Hoe lang hulp slaapcoach?

We zijn nu 6 weken bezig met de slaapcoach om onze 1 jarige in slaap te krijgen.. We zijn al zo lang bezig en zelfs de EMDR die de slaapcoach doet met ons lijkt zn vruchten niet af te werpen. We raken op en zaten net weer op een beter spoor samen. Heeft er iemand positieve ervaringen met een slaapcoach en hoelang heeft het geduurd voor er resultaat geboekt werd?

528 x gelezen, 1

reacties (13)


 • noemmijmaarmama

  Wij merkten binnen een week een gigantisch verschil. Die week was wel echt pittig en de eerste dagen werd het slechter maar daarna ging ineens de knop om bij m’n zoontje. Het traject dat we volgden duurde 2 weken maar de laatste dagen van het traject was het eigenlijk niet meer zo nodig. Ik vond het heel spannend vooraf omdat het echt om veel geld ging en je geen garantie hebt dat het werkt maar wij dachten vooral dit hadden we veel eerder moeten doen. Wat bij ons het belangrijkste verschil was dat ons doel altijd was om hem in slaap te krijgen en we vanuit de Slaapcoach vooral leerde hem zelf in slaap te laten vallen, zonder onze aanwezigheid.

 • Njenz

  Bij beide kindjes een slaapcoach gehad. Bij de oudste een 'traject', was uiteindelijk één live gesprek en een telefonisch consult erna doordat het snel zijn vruchten afwierp en zoon sliep voor z'n 1e verjaardag opeens door ipv regelmatig wakker 's nachts. Daarna natuurlijk nog wel de nachtmerrieperiodes etc. en niet alles picture perfect. Het was bij ons vooral bewustwording, hadden heel veel aan theorie en kwartje viel wat wij anders konden doen hierin.

  Bij de jongste rond diezelfde maanden hetzelfde van steeds waken en één digitaal gesprek gehad. Ze sliep wel ietsjes beter daarna door wat adviezen opgevolgd te hebben, maar bleef wel 2 a 3x per nacht voor bv komen. Na een jaar werd dat 2x, soms 1x en na 1½ jaar vaker 1x tot ze 21 maanden werd afgelopen voorjaar en ze opeens door sliep. Tussen de slaapcoach en toen nauwelijks meer strak geprobeerd haar anders te doen laten slapen, maar in de nacht er uit (lag lang bij ons, maar kroop en stond al vroeg, was feest 's nachts, dus met 9m naar eigen bedje) het was 'slechts' de borst en ze sliep weer en ik ook. Kostte me minder moeite en energie dan (en met name in de nacht, zo zwaar vermoeiend..) bepaalde methodes of adviezen toe te passen. In de nacht is alles al anders, vermoeiender/deprimerender, dus ik gaf er aan toe met het idee en geloof dat ze die nabijheid nog nodig had tot een bepaald moment met de hoop dat ze rond haar 2e jaar wel zou gaan doorslapen. Overigens al die tijd wel bv gegeven voor slaapjes. Yep zeker een slaapassociatie, maar wist inmiddels dat het vanzelf over gaat net als bij de oudste. Nu krijgt ze het nog en valt er lekker op in slaap.

  Bekijk voor jullie zelf en je gezin wat zwaarder weegt op dit moment. Voel je het nog en is het je het waard om er zo mee bezig te zijn? Niet dat ik slaap wil onderschatten, op een gegeven moment kàn je (bijna) niet meer, slaap is alles en heb je zo nodig om te functioneren. Wellicht zijn er toch manieren dat jullie allen (een beetje meer) slapen, ondanks dat onze maatschappij er tegenwoordig zo anders over denkt en verwacht dat kindjes zo snel mogelijk leren (zelf en door-) slapen.

 • 3kids1dog

  Dankjewel voor jouw uitgebreide reactie, waardeer ik enorm. Het in de nacht wakker worden om te voeden vind ik niet zo zwaar, als ze niet teug in bed wil kan ik dat snachts best handelen. Maar het s avonds niet in bed willen liggen met stukje hoe lang we soms bezig zijn kost enorm veel kruim. Minimaal 45 minuten bv en wegleggen en uiterste was vorige week 3 uur krijsen.. Is echt wel moe (slaapt nog maar een slaapje overdag met nog geen 13 mnd) maar wil echt niet der bedje in. Slaapt sinds 9 mnd niet meer op onze kamer en van wiegje toen naar ledikantje.

 • A_no_niem

  Ja hier! Hele goede ervaring met slaapcoach. Er stond geloof ik 3 of 4 weken voor en het duurde bij ons 1 week langer (werd kosteloos verlengd omdat het nog net niet helemaal perfect ging).

  O

  Wij hadden de slaapcoach op advies van onze buren en hebben haar al heel vaak aan anderen aangeraden (kinderslaapcoach inge de heer)

 • 3kids1dog

  Dankjewel, mocht onze slaapcoach niet verder komen ga ik haar benaderen. Wellicht ziet zij dingen anders.

 • A_no_niem

  Ja hier! Hele goede ervaring met slaapcoach. Er stond geloof ik 3 of 4 weken voor en het duurde bij ons 1 week langer (werd kosteloos verlengd omdat het nog net niet helemaal perfect ging).

  Wij hadden de slaapcoach op advies van onze buren en hebben haar al heel vaak aan anderen aangeraden (kinderslaapcoach inge de heer)

  O ja en de slaapcoach is van nabijheid, niet laten huilen. Ofwel je moet zelf wel even echt tijd investeren om je kindje ander gedrag aan te leren, maar zonder dat je hart breekt en je enorme strijd hebt.

  Maare slaapcoach met EMDR? Is zij daar bevoegd toe?

 • Dame68

  Ik ben wel benieuwd wat haar achtergrond verder is dan slaapcoach gezien ze emdr toepast?

  Lastig is dat he, hier ook een dreumes 14 maanden die ons nog heel veel nodig heeft bij het slapen. Vanavond bv al 3x wakker geworden (hard huilend/paniek) in eigen bedje. Nu maar tussen ons in: dan slaapt ze door tot 6 uur en merk je haar niet eens op. Andere avonden wordt ze niet of soms 1 keer wakker voor een knuffel en belandt ze ook elke nacht bij ons. Wij baalden er ook enorm van, maar sinds we het accepteren en meer zien als ‘ons kindje geeft aan dat het alleen nog niet lukt’ ipv ‘het moet dit en dat’ hebben we meer rust.

  Wij hebben tot nu toe geen slaapcoach gehad (nog wel eens in onze gedachten) maar wel advies van cb met 8 maanden: werkte averechts. (Methode steeds iets langer wegblijven bij huilen 5-7-9 min enzovoorts ). Woest werd ze.

  Bij ons ook een zkh opname gehad. Wij geven nu toe aan de huidhonger. Oefenen wel met wakker wegleggen omdat ze elders zonder mij niet tot rust komt (opvang/oppas)

 • Miek_

  Geen ervaring met een slaapcoach, maar wel een hele slechte slaper na ziekenhuisopname (met slechte ervaring voor de kleine). Uiteindelijk hebben wij gekozen voor toegeven aan zijn "huidhonger". Hebben hem op schoot in de schommelstoel of bij ons op bed in slaap laten vallen. Als hij diep genoeg sliep overleggen. Dan sliep hij vaak verder. 'S nachts kwam en komt hij dan 1 keer, maar tussen in slaapt hij dan verder en slapen we allemaal. Het is ook niet ideaal, maar wij gaan heel slecht op weinig slaap. Strijd werd niet beter en hij voelde dan ook mijn onrust. Er aan toegeven dat het zo is en veel tijd kost werkte hier beter.

  Inmiddels (hij is 3) kost het 's avonds naar bed brengen nog 45 minuten met een uitschieter na een uur. Maar zonder huilen en zonder strijd en in zijn eigen bed. Maar dus wel met papa of mama dicht in de buurt.

 • 3kids1dog

  Och jeetje wat een periode al zo. Wel heel fijn zo zonder stress en wel in eigen bedje. Het dichtbij houden is zeker geen probleem.. Alleen is het nu bv die haar troost en rustig houdt en wil daar wel mee afbouwen op den duur zodat ze zelf in slaap kan vallen. Bedankt voor je reactie!

 • Dame68

  Oh pittig, nu al drie jaar. Slaapt jullie zoon dan wel de nacht door in zijn eigen bedje? (Wij hebben ook een slaapprobleem met onze kleine en stiekem hoop ik dat het steeds beter wordt)

 • Bosco

  Hier kwam na alle pijn, moeite en frustratie, een hele hoop rust toen ik het in slaap duwen los liet. Het heeft 14 maanden geduurd! Hij heeft minder slaap nodig dan een gemiddeld kind. Hoe meer ik ermee bezig was hoe meer hij zich verzette. Gemiddelde nachtrust die ik kreeg in de 14 maanden waren 2 etappes van 2 uur. Ik probeerde overdag ook wat te slapen, maar dat was max 30 minuten. Ik heb vooral geslapen als mijn partner even ging wandelen. Tweede kindje was gelukkig snel tevreden.

 • 3kids1dog

  Onze middelste sliep na 14 maanden pas door beetje wat zoals jij beschrijft, te handelen maar soms heel vermoeiend hoor. Alleen dit is echt heel anders voor ons.. Het krijsen en strijden en niet haar bed in willen is zwaar. Ze slaapt overdag een slaapje 25 min tot heel soms 1,5 uur. Prima heb al tegen de coach gezegd slaapt ze niet dan niet ik ga er geen strijd van maken. We proberen smiddags gemiddeld 15 tot 45 min om haar in haar bedje te krijgen. savonds gemiddeld 45 min - maar soms duurt het ook 2 of 3 uur en in de nacht 30 min - 1,5 uur. Overdag heb ik geen slaap nodig gelukkig.. Wil af van het gevoel dat ik mn kind jankend in bed wil laten liggen tot ze slaapt. Raakt me echt enorm want ben niet van het laten huilen.. maar wel radeloos aan het raken helaas. Onze eerste was de makkelijkste en daarna werden ze moeilijker haha!

 • Bosco

  Onze eerste was zo. 3 uur lang krijsen voor het slapen, doodop en Max 2 uurtjes slapen. 's nachts gebeurde dit ook. Van 23 tot 4 was hij wakker en aan het krijsen. Ik ga er vanuit de je alle medische checks hebt gehad. Sliep wel goed bij mij op de buik, maar ze worden zwaar en rechtop slapen kan ik ook niet als ik doodop ben.