Marieke (63): “Wij leefden naast elkaar. Hij met zijn maîtresse en ik met onze zoon”

Marieke (63): “Wij leefden naast elkaar. Hij met zijn maîtresse en ik met onze zoon”
 • in Moeder
 • 4
 • 2217
 • 14/10/2020

Toen ze 20 jaar was trouwde Marieke (63) om te ontsnappen aan een narcistische moeder. Op haar 22e kreeg ze haar eerste zoon: “Ik beviel alleen want mijn man had geen interesse. Hij zei dat hij bloemen moest verkopen, maar ik wist dat hij bij zijn aanhoudster zat”. 

Nog geen man gezien

“Een ambulance bracht mij naar het ziekenhuis nadat mijn vliezen braken. Op moeders hulp hoefde ik ook niet te rekenen want die zat op een familiefeest. Zij kwam vijf minuten in vol feest-ornaat vluchtig kijken op de eerste avond in de materniteit. De volgende ochtend kreeg ik de vloed! Nog geen man gezien! Dat was 2 september 1979”.

Tweede zoon

“We leefden naast elkaar. Hij met zijn maîtresse en ik met onze zoon. Hij had er geen interesse voor. Op 1 december beviel ik van mijn tweede zoon, een grote verrassing maar erg welkom bij mij! Hij leefde bij die ander en ik werkte fulltime. Mijn oudste zoon was overdag bij de grootouders. Mijn tweede zoon werd prematuur, geboren op acht maanden. Mijn man zag ik zelden, ik wist dat hij geweest was als er iets in huis ontbrak... Eten, kleding, dat soort dingen”. 

Lees HIER onze vorige real life-verhalen.

Scheiding

“Ik trok mij op aan de kinderen. Na 8 jaar vroeg ik de echtscheiding aan. Hij was woedend en verkrachtte mij in mijn eigen bed! Terwijl ik sliep viel hij mij aan. Ik moest gehecht worden in het ziekenhuis en ik zou blijvend letsel oplopen aan onderrug, bekken en benen. Maar die scheiding was de beste beslissing van mijn leven. Hun vader is niet in hun leven betrokken geweest, dat was zijn beslissing”. 

Sterker

“Nu mijn kinderen zelf twee zonen hebben, begrijpen ze beter wat ik meegemaakt heb en zijn ze echte vaders voor hun kinderen. Ik ben zo trots op mezelf en mijn zonen. We hebben het zonder man en vader gered. We zijn er sterker uitgekomen!”

Dit verhaal is anoniem ingezonden, Marieke haar echte naam is bekend bij de redactie. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • MaaikeT2

  “Marieke haar echte naam?” Dat is spreektaal van kinderen, maar geen correct Nederlands. “Marieke’s echte naam,” zou het moeten zijn.

  Hoewel ik dit verhaal heel erg vind, vraag ik me af of het per abuis op de verkeerde plek gepubliceerd is. Had dit niet in de Margriet moeten staan?

  Daarbij: Een verhaal over verkrachting zonder waarschuwing vooraf vind ik niet gepast.

 • Nog-even!

  De schrijfster heeft misschien alleen de basisschool gedaan??

  https://onzetaal.nl/taaladvies/bezits-s-algemene-regels/#close

 • Nog-even!

  Wat is dit nu weer voor vreemd verhaal... Iemand van 63 denkt: ik stuur mijn levensverhaal maar eens nasr babybytes??? Lijkt me niet helemaal de juiste site

 • Sharon

  ?

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50