Mamablogger Melanie over autisme en dieren

Mamablogger Melanie over autisme en dieren

Melanie’s zoon gaat elke donderdagmiddag naar een zorgmanege waar hij rijdt op paardje Zorro. En hij gaat daarheen vanwege een speciale reden…

Er zijn meerdere onderzoeken gepubliceerd die aantonen dat dieren een positieve werking hebben op kinderen en hun (sociaal/emotionele) ontwikkeling. Veel kinderen die zich in het autistisch spectrum bevinden, ervaren vaak naast die eerder genoemde sociaal/emotionele ontwikkeling, veiligheid en troost als zij zich in de buurt van dieren bevinden. Daarom gaat mijn zoon is elke donderdagmiddag naar een zorgmanege waar hij rijdt op paardje Zorro.

Lees ook de vorige blog van Melanie:
Autisme en stoplichten: 'Rood = stoppen!'

Zelf zien

Op donderdag haalt de ambulant begeleider van mijn zoon hem ‘s middags uit het kinderdienstencentrum. Ze stappen samen in haar auto en rijden een half uur naar de zorgmanege een aantal kilometers verderop.

Na alle enthousiaste verhalen van ons ambulant begeleider, de foto’s en filmpjes wilde ik zelf heel graag zoonlief op paardje Zorro zien rijden! Bij aankomst liep zoonlief gelijk de buitenbak in. Hij weet de weg overduidelijk. Hij laat zich vervolgens ook goed aan de hand meenemen om naar de stal van Zorro te gaan om hem te gaan berijden.

Behendig gaat hij zitten. Eventjes zijn balans vinden. Rustig en relaxt door de manen woelen. Helemaal in zijn element als hij in draf - en dus wat sneller - gaat.

Stappen maken

Zoonlief geniet. Ik zie het aan zijn grote glimlach en kreetjes die hij maakt. Hij geeft kundig met zijn vingertjes het gebaar ‘lopen’ aan als Zorro stilstaat en hij van zoonlief weer mag gaan stappen. Letterlijke stappen voor Zorro en figuurlijke stappen in de ontwikkeling van mijn zoon. Met gebaren kunnen wij steeds beter met elkaar communiceren.

Soms is zoonlief even zijn ‘draai’ kwijt en wat onrustig op het paard. Door zich achterover te laten vallen en zo half liggend óf als Dik Trom achterstevoren Zorro te berijden vindt hij zijn schik weer terug. Heerlijk gezicht die ‘Dik-Trom-positie’: beentjes om Zorro heen geslagen, beide handen op de paardenbillen en een grote lach op zijn gezicht. (Leuk voor de lezers onder ons die in plaatjes denken!)

Zorgmanage

Heerlijk in de buitenlucht. De dieren op de manage om zich heen. Een lieve begeleider waar niet alleen mijn zoon maar ons hele gezin erg blij mee is. Het is een fijne, actieve invulling van de donderdagmiddag voor hem en standaard een goede daaropvolgende nacht voor ons allen.

Superhelden rijden op Zorro en Zorro maakt van onze held een echte cowboy.

Yeehaa!!

Melanie is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van twee kinderen, een zoon en een dochter, een koningskoppel zoals dat wordt genoemd. Het ideale gezin zoals de buitenwereld dit ziet, maar achter het lieve blonde koppie van haar zoon schuilt een autistische stoornis en een verstandelijke beperking. Hoewel dit grote impact heeft op hun gezinsleven, staan ze positief in het leven. Het glas is altijd halfvol en genieten van de kleine dingen is bij hun écht van toepassing.

Meer blogs van <elanie kun je lezen op www.autismewelwat.nl en wil je dat Melanie iets voor je schrijft, ga dan naar www.lettersvanmel.nl.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50