Kan je gelukkig zijn met één kind, als de wens voor meer er is?

Kan je gelukkig zijn met één kind, als de wens voor meer er is?

Ik wist altijd zeker dat ik minstens drie kinderen zou krijgen. Maar toen ik maar niet zwanger raakte kreeg ik het toch wel een beetje benauwd. Gelukkig werd ik na anderhalf jaar toch nog op een natuurlijke manier zwanger. Maar een tweede wil maar niet lukken. Hoewel we met IUI-behandelingen bezig zijn en ik nog steeds goede hoop heb, stel ik mezelf toch steeds vaker de vraag: wat als het bij één kind blijft?

Met één kind ga je gemakkelijker lekker ver op vakantie, één kind kun je altijd alle aandacht geven, één kind is goedkoper, met één kind heb je meer tijd voor jezelf. En tóoh… Tóch verlang ik naar een tweede kind. Maar wat als een tweede kind niet meer gaat lukken? Wat als mijn wens niet vervuld wordt? 

Een knuffel
Wanneer je niet meer dan één kind kunt krijgen, is dat een reden om verdrietig te zijn? Is dat iets om heel mijn leven als een last mee te dragen? Intussen heb ik maandelijks al heel wat teleurstellingen moeten verwerken. Elke keer wanneer bleek dat ik niet zwanger was, troostte ik mezelf door mijn dochter van drie een dikke knuffel te geven. En ik moet eerlijk toegeven, dat maakt veel goed. Eigenlijk maakt zij alles goed. Het is een superfijn, gezellig, mooi, gezond en wijs kind. En bij elke warme, liefdevolle knuffel die ik van haar krijg, denk ik bij mezelf: wat zeur ik nou? Ik heb haar toch?

Even slikken
Dus mocht het bij één kind blijven, dan zal dat even slikken zijn. Ik zal even moeten huilen. En wanneer een vriendin vertelt dat ze in verwachting is van een derde zal ik vast een poosje verdrietig zijn. Ik zal vast heel vaak denken, wat als…  Maar het leven gaat door. Ik ben gelukkig met mijn lieve man en dochter. En dat geluk pakt niemand mij af. 

Lees hier de vorige columns van Elsa Marie.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Elsa Marie is 34 jaar en zij en haar man hebben in 2012 een prachtige dochter gekregen. Sinds begin 2016 zijn ze bezig met IUI-behandelingen. Het is spannend, vreemd, leuk en soms om gek van te worden.

Op Babybytes vertelt ze jullie over haar reis naar het moederschap van hopelijk hun tweede kindje.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50