Hoe houd ik ze warm? #Winterstress

Kheb 3 kinderen, de oudste weigert een deken, de jongsten hebben geen hoofd of voeteneind en gaan dus het hele bed door.
Nu is het bij ons boven ook niet warm te krijgen, oud huis. Ze hebben nu al romper dunne trui broek winter slaapzak aan. En het vriest nog niet eens...
Een dunne winterslaapzak is al te weinig, dat voel ik aan de te koude voetjes smorgens. Met zomerslaapzak erin gaat precies.

Voor de winter zit ik te denken aan romper shirt trui majo broek extra sokken zomerslaapzak en winterslaapzak. Hebben jullie nog ideeën? Ik heb het vorige winter ook gered (gelukkig geen horrorwinter) met trainingsbroeken truien enz. En als het heel erg koud was kruik erbij.
Ben ik de enige waar het ijs op de ramen zit in de winter?

639 x gelezen, 1

reacties (29)


 • AshleyJessy

  Oh en van dat "ondergoed" wat warmte vast houdt, lange mouwen en broek, kan je in kleine maatjes vast wel bij ski winkels krijgen. Ik weet dat primark het ook elk jaar heeft. Had voor mn zoon een shirt gekocht voor onder zn voetbal shirt.

 • Momtini

  Zou toch eens gaan kijken naar opties voor beter isoleren , wat een kou zeg! Verder is t wel zo beter te koud dan te warm, een wollen deken / laken (zie slaappunt!) Werkt sowieso goed en houd de warmte vast. Sokken kan je ze ook aan doen

 • Laurean

  Mijn kinderen kropen altijd onder de deken vandaan... En dan 's morgens om 5.00 wakker van de kou. Wat wij toen deden, is ze 's avonds gewoon naar bed brengen en als wij dan naar bed gingen een deken over hen heen leggen. Heel simpel en het werkte super goed!

  Verder hebben wij ook wollen onderdeken en wollen deken; houd de warmte goed vast en is ook heel goed in de zomer als het warm is.

 • MamaJL

  Ik trek ze sokken aan in bed, maakt een wereld van verschil hier. Maar koud hebben is veel minder gevaarlijk dan te warm hebben dus je moet er echt wel mee oppassen.

 • Linnde

  Zo gek veel vind ik het niet hoor! Wij hebben geen enorm koud huis, maar ik als kind vroeger wel. Dan sliep ik als tiener ook met hemd, shirt lange mouw en dan flanel pyama. Met sokken. Dan dubbel dekbed en nog een fleecedekentje erover

  Dan stonden de bloemen op t raam s ochtends.

  Wat wel echt lekker warm is, is tússen de wol slapen. Ik kreeg een wollen molton (daarover heen gewoon een hoeslaken) en ook een wollen dekbed. Dat houdt de warmte goed vast.

  Maar t is ook zo; Als ze t koud hebben en er half van wakker worden willen ze meestal wel onder een dekentje.

  Succes!

 • 2020baby

  Thanks! Hier kan ik wat mee!

 • Mybabies

  Nou ja, zoals hier al wordt gezegd is zoveel kleding misschien niet de beste oplossing, al begrijp ik je heel goed hoor. Kleding houdt het beste warm wanneer er lucht tussen kan zitten. Misschien drukken al die laagjes de lucht er een beetje uit. En ouderwets, maar wol houdt goed warm. Kies stoffen of vullingen die warmte ook echt vasthouden. Met Google kan je vast vinden welke dat zijn. Misschien kan de juiste raambekleding ook helpen. Desnoods kan je op echt koude nachten karton aan de binnenkant plakken? Heel gezellig is het niet, maar het kan wel helpen.

  Vervelend dat je huis zo koud is. Dat is vaker met oude huizen. Succes, desnoods pak je ze lekker bij je in bed.

 • 2020baby

  Goed idee! Miss is er wel wollen kleding te koop voor kinderen dan is dat effectiever

 • Mybabies

  Ja of slaapzakken gevuld met wol?

 • pinkblue

  Als je huurt zou ik de woningbouw/verhuurder eens bellen en vragen of woning geïsoleerd mag wordennof in iedergeval je ramen . Je gaat wel meer huur betalen maar uiteindelijk haal je het wel weer terug met stroom/gas kosten

 • 2020baby

  Nope koophuis..

 • pinkblue

  o minder.

  misschien kan je iets voornde ramen doen dat warmte binnen blíjft . en dan zo snel het kan toch gaan isoleren

 • Simba1

  😳😳jullie wonen in Nederland? In een huis? Met gewoon muren, een dak, en ramen erin?

  Of een in een tent ergens in t poolgebied. ?

  Wat een kleren trek jij ze snachts aan.. echt niet gezond meer..

  Koude voeten is helemaal niet erg.. dat slaapt t beste.. een koude kamer slaapt t beste.

  Ik zou me meer druk maken over dat ze t niet t te warm hebben.

  Die van mij slapen ook zonder deken..moeten ze lekker zelf weten. Ze krijgen een pyjama aan na t seizoen.. en een deken ligt op hun bed. Ze zien maar of ze er op of onder of naast gaan liggen. Als ze t koud krijgen pakken ze echt wel een deken. En anders roepen ze je wel..

  Bij warmte niet.. als.kleintjes t te warm krijgen...hoor je ze niet meer.. hele kleintjes overlijden stilletjes door de warmte..

  Ik zou echt veeeeeeeeeel minder aan doen.

  Vraag me af...waar slaap je zelf in?

 • 2020baby

  Een iglo😛 nee boven is het denk net zo koud als buiten. Miss moeten we gewoon ff wennen. Zelf ook de helft vd winter deken en pyama. Maar heb wel een kachel van een vent naast me dat scheelt en ik kruip heeelemaal onder de dekens.

 • Simba1

  Huurwoning? Misschien dan toch eens bij de verhuurder aan kloppen.

  Ik zou de kinderen niet meer aan doen dan je zelf aan hebt. Een beetje koud is niet erg bij t slapen. Is echt t gezonds.

  Bij ons is t boven in de winter niet warmer dan 16 graden. Maar kachels zet ik er niet aan..

  Die geven zo'n droge ongezonde lucht.

  Zal even wennen zijn misschien maar echt in de kou slaapt t een stuk beter en gezonder..

  Uiteraard zijn er grenzen dus als t echt zo koud is dan laten controleren hoe t met de isolatie van de woning zit.. als er enkel glas boven zit..kan t inderdaad koud zijn en ijs op de ramen staan, maar alleen dat is niet heel erg.. Ik heb ook jaren zo gewoond met kinderen..elke ochtend de ijsbloemen op t raam.. aan de binnen kant ja. Maar ook toen sliepen de kinderen alleen met pyjama en dik dekbed.. soms alleen dunne sokken erbij want ik heb zelf ook een hekel aan koude voeten. Ik trof de kinderen sochtends ook zonder deken om aan. Maar als ze gewoon de nacht zo doorsliepen maakte ik daar geen probleem van.. blijkbaar vonden ze t niet koud genoeg anders hadden ze de deken wel gepakt..

 • Bby4

  Wat ongezond, maillot, romper, shirt, extra sokken, en 2 slaapzakken? Hoe zou jij slapen als je zo dik ingepakt zou zijn? Een temperatuur tussen 15 en 18 graden in een slaapkamer is voldoende, en dan gewoon een pyjama en winterslaapzak. Toen ik klein was kon ik wolkjes blazen in bed als ik wakker werd en ook mijn ramen zaten vol met ijsbloemen. Maar kan me niet herinneren dat ik niet kon slapen van de kou hoor.

 • 2020baby

  Sja maar het wordt kouder dan 8 graden in de winter.

 • Bby4

  Binnen ook? Bij mij niet hoor

 • Trotsemama<3

  As je ze nu al zo erin legt kun je je idd zorgen maken over de winter.

  Hier heeft me zoontje gewoon zomerslaapzak en rompertje korte mauwen nog aan.

  Ook hij heeft koude armpjes maar een lekker warm nekje en slaapt zon 12uur achterr elkaar

  Ik zou echt minder doen persoonlijk.

  Vraag me btw af waar je woont want in nl hoeft het echt niet zoals jij beschrijft jn de winter

 • 2020baby

  Hier kunnen ze dan niet lekker slapen en worden steeds wakker. Dus laagje meer resulteert in lekker slapen, dan doe ik dat.

 • Trotsemama<3

  Een laagje klopt maar ze hebben nu al een "pyjama" aan én al een winter slaapzak.

  Dan hebben ze bij jou iig met die hittegolf fantastisch geslapen hahah.

  Dat was hier ellende als ik de airco niet aangezet had. Veeeel te warm om te slapen.

 • AshleyJessy

  Jeetje, nou ik vind dat wel heftig hoor!

 • 2020baby

  Ws maak ik me weer eens te druk. Gaat al 2 winters prima hier. Maar met 3 in de slaapzakken dacht ik misschien heeft iemand een top idee om het anders te doen (behalve isoleren)

 • AshleyJessy

  En het kamertje voor ze gaan slapen een beetje verwarmen met zo'n elektrisch kacheltje ? Weet alleen niet in hoeverre dat "gezond " is . Of een elektrische deken, mag zeker nog niet hè ?

  Naja ik denk dat het best normaal is dat je je druk maakt om dt. Maar alleen van kou worden ze niet ziek natuurlijk. Weet niet of het ook tocht, dat is een ander verhaal!

  Ik hoop met je mee , dat iemand een top idee heeft haha!

  Liefs

 • NewBaby2018

  ‘De oudste weigert een deken’ Ik weet niet hoe oud je oudste is, maar vanaf 3 jaar komen ze in de fase dat ze zelf wel een deken over zich heen kunnen leggen als die beschikbaar is.

  Je mag er wel een beetje op vertrouwen dat de kinderen welke steeds minder hulpbehoevend zijn, er niet voor kiezen om ondanks het bezit van een deken, in de kou te gaan liggen als het niet meer acceptabel koud is.. Toch?

  En ik weet de overige leeftijden ook niet van je kinderen..

  Maar het klinkt wel een beetje over de top, hoe je je kinderen aankleed voor de kou. Zoveel lagen kan niet goed zijn 😅

 • 2020baby

  Is idd onder de 3, ik heb ook wel eens gedacht ik trek je alleen je pyama aan en dan werd ie savonds 22u huilend wakker, heeelemaal koud. Dat vind ik sneu en dan nog geen deken willen is voor mij lekker slapen met slaapzak.

 • Soccer-Mom

  Ik ben opgegroeid met ijs op de ramen en ik heb het ook gewoon overleefd en ik heb het niet koud gehad. Ik zeg, maak je alsjeblieft niet nu al druk over de winter. Je hoeft ze ook niet extreem warm aan te kleden. Een lekkere wollen deken volstaat veel beter dan lagen kleding aan in bed. Veel te warm juist. Al gedacht om je huis beter te isoleren?

 • 2020baby

  Idd moet ik me beter nu al niet druk maken net vroeg zat😛 nee extra isoleren heeft geen effect op dit huis. Geloof me ze hebben het echt niet te warm

 • Soccer-Mom

  Ook met een oud huis kom je heel ver als je het gehele huis goed isoleert. Mijn ouders hebben hun vooroorlogse woning ook stukje bij beetje geïsoleerd (dak, vloer, muren, dubbele beglazing, centrale verwarming). Geen ijs op de ramen meer en ook in de winter is het nu prima te doen.