Waarom deze moeders werken véél minder hard werken vinden

Waarom deze moeders werken véél minder hard werken vinden

Laatst was ik mijn telefoon kwijt. Drie dagen. 583 berichten gemist. Zet 15 moeders uit een forum bij elkaar in een whatappgroep en wat krijg je? Eindeloos geouwehoer over poepluiers, vlekjes, tandjes, driftbuien, instortmomenten, echtelijke ruzies en feestmomenten. Ik hou ervan.

Ik ken deze vrouwen nu ruim vier jaar en ik zou niet meer zonder ze kunnen. We zijn zo verschillend, met verschillende situaties, verschillende gezinnen, verschillende opleidingen en achtergronden, maar we vinden elkaar elke dag weer. Alle meningen mogen er zijn, iedereen is evenveel waard. 

Lees ook:
10 problemen waar werkende moeders tegenaan lopen...

We zijn het lang niet over alles met elkaar eens, maar er is één onderwerp waar we met z’n vijftienen erg dicht bij elkaar komen: werken. Natuurlijk hebben we best wel eens onze mindere dagen, maar over het algemeen zijn we allemaal blij als we lekker even mogen werken. We zijn allemaal graag thuis bij onze kinderen, maar hier zijn ook vijf redenen waarom wij werken heerlijk ontspannend vinden: 

1. CindyM: ‘Warme koffie!’

Je loopt met een collega naar een vergadering en grijpt in de gauwigheid nog even een bak koffie uit de keuken. Al kletsend neem je een grote slok. Au! Ja, dat ben je niet gewend hè, hete koffie. Bij je thuis staat je koffie eindeloos te wachten tot je klaar bent met neuzen vegen, luiers verschonen en bloedlippen stelpen. 

2. Jolanda: ‘Praten met volwassenen’ 

Je stapt de deur van je kantoor binnen en begroet de receptioniste: ‘Goeiemorgen, jaja, goeiemorgen, heb je fijn gedroomd? Goedzo!’ Pas als de collega je proestend aankijkt, merk je dat je nog dat hoge stemmetje gebruikt dat eigenlijk voor de baby bestemd is.  Oeps, nog even omschakelen. Heerlijk, vandaag even weer de volwassen gesprekken met echte volwassenen die zich volwassen gedragen. Hopelijk...

3. Sandra: ‘Even geen snotneuzen’ 

Je bent verdiept in dat rapport met die strakke deadline als je 'hatsjoe!' hoort. Je schiet overeind, stoot je hoofd tegen de boekenplank maar dat voel je niet meer. Je hebt al in je tas gegrepen naar het pakje met zakdoeken en wil al bijna over de gang naar je collega rennen als je tot jezelf komt: hatsjoe betekent op je werk geen snotalarm. Zet je interne alarmbellen maar uit!

4. CindyM: ‘Illegale micropauzes op het toilet’ 

Je bent al vijf minuten klaar met plassen, maar zit nog even je Facebook-tijdlijn te lezen. Heerlijk, die kleine pauzes op de wc zonder dat je het gegil van kinderen hoort die elkaar afmaken of juist die doodse stilte waar je nog banger van wordt… Hier kun je echt even rustig plassen. Je hoort voetstappen, kijkt op en ziet het rode hoofd van je collega. Oeps… Hier moet je misschien wel de deur even dicht en op slot doen ;)

5. Joke: ‘Extra fijn om weer thuis te komen'

Je opent de voordeur en bereid je voor op totale chaos zodra je binnen stapt. Maar niets is minder waar. Zodra je de kamer binnenstapt komt een heerlijke etensgeur en vredige rust je tegemoet. Manlief zit aan tafel met de kinderen die stilletjes eten (moe na een dag kinderdagverblijf) in een keurig opgeruimd huis. Er was vandaag immers niemand om rommel te maken! Als je kindjes je zien veren hun koppies op, steken ze hun armpjes uit en roepen om het hardst: 'Mamaaaaaa!!!' Heerlijk toch!

Als je in de pauze je boterham in kleine blokjes snijdt, of je collega’s constant corrigeert op hun taalgebruik, dan weet je dat het tijd is om weer een poosje in het land der volwassenen te verkeren. Dan kan werken echt heerlijk ontspannend zijn. Tenzij je net als Cindy L. werkt als juf. Dan is je koffie nog steeds lauw en staan er 30 kinderen in de deuropening te wachten tot je klaar bent met plassen…

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Ik ben Joke en ik ben newborn- en gezinsfotograaf bij Precious People Media. Ik vind het belangrijk dat een fotoshoot bij mij niet alleen hele mooi foto’s oplevert, maar ook een bijzonder fijne ervaring is. Het helpt daarbij enorm dat ik zelf moeder ben van drie kleine kinderen (4,2 en bijna 1). 

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50