Waarom een kinderautostoel met rugleuning beter is

Waarom een kinderautostoel met rugleuning beter is

Er is zoveel keuze als het gaat om kinderautostoeltjes. En als je kind al wat groter is, ga je dan voor een zitverhoger of juist voor een kinderautostoel met rugleuning? Dat laatste is misschien toch wel wat verstandiger en dit is waarom.

VeiligheidNL adviseert om altijd te kiezen voor een kinderautostoel met rugleuning en daar is een hele goede reden voor. Mariëlle Hermans, gedragsexpert Veilig vervoeren: “De kinderautostoel met rugleuning beschermt je kind beter bij botsingen van de zijkant. Door de rugleuning loopt de schuine gordel beter over het sleutelbeen van het kind. Ook snijdt hij minder in de nek.” 

Zitverhogers 

Als je toch kiest voor een zitverhoger, gebruik deze dan pas als het kind zwaarder is dan 22 kilo en groter is dan 1.25 cm. Deze regels zijn strenger geworden sinds 2017. Bij autostoelen die onder de nieuwe regelgeving vallen (R129), zullen nog maar weinig zitverhogers voorkomen. In deze regelgeving is namelijk sprake van strengere veiligheidseisen, waarbij in de test nu ook botsingen van de zijkant worden meegenomen. 

Dit was in de oude regelgeving nog niet zo. In deze nieuwe regelgeving is ook o.a. opgenomen dat een kind langer achteruit vervoerd moet worden, namelijk tot minimaal 15 maanden.

Lees ook:

The Fast & Furious: baby editie
Moeder waarschuwt voor gevaar slapen in autostoel

Bron: VeiligheidNL 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50