Eieren

Eieren

Mensen leggen geen eieren. En toch zijn er steeds meer onderzoekers van overtuigd dat zo’n 240 miljoen jaar geleden we dat wel deden, net als alle zoogdieren. Kun je je dat voorstellen? Mensen die eieren leggen? 

Virussen zouden dat in de loop der jaren hebben veranderd. Tegenwoordig kunnen we een placenta aanmaken. Maar het is dus niet zo gek dat ik me nu, met die IUI-behandelingen net een kip voel.  

Duizenden eicellen
Wanneer we geboren worden hebben we enkele duizenden eicellen in aanleg, waarvan echter maar een paarhonderd eitjes tot rijping komen in ons leven. Iedere maand één, of soms zelfs meerdere. 

Een nest vol
Ik stond er eerder nooit zo bij stil dat ook ik eieren in mijn lichaam had. Maar nu we bezig zijn met IUI-behandelingen en ik hormonen slik, wordt er iedere maand bekeken hoeveel eitjes ik heb. En ineens voel ik me net een moederkip. Twee eieren heb ik deze keer gelegd. Aan de rechterkant. Ik had al zo'n flauw vermoeden, aangezien ik de dag voor de echo kleine scherpe steekjes in de buurt van mijn rechtereierstok voelde. Vorige keer had ik drie eieren gelegd, dat is bijna een nest vol! Drie eieren betekent ook dat er kans is op een drieling. Een hele kleine kans, maar toch, de kans was er. Ik, moederkip, zag het al voor me: drie van die kleine kuikens om me heen te scharrelen. Maar helaas, mijn eieren raakten niet bevrucht. Vreemde gewoonte van ze.

Als een kip zonder kop
Binnenkort de IUI-behandeling nummer twee. Zo’n IUI-behandeling stelt voor moederkip niet zo veel voor. Je moet gaan liggen en een arts brengt de bewerkte zwemmers van het haantje bij je in, rechtstreeks in de baarmoeder. Appeltje, eitje zou je zeggen. Vervolgens zwemmen de zaadjes als een kip zonder kop een kant op. Ik hoop in mijn geval de rechterkant. Een haantje de voorste doorboort dan als het goed is het eitje. In dat geval zou ik over negen maanden bevallen en waarschijnlijk al vloekend wensen dat het heel eventjes 240 miljoen jaar geleden kon zijn. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Elsa Marie is 34 jaar en zij en haar man hebben in 2012 een prachtige dochter gekregen. Sinds begin 2016 zijn ze bezig met IUI-behandelingen. Het is spannend, vreemd, leuk en soms om gek van te worden.

Op Babybytes vertelt ze jullie over haar reis naar het moederschap van hopelijk hun tweede kindje.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50