Papa’s in spe opgelet: steroïden zijn slecht voor vruchtbaarheid

Papa’s in spe opgelet: steroïden zijn slecht voor vruchtbaarheid

Mannen die gespierder en mannelijker bij willen lopen, maken soms gebruik van steroïden. Maar het vreemde is: je kan er dan wel mannelijker en misschien aantrekkelijker uit zien, het is voor de vruchtbaarheid allesbehalve goed.

Het middel kan volgens onderzoekers aan de Brown University in de Verenigde Staten en de Britse University of Sheffield de vruchtbaarheid van mannen ernstig beschadigen.

Lees ook:
Vruchtbaarheidsproblemen bij de man

Geen sperma in zaadlozing

Onderzoeker Dr. James Mossman tegen de BBC: “Ik begon te merken dat er mannen binnenkwamen om hun vruchtbaarheid te laten testen en dat ze vaak enorm waren in omvang. Ze proberen er reusachtig uit te zien, alsof ze het toppunt van evolutie zijn. Maar in werkelijkheid maken ze zichzelf ongeschikt voor voortplanting, want zonder enige uitzondering had niemand van hen sperma in hun zaadlozing zitten.”

Co-auteur en professor Allan Pacey: “Ik gok dat 90 procent van de gebruikers van steroïden uiteindelijk onvruchtbaar wordt.”

Dus vaders in spe: wees gewaarschuwd!

Bron: Het Nieuwsblad

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50