Zwanger voor één dag

Zwanger voor één dag

Ik stond in de drogist voor een nieuwe tandenborstel, toen ik ‘de vroege zwangerschapstest’ zag liggen. Ik rekende uit dat ik al wel kon testen na onze derde IUI-poging. Zou ik het doen, zou ik het niet doen? Ik besloot de test mee te nemen. 

De volgende dag gierden de zenuwen door mijn lijf. Was als het zo is? Wat als het niet zo is? Ik maakte mezelf gek! Ik maakte voorzichtig en twijfelend de verpakking open. Ik plaste in een potje, deed de test en wachtte…
Wat als het zo is? Wat als het écht zo is?

Zwanger
En ik wachtte nog even… wacht, zie ik daar nu een streep? Het was wellicht een hele lichte streep, maar toch, het was een streep! EEN STREEP! IK BEN ZWANGER!!! Ik gilde en huppelde in het rond! Ik kon het niet geloven. Na al die teleurstellingen toch eindelijk zwanger? Ik belde gelijk mijn man op, samen voelden we ons heel voorzichtig intens gelukkig.

Maar ik wist ook dat het nog vroeg was, er kon immers nog van alles misgaan. Twee dagen later deed ik dus nog een test. 

Helaas
Ik wachtte en wachtte. Wat als het zo is? Wat als het niet zo is? Ik wachtte nog wat langer, maar helaas. Hoe lang ik ook wachtte en hoe goed ik ook keek, er kwam geen streep. Helemaal niks. Het schermpje bleef wit. Een dag later werd ik ongesteld.

Hoe teleurstellend het ook was, wat was het fijn om, al was het maar voor een dag, zwanger te zijn.

Lees hier de vorige columns van Elsa Marie.

Elsa Marie is 34 jaar en zij en haar man hebben in 2012 een prachtige dochter gekregen. Sinds begin 2016 zijn ze bezig met IUI-behandelingen. Het is spannend, vreemd, leuk en soms om gek van te worden.

Op Babybytes vertelt ze jullie over haar reis naar het moederschap van hopelijk hun tweede kindje.

Gerelelateerde artikelen

De babyspullen op zolder
Loslaten

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Nadja29

    Mooi geschreven, knap dat je dit deelt.

    Het is ook heel herkenbaar. 1,5 jaar geleden hadden mijn man en ik voor het eerst een positieve test in handen. Ik was toen al ruim 10 dagen overtijd, maar testte niet eerder positief. We waren helemaal in de wolken. Helaas sloeg een dag later de twijfel bij mij toe en nog een dag later werd ik 'ongesteld'.

Populaire topics

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50