Ook ik vind het soms wel eens zwaar

Mensen zien mij vaak als altijd positief en een leuke gezellige moeder voor mijn kinderen . Doorgaans ben ik dat ook wel, en ik doe ook echt hard mijn best om zo goed mogelijk voor Dani en Britt te zorgen. Nou ja, voor ze zorgen is niet zo moeilijk, maar ervoor zorgen dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben gaat wat moeilijker.
Ik ben alleenstaand, ik werk ,maar krijg geen aanvullende bijstand. Ik verdien echt precies genoeg om niet de bijstand in te hoeven, en daar ben ik stiekem best trots op,aangezien ik voorheen wel altijd in de bijstand heb gezeten.
Ik betaal mn huur, en rekeningen en de oppas van mn kinderen.
Daarnaast zorg ik helemaal alleen voor mn beide kinderen . Dani die 1 keer per maand naar zn vader gaat, en in de vakanties sporadisch iets langer , Britt die al maanden niet meer naar haar vader gaat. Nu de scholen gesloten zijn komt die druk ook op mij neer . Ik kan het me niet veroorloven om thuis te blijven van werk,want dan ontvang ik geen salaris , ik kan ook niet thuiswerken ( ik werk in de zorg ) en de noodopvang op school is zo overbelast dat ze graag hebben dat de ouders iets anders bedenken voor de kinderen.
Dus heb ik een oppas geregeld voor als ik moet werken ,die ik uit eigen zak moet betalen. 7 euro per uur ... super lieve meid , De kinderen zijn gek op haar, en zij op de kinderen ,maar ondertussen word ik er arm van. Dani zn vader heb ik een beroep op gedaan om Dani op te halen in deze periode , of mij desnoods tegemoet te komen in de oppaskosten ,maar hij vertikt het om zelfs maar te reageren .

Hoewel ik dondersgek ben op mijn kinderen valt het me soms echt wel zwaar . Het altijd er echt alleen voor moeten staan. Zelfs mn moeder die nooit eens vraagt hoe het gaat, of de kinderen eens mogen komen ofzo(niet dat ik dat ooit verwacht had ) .
Een vriendin van me wilt nog wel eens geregeld klagen hoe zwaar ze het heeft . Haar ex neemt hun kinderen om de week een hele week , zij kan haar ouders gewoon bellen en zeggen van, die kinderen willen vanavond logeren,dan kan dat ook gewoon. En dan kan ik haar echt aankijken van : serieus? Hahaha .
Ik wil ook wel eens een uur of 2 even helemaal niks hahaha .

Nee ik kan en wil helemaal niet zonder mijn kinderen . Zij zijn werkelijk degenen waar ik zo hard voor knok om alles voor elkaar te krijgen . Maar ook al lijkt het bij al mijn blogjes alsof het bij mij alleen maar rozengeur en maneschijn is ,ook ik vind het echt wel ff zwaar zo nu en dan .
De momenten dat mijn kinderen de schijt aan me hebben en denken:' vandaag (en morgen) luisteren we lekker toch niet moeders ' . Als ik erover nadenk dat ik werkelijk geen enkele dag een moment voor mezelf heb ( mijn kinderen slaappraten en slaapwandelen veel,dus zelfs als ze in bed liggen zijn ze nog actief😂)
Ik lig gewoon al om 21.00 in bed hahaha ,verrekte oude trut dat ik ben ,met mn 34 jaar . Heeerlijk , ik ben afgepeigerd na zón dag van werken en zorgen hoor . Dan heeft die baarmoeder gezeur natuurlijk ook nog heel wat oorzaak denk ik .

Dus dames . Laat jullie niet misleiden door mijn vaak leuke en vrolijke blogs . Zelfs bij mij gaat het wel eens wat minder

Knuffels voor jullie allemaal!!

1782 x gelezen, 11

reacties (15)


 • eleonoortje

  Het is zo sterk van je dat je zelf opvang hebt geregeld om de noodopvang te ontzien, deden meer mensen dat maar! Maar vooral: deden de mensen voor wie dat makkelijker/vanzelfsprekender is dat maar. Want die noodopvang is er juist voor de situatie die jij omschrijft! Voel je niet verplicht om iets anders te regelen, dat jou (veel) geld kost, die regeling lijkt voor jou gemaakt. Je hebt er meer recht op dan veel mensen die de noodopvang wel gebruiken!

 • Chudo

  Nou dit idd..

  Precies voor deze situatie is de noodopvang bedoelt

 • Caatjemaatje

  Wat schrijf je dit oprecht en eerlijk zeg. Mijn tip als juf meld je aan voor de noodopvang. School heeft genoeg handen voor alle kinderen en anders zorgen ze er maar voor! Weet uit ervaring dat er genoeg mensen op school geen hele werkdagen aan het werk zijn.. Probeer het te zien als je recht en daarnaast financieel kun je die centjes goed gebruiken voor jullie andere zaken als ik dat zo mag verwoorden. Je mag trots zijn op jezelf en hulp vragen op school ☺️🍀

 • Caatjemaatje

  Wat schrijf je dit oprecht en eerlijk zeg. Mijn tip als juf meld je aan voor de noodopvang. School heeft genoeg handen voor alle kinderen en anders zorgen ze er maar voor! Probeer het te zien als je recht en daarnaast financieel kun je die centjes goed gebruiken voor jullie andere zaken als ik dat zo mag verwoorden. Je mag trots zijn op jezelf en hulp vragen op school ☺️🍀

 • Grumble2.1

  Als de nood opvang ergens voor is uitgevonden dan is het wel voor jou situatie lijkt me .. meer op je strepen gaan staan? Ik heb veel respect voor je hoor jeetje

 • Lindaaaaaaaa

  Respect , topper

  Je hebt recht op kdv, dus ik zeg gebruik van maken !! Zo niet, laat je werk een brief schrijven dat je er recht op hebt .

  Dus vanaf morgen gewoon weer brengen.

  Ik werk ook in de (verslavings) zorg en breng hem ook naar kdv als ik moet werken

 • Vlindermoeder

  Respect hoor! Voor alle alleenstaande ouders trouwens. Het lijkt me zo pittig! Maak inderdaad gewoon gebruik van de noodopvang. Je hebt er recht op én het scheelt je €7 per uur. Kan dat meisje niet af en toe 's avonds op komen passen, zodat je gewoon even voor jezelf hebt?

 • nenne1984

  Goedemorgen, maak alsjeblieft gebruik van de noodopvang, daar heb jij in je cruciale beroep echt recht op. Ga niet zelf op zoek naar een alternatief, dat ligt nu niet in je mogelijkheden. Dit zal je op enkele vlakken zeker meer rust kunnen geven. Dus als de lockdown verlengt wordt, adviseer ik je echt de school te mailen en de aanvraag voor noodopvang te doen. Dit mogen ze niet weigeren.

 • Oummii

  Haha, je liet me lachen. Ik ben zelf 29 en slaap al sinds ik kinderen heb met ze mee. Gisteren was dat 21u maar geregeld ook vroeger hoor. 🤭

  Jammer dat je op niemand kan rekenen, maar wel stoer dat je het gewoon alleen doet. Als je gewend bent dingen op jezelf te doen, wordt je meer en meer zelfredzaam & dat is best een fijn gevoel vind ik.

 • Lindaaaaaaaa

  Ik lag toen mn zoon paar maanden was 18 uur op bed , tot 23uur dan fles en weet door haha

  Gisteren ook , zo moe. Keek ik op de klok was het nog maar 20 uur haha

 • JustAMom

  Ik lig ook al 2 jaar lang iedere avond rond half 9 in bed hoor 😴 Soms zelfs al half 8. Vanaf een uur of 2 's nachts beginnen de kinderen onrustig te worden, en dan heb ik toch al mooi wat slaap gehad.

 • *mamadebby*

  Ik lig inderdaad vaak genoeg ook al om 20.00 uur in bed, maar dat komt ook omdat ik ernstige vorm van endometriose heb, en die pijn is ook zeer vermoeiend.Maar daar ben ik binnenkort gelukkig gauw vanaf.

  Dat zelfredzame wat je zegt is idd erg fijn

 • Fleur38

  Ik heb veel respect voor je. En je werkt in de zorg dus je hebt een vitaal/cruciaal beroep dus je mag een beroep doen op de noodopvang. Succes de komende tijd!

 • Chudo

  Ik vind dat je het ontzettend knap doet allemaal!!

 • Aapjeguppie

  En een dikke knuffel voor jou. Ik geloof niet dat het bij iemand altijd alleen maar makkelijk gaat wat mensen met alle Social media ook maar wil laten geloven. Maar pff jij hebt af en toe echt met recht tegen om te kunnen zeggen mag het gewoon even anders en nu even niet....

  En wat betreft noodopvang en het niet gebruik maken ervan omdat je het op een andere manier hebt weten te regelen, knap van je een mooi dat ze zo blij zijn met de oppas maar je mag ook kijken of je er af en toe gebruik van maakt als je er recht op hebt heb je je niet te schamen of schuldig te voelen.

  En Chapeau voor het feit dat je geen bijstand nodig hebt, mag je met recht trots op zijn. Wel ontzettend jammer dat Dani zijn vader nu niet wat toegankelijker is, ook voor zijn band met Dani zou het goed zijn. En wat betreft de vader van Britt, sneu dat hij het toch zo blijft voelen maar ik hoop dat ze er zelf steeds minder erg in heeft en dat er een dag komt waarop ze weten mag wie haar vader is (van hem uit, niet van jou uit).

  Ik gun je een keer wat rust in de hectiek die je hebt een hebt gehad en hoop dat dit dan ook snel een keer mag gaan lukken.