was ze vannacht wakker ivm doorlekken en meer dan een uur gekrijst. We hebben afgesproken dat ik niet meer troost met bv sndachts want mijn man denkt dat ze daar om vraagt snachts. Mee naar ons bed was ook geen optie want hij denkt dat ze daar dan om gaat vragen als we dat een keer doen. Dus hij bleef op haar kamer troosten. Al met al komt bij hem alles terug op de bv. Hoe gaan andere vaders daar mee om? Omdat hij af wil van snachts voeden heeft hij nu al 2,5 week de nachten gedaan als ze moest huilen de maanden daarvoor deed ik het.

2315 x gelezen, 1

reacties (57)

1 2 • mijn~meisje

  Mijn dochter kreeg tot 6 maand borstvoeding en tot 3,5 jaar elke nacht gespookt. Pas met 4 jaar stopte het. Ik had ook de overtuiging melk moet niet snachts etc. Het maakte echt geen enkel verschil.

  Mijn middelste kreeg tot 13 manden ongeveer elke 2 a 3 uur snachts melk, daarna werd het iets minder (omdat hij langer sliep) en met 1,5 sliep hij gewoon ineens door. De jongste is soms door gaan slapen rond de 2 jaar. Nu met 3 jaar slaapt hij bijna altijd door. Ook hij kreeg altijd melk als hij wakker werd. Want melk (de borst dus) er in was voor allemaal weer snel slapen.

  Door slapen heeft niets te maken met de borstvoeding of kunstvoeding. Ruzies over verschillende visies in opvoeding is altijd extreem lastig. Hier ging het niet over de melk maar wel over andere dingen in omgang met onze kids. Na elkaar blijven luisteren, niet meteen in een aanval als je ergen (heel) anders over denkt. Wat is de reden dat de andere denk dat het zo goed is. Wat wil die bereiken. Met zo open mogelijk communicatie. Is wel erg lastig zeker als je erg vermoeid etc bent en je lijnrecht tegen over elkaar staat.

  Ik ken zelf ook genoeg mama's die borstvoeding geven en bij sommige verlopen de nachten ook rampzalig, ook tot late leeftijd veel wakker. Maar ook zat die ook gewoon borstvoeding geven, ook vooral op verzoek en die kids slapen gewoon door. Bij een vriendin een van de drie kids met 6 weken al!!

 • Jacqii

  Ja mijn man is ook pro borstvoeding, maar neemt het aan alsof het vanzelfsprekend en makkelijk is. Heeft ook nooit iets steunends of complimenten er over gegeven. Ik voed nu 3 jaar (onafgebroken, nu 2e kindje bv) En inderdaad, een flesje zou zorgen voor doorslapen en ze zouden beter slapen als ik er niet ben of in hun eigen kamer. Maar.... Dat bleek in de praktijk niet zo te zijn. Gelukkig heeft hij dat bij de jongste ook ingezien en slaapt ze (nu 14 maanden) nog naast mij in een ledikant. Dat scheelt met uit bed gaan. Mijn oudste werd vanzelf een goede slaper, "ondanks" de 2 jaar borstvoeding die ze heeft gekregen ;) vanaf 2 jaar wilde ze niet meer, ze is nu bijna 3 en slaapt zelf in (zonder slaaptraining) en slaapt vrijwel altijd door.

  Knap hoe je het allemaal volhoudt en doorzet hoor, ik lees je blogs al een tijdje mee. Succes!

 • 3kids1dog

  Dankjewel voor je lieve reactie! Wat jammer dat er geen compliment of steun woordelijk komt. Als bv eenmaal goed loopt is het minder heftig voor een moeder tenminste zo is mijn ervaring. Maar ken geen een moeder die het is komen aanwaaien ☺️ En jij voedt nu al 3 jaar wauw. Mooie uitkomst voor jullie jongste kindje zo, lekker dichtbij mama. Geniet ervan!

 • Yune

  Hier kreeg de oudste tot bijna 19 maanden minstens 1x per nacht 1 borst.

  Na het stoppen slaapt hij redelijk door van 20.00 tot minstens 06.00/07.00. Met enkele uitschieters deze maand, dat hij wakker wordt voor een knuffel/speentje kwijt.

  De jongste voed in de nacht minstens 1 a 2x (meestal 3 tot 4 uur tussen voeding) ingebakerd en slaapt nog op ons met inslapen.

  1 voordeel van bv is dat ik erop heerlijk weer in slaap val

  Ik voed zelf op verzoek

 • 3kids1dog

  Wat mooi om te horen zo, ben ook van op verzoek voeden en misschien kwam ze daardoor wel meer.. Ik weet het niet. Nu krijgt ze het eigenlijk niet meer snachts (nu toevallig wel omdat ze buikgriep heeft en al dagen amper eet en drinkt.. wil opname voorkomen dus dan maar voeden 🙈 Stap terug in slapen hierdoor zou kunnen maar een opname gaat ook niemand helpen

 • 3kids1dog

  Wat mooi om te horen zo, ben ook van op verzoek voeden en misschien kwam ze daardoor wel meer.. Ik weet het niet. Nu krijgt ze het eigenlijk niet meer snachts (nu toevallig wel omdat ze buikgriep heeft en al dagen amper eet en drinkt.. wil opname voorkomen dus dan maar voeden 🙈 Stap terug in slapen hierdoor zou kunnen maar een opname gaat ook niemand helpen

 • ~MamaVan5~

  Ligt eraan in welk opzicht 😉. Mijn man is absoluut pro borstvoeding en heeft mij meerdere malen juist erdoor heen gesleept om even door te bijten. Hij vind het prachtig, wonderlijk gemaakt en er gewoon bij horen (mits het lukt uiteraard). Het heeft me bij sommige van de kinderen (nr 2 en 3) heel veel gekost ivm kloven, herhaalde borstontstekingen. En bij nr 4 en 5 ging me dat niet meer gebeuren. Had helemaal zelf een plan van aanpak en nul last gehad. Mijn man stimuleerde dit ook erg. Daar tegenover staat dat je wel soort van 24/7 in dienst staat van je kind (ik leer ze ook geen fles drinken want ben thuisblijfmoeder en hoef ze dus in principe nooit weg te brengen). Maar ik vind het juist mooi dat dit zo is en geniet er erg van ipv dat ik het als last zie.

  Ik vind het in jouw geval wel goed van je man dat hij de nachten dan ook op zich neemt.

  Kan je aan het huilen van je kind horen waarom ze huilt? Als ze bij mij s nachts huilen dan is er echt iets. Krijg ik ze niet op de arm gesust (blijf altijd op de kamer) dan voed ik 1 kant, zo kort mogelijk en totdat ze rustig zijn. Dan even kroelen en weer terug. Maar huilt een kind bijvoorbeeld om z’n zin door te drammen dan zou k er ook voor kiezen om niet te voeden want dan hebben ze juist iets gevonden om de zin door te drijven. Maar nogmaals ik weet niet hoe dit zit bij jullie.

  Overigens zorgt bv echt niet voor slaapproblemen. Van de 5 kinderen sliep alleen de jongste door vanaf de kraamweek. De andere 4 kwamen tot 1,5-2 jaar s nachts minimaal 1x (en dan had ik écht geluk). En k heb bij allemaal volledig bv gegeven.

  Nu is de jongste ziek en voor t eerst komt de al een week 1 keer s nachts. Snap dat wel nu ze ziek is en dus geef ik dan echt wel bv en laat haar niet huilen.

  Nog een vraag voor jou: hoe zou jij het willen? Waar voel jij je goed bij? Is dit bespreekbaar?

 • Jojo91

  Ik heb alle 3 de kids op verzoek gevoed, ook snachts. Ze waren alle3 ook hele slechte slapers, dus mijn man linkt dat altijd aan de bv Maargoed vooral bij nr3 hebben we het wel een geprobeerd om af te bouwen maar nu pas met 2jr begint het een beetje aan te slaan.

 • Chudo

  Je had het nog zo beloofd😝😝

 • Jojo91

  Hahaha ssstt🤫

 • Amatullaah

  Mijn man wilde dat ik koste wat het kost juist borstvoeding ging geven. Na een half jaar sliep ons zoontje nog niet door en begon hij wel te "zeuren" soms dat bij alle normale gezinnen het kindje op de kamer sliep, alleen bij ons moet alles zo "lief" en hij opperde dus om hem gewoon te laten huilen. Ben hier niet in meegegaan omdat het me totaal niet lekker zat, ook sliep ik samen tot ongeveer 2-3jaar en ben blij dat ik dat heb gedaan. Hij is nu 7,5 en in het weekend mogen ze bij ons slapen maar vaak wil hij dat niet eens meer. Ze worden zo snel groot, ik zou lekker doen waar jij je goed bij voelt. Je leert hem vast wel iets aan, maar alles wat aangeleerd is kan je ook weer afleren. Bovendien lijkt me nu ook niet fijn dat je daar moet blijven tot baby weer rustig is..

 • Florien84

  Mijn man liet de keus voor bv. Ik heb met veel moeite bv gegeven en ook met veel moeite gestopt. Ik werd zelf er niet gelukkig van. Maar mijn man steunde mij in wat ik ook zou besluiten. Maar jouw kindje is al wel wat ouder en daar snap ik je man dan wel in.

 • Dame68

  Hier ook wel een beetje gehad, heb ook best lang bv gegeven. Toen gekeken of kv hielp: daar sliep ze een uurtje langer op. Maar nog steeds wakker worden dus midden in de nacht.

  Samen eruit komen met je man is juist wel erg belangrijk, ik zou zelf nooit zeggen, ‘ik doe het zo en je bekijkt het maar’. Je moet het toch samen rooien. Ik heb overigens bv niet bewust als troost gebruikt.

 • MNAZ

  Ik lees nu dat zij ook in een medische traject zit ...ik zou dan haar zo lang mogelijk borstvoeding blijven geven ook als troost en als ze behoefte heeft aan jullie warmte dan haar bij jullie in bed liggen.

  Ze worden zo snel groot en zij kan alle aandacht en verborgenheid gebruiken.

 • 3kids1dog

  Ah zo lief. Het wordt echt ruzie hier als ik haar op onze kamer breng.. m’n moederhart is er goed voor maar de strijd ga ik niet aan met mijn man. Het is beetje kiezen tussen twee kwaden. Maar ben al heel dankbaar dat hij inmiddels dingen beter aan kan thuis en nu de nachten een poosje doet om de nachtvoeding op te vangen (met als doel doorslapen)

 • 3kids1dog

  Ah zo lief. Het wordt echt ruzie hier als ik haar op onze kamer breng.. m’n moederhart is er goed voor maar de strijd ga ik niet aan met mijn man. Het is beetje kiezen tussen twee kwaden. Maar ben al heel dankbaar dat hij inmiddels dingen beter aan kan thuis en nu de nachten een poosje doet om de nachtvoeding op te vangen (met als doel doorslapen)

 • Linde-1

  Vanacht was door het doorlekken net even pech. Ik zou met je man overleggen dat bij jullie in bed af en toe best kan. Hier ook gedaan, maar als het op gegeven moment elke nacht gaat worden dan wat anderas bedenken. Hier is dat niet zover gekomen en sliepen ze in bed bij ons als ze snachts wakker werden en is nooit gewenning geworden.

  Bij de jongste 2 sliep en slaap ik daar gewoon op de kamer in het begin, dan ben ik er als ze me nodig hebben, maar wel op eigen kamer. Misschien is dat nog een optie?

  Door haar medische traject is het wel anders als je andere kindjes en kan ze gewoon net wat vaker troost zoeken. Dat hoeft niet met de borst inderdaad, maar er zijn is voor is belangrijk en dat doen jullie al.

  Hopelijk kom je met je man uit op iets waar jullie beide achter staan 😘

 • 3kids1dog

  Dankjewel wat een lieve reactie! We komen er zeker uit maar het gaat niet allemaal vanzelf haha. Het is fijn soms even wat feedback te ontvangen en gehoord te worden 😘

 • Jvb

  Ik denk niet dat het om de borstvoeding gaat. Daar zullen nu vrouwen op aanslaan, maar volgens mij is je man helemaal niet anti bv. Je man en jij verschillen van visie in hoe jullie met de nachten om willen gaan en wat daarin het beste voor de kleine is. Dat je man na alles wat jullie hebben meegemaakt en de stappen die je al ondernomen hebt, probeert op zijn manier iets aan die nachten te doen snap ik wel. Normaal sta ik ook aan de kant van je man, ik denk zeker dat je op een bepaald moment gewenning creëert, dat troost op andere manieren dan bv kan en dat je wel wat kunt sturen in de nachten. Zeker op deze leeftijd. Maar jullie situatie is niet normaal. Ik zou niet weten of die vlieger van gewenning opgaat in jullie geval. Je dochter kan best andere behoefte hebben door haar medische traject. Probeer te blijven praten over wat je beiden nodig hebt en wat voor jullie goed voelt. Het kan echt werken om eens de tactiek van een ander uit te proberen, en op deze leeftijd zal het best even duren voor een nieuwe aanpak aanslaat. Maar als het echt tegen je gevoel in gaat, weer samen om tafel.

 • trotsemoeder123

  Wat verwoord je dat mooi! Precies dit :)

 • Linde-1

  En inderdaad, wat hier staat sluit ik me ook bij aan.

  Succes♥️

 • 3kids1dog

  Wat ontzettend lief Jvb heel erg bedankt!

 • 3kids1dog

  Wat ontzettend lief Jvb heel erg bedankt!

 • MNAZ

  Totaal geen invloed...mijn man bemoeide niet met hoeveel of hoe vaak ik borstvoeding gaf.

  Als ik hulp nodig had hielp hij maar klaagde nooit.Misschien omdat mijn man juist blij was dat ik borstvoeding wilde geven aan onze kinderen.

 • Assiral

  Ik denk dat jouw man hele oude adviezen heeft aangenomen voor waarheid. Die dus niet klopt.

  Geef lekker die borstvoeding als je kindje dat troost bied. Mijn man had echt pech gehad.

  Misschien kun je hem deze podcast eens laten luisteren:

  https://open.spotify.com/episode/5zWthOsE6hBPZ1qglo589r?si=0cJubPNkRleXX6GneGGj0w

 • 3kids1dog

  Bedankt ik ga hem zelf even luisteren en dan met mijn man overleggen

 • Bambi84

  Hoe oud is jou kindje? Ik kan dat nergens terug lezen.

 • cookies

  Mijn man accepteert het wel gelukkig.

  Doorslapen heeft niks met bv of kunstvoeding te maken.

  Het kan wisselen per periode en per baby.

  Kunnen troosten met je lijf is toch juist t mooiste wat er is?

  Ik heb mn zoontje naast me slapen een stuk makkelijker leg aan 2 min drinken en beide slapen verder.

  Mijn man slaapt er ook gewoon door heen want echt krijsen komt de baby niet eens aan ;)

 • Vlindermoeder

  Daar zijn de meningen over verdeeld. Ik vind kunnen troosten met je borst helemaal niet het mooiste wat er is. Zo ben ik altijd de l*l. Soms krijgt onze jongste dochter als troost even de borst, maar zeker niet altijd. Ik ben veel te bang dat ik zo iets in stand ga houden. Troosten kan ook op andere manieren. Kindje van TO is 'al' 14 maanden. Dan is de borst überhaupt niet meer nodig

 • Chudo

  Eens met jou! Troostvoeding is helemaal niet nodig. Troost bieden kan op vele manieren. Ik heb ruim 2 jaar aan troost voeden gedaan en ik weet wat er van komt haha. Heb er zo hekel aan. En het word een gewoonte. En je houd het in stand.

  Nu bij ozlem doe ik dat niet meer en het is zo fijm om haar te kunnen troosten met liefde en knuffels en dat mijn man dit ook kan. Anders was ik de enige die troost kon bieden

 • Nog-even!

  Ik vraag me wel wel eens af of je door te troosten met de borst er niet voor kunt zorgen dat je kind later ook troost in eten zoekt.... Dat zou een onderzoek waard zijn!

 • Mykha

  Daar is een onderzoek naar gedaan en dat klopt inderdaad! Altijd het huilen stoppen door melk kan later zorgen voor overgewicht. Was een heel interessant onderzoek, stond in een boek maar weet niet meer welke

 • 3kids1dog

  Ja dat klopt inderdaad, een vriendin van me vertelde dat laatst. Goed dat daar onderzoek naar is gedaan en aan ouders de vrije keuze natuurlijk

 • Vlindermoeder

  Mijn man vindt het alleen jammer dat hij niet echt meer aan mijn borsten kan zitten 🤣 Zonder dollen... absoluut geen punt van discussie hier. We hebben fv geprobeerd voor de nacht, maar daar slaapt onze jongste dochter niet langer op. Ze drinkt zowel bv als fv te weinig qua hoeveelheid, waardoor ze 's nachts komt. In jullie geval zou ik lekker voor het naar bed gaan een flesje gewone melk geven (of fv als de pot nog niet leeg is). Blijkbaar slaapt ze daar langer op. Hoe lekker is dat?! Dan niet kolven, want eigenlijk heeft ze het niet meer nodig. Kijk idd 's nachts of ze zuigbehoefte of honger heeft of dat er iets anders aan de hand is. Succes!

 • Lady-Whistledown

  Borstvoeding is totaal geen punt van discussie geweest tussen mijn man en mij. Ik heb in de nacht gevoed - al was het een troostvoeding - totdat ons kind hier niet meer om vroeg. Doorslapen en voeding staan in mijn optiek ook los van elkaar. Hoe oud is je baby?

 • Nog-even!

  14 maanden...

 • Nog-even!

  Nee, bij ons had dat gelukkig geen invloed. Nou sliepen de oudste twee ook vanaf 8 weken door met borstvoeding, dus het was hier ook geen issue. De jongste was een heel ander verhaal. Die bleef tot bijna 2 jaar spoken... Daar word je vanzelf overspannen van... Vanaf een jaar besloten ik wel om 's nachts de borst niet meer aan te bieden. Niet dat ze dan beter sliep, maar om te zorgen dat ze mij niet als speen gebruikte.

 • 3kids1dog

  Ja daar zijn wij inmiddels ook mee gestopt (probeert alles in de hoop dat het beter wordt) Toch is het gevoelsmatig nog wel lastig als ze dan een uur huilt. Had jij dit ook?

 • Nog-even!

  Ze viel bij mij in bed in slaap, uiteindelijk.... Ze begon wel elke avond in haar eigen bed...

  Door het enorme slaaptekort (mijn hersenen werkten nog maar op halve kracht, naar mijn idee), moest ik kiezen voor een manier waarbij ik toch nog wat kon slapen... Vanaf ongeveer 20 maanden ging ze beter slapen, en mocht ze niet meer bij ons in bed (tenzij ze zirk was). Daarna ook nog wel eens een matrasje op de grond gelegd als ze ziek was. Dan was ze toch dichtbij ons. Ze is nu bijna 7 en komt 's nachts nog wel geregeld uit haar bed: als ik wakker ben, stuur ik haar terug... Maar soms merk ik het niet eens dat ze naast me komt liggen

 • Mamavan2_juli2023

  Vind het ronduit asociaal, gaat hij er zelf uit en niemand verteld mij of ik mijn kind wel of niet voed. Doorslapen staat los van doorslapen, ken genoeg kindjes met kv die slechter slapen. Enkel een slaap associatie en dus het in slaap komen kan wel een rol spelen maar het doorgeslapen nee zeker niet, zijn studies etc die dit ook aantonen. Doe wat voor jou en je kindje werkt en ik vind je mand moet achter je staan niet tegen over je, nu wordt het Bv enorm zwaar gemaakt. En nu komt de vraag wat is er mis mee dat jouw kindje een van zijn ouders nodig heeft.

 • Nog-even!

  Ze schrijft dus dat hij er zelf uitgaat om haar te troosten. Ik vind het niet zo gek hoor, dat hij na 14 maanden verlangt naar nachtrust.

 • Vlindermoeder

  Ik vind het juist heel goed dat haar man er 's nachts uitgaat. Als je de eerdere topics een beetje hebt gevolgd, dan weet je dat slapen al heel lang een gedoe is en dat haar man overspannen is. Juist als je mentaal niet lekker gaat is nachtrust zo belangrijk! Goed dus dat hij gaat kijken wat er is. Misschien gebruikt het kindje TO wel als troost/speen. Dat is ook niet de bedoeling, toch?

 • oemmiee

  Weet je hoeveel het scheelt als je man s’nachts uitgaat? Mijn man deed altijd nachten bij mijn twee oudste. Middelste nog steeds! Maar ik kan nu gelukkig borstvoeding geven. En is echt zwaar hoor mijn zoontje komt dan ook gemiddeld 4x . Ik miss het wel toen ik lekker doorsliep en manlief alles deed s’nachts .

 • Mykha

  Hoe oud is je kindje?

  Deels herkenbaar… mijn man zou nooit vragen om te stoppen met bv want hij vindt het mooi, snel en goedkoop… maar het snachts voeden probeerden we hier ook te doorbreken. Mijn zoontje had de verkeerde slaap associatie: aan de borst in slaap vallen. Eerst ging dit prima, maar na een paar maanden wilde hij na élke slaapcyclus weer aan de borst, ik was helemaal op! Elke 3 kwartier wakker. Het Putte me helemaal uit… toen heeft hij gezegd: ik neem je in bescherming en ga hem eerst met een speentje proberen in slaap te krijgen. Na 2 nachten wordt m’n zoontje nog maar 1 of 2x per nacht wakker, echt een verademing met wat het was. Dus borstvoeding stoppen: nee. Snachts zo min mogelijk voeden: ja. Maar rond 4u is m’n zoontje zo hongerig dan krijgt hij gewoon melk. Dan krijgt m’n man hem ook niet meer rustig. Een baby laten huilen van de honger zou m’n man natuurlijk ook nooit doen, het ging puur om die slaapassociatie veranderen. M’n zoontje is 10 maanden nu.

 • 3kids1dog

  Wat mooi dat jullie de slaapassociatie hebben kunnen ombuigen. Hier is het knuffel en vasthouden tot ze weer slaapt. Voor heen wat het ook echt het voeden van mama. Mijn man denkt niet dat ze honger heeft, maar ik twijfel wel eens. Mede omdat ze geen schildklier heeft en ook dit invloed kan hebben op sneller verteren.

 • Dibbus

  Hoe oud is je kindje nu? Mijn vriend en ik hebben het hier over gehad toen onze kleine ongeveer 6/7 mnd was. Hij bleek inderdaad wel gelijk te hebben, niet zozeer door de bv zelf maar omdat mijn bv iets teruggelopen was en hij dus niet genoeg dronk om de nacht door te komen. Ik heb toen een flesje gekolfde melk voor de nacht gegeven en vanaf toen gingen de nachten idd wel beter. Natuurlijk nog steeds regelmatig wakker door andere redenen maar niet meer door honger.

  Na 8 mnd ben ik helemaal overgestapt op kv overigens omdat mijn baby toen de borst ook ging wegduwen na een paar slokken, kwam denk ik te weinig/te langzaam uit.

 • 3kids1dog

  Ze is 14 maanden, zelf vindt ze bv nog prima met inslapen en wakker worden. In principe heeft ze het niet nodig om door te slapen want eet natuurlijk ook vaste voeding. Drinkt wel slecht uit bekers.

 • Ilsje85

  Ik lees eigenlijk vooral verwijten van jouw man aan jouw adres, klopt dat?

  Pittig eten, koolsoorten etc. kunnen zorgen voor onrust bij die kleine, omdat dat deels in de borstvoeding terecht komt waardoor jouw kleine buikpijn/last kan krijgen en onrustiger slaapt. Maar wie zegt (behalve jouw man!) dat het van de borstvoeding komt? Onderlinge spanning doet ook geen goed voor het welzijn, dus misschien eens praten met een professional of een lieve vriendin als jou dat helpt.

 • Dame68

  Zou ook mijn advies zijn.

 • Dame68

  Zou ook mijn advies zijn.

 • Chudo

  Mijn man is ook wel zoals jou man en dat vind ik niet altijd leuk maar vaak heeft hij wel gelijk

 • kez

  Mijn hart breekt altijd bij dit soort verhalen. Je kindje heeft nog behoefte aan troostborst, dat is toch het allermooiste om te geven wat er is.

  Ik deed altijd zelf de nachten zolang het nodig was. Mijn ene borstkind sliep met 5 maanden door, de volgende met 6 weken. De derde pas na 4 jaar. Gelukkig heeft mijn man hier nooit problemen mee gehad, maar anders ging voor mij mijn baby toch voor. Kun je praten met je man over waarom hij vindt dat jullie kindje moet doorslapen en waarom hij denkt dat het aan de bv zou liggen? Zijn er compromissen te sluiten?

 • Nog-even!

  Het mooiste dat er is, is niet meer mooi als niemand in huis nog aan zijn slaap toekomt. Dan kan het tijd zijn om patronen te doorbreken. Het gaat hier niet om een baby, maar om een dreumes.

 • Mommiebakster

  Het mooiste wat er is... dat steekt altijd een beetje. Of twee. Alsof moeders die geen bv kunnen geven, hun kindje niet het allermooiste en nooit volledige troost kunnen bieden. En bedankt.

 • Chudo

  Borstvoeding is echt zwaar overrated hoor en totale onzin dat het beter voor de hechting zou zijn. Zegt iemand die zelf al totaal 3.5 jaar borstvoeding geeft. Vind echt dat sommige doen alsof het heilig is en dat je je baby tekort zou doen

 • Florien84

  Nou inderdaad. Ik heb het met heel veel moeite gegeven maar ik moest op een bepaald moment voor mezelf kiezen en daarmee voor het hele gezin. Ik werd echt heel down met aanleggen. Dus nee zeker niet het allermooiste.

 • Nog-even!

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik de "verheerlijking" van borstvoeding ook wat overdreven vind. Ik vond het zelf fijn om te doen. Maar er zijn echt meer dingen in het leven die ik fijn vind. Borstvoeding is wat mij betreft niet heilig ofzo... En zeker niet wanneer een moeder gedwongen lijkt te worden tot een soort fulltime melkmachine, zoals sommige mensen promoten... Kinderen doen het vaak juist goed wanneer ze grenzen krijgen... Met de fles worden ze net zo goed groot! We hoeven ons ego niet op te poetsen met het geven van borstvoeding, lijkt me


1 2