Dit herken jij ook als je héél graag zwanger wilt worden

Dit herken jij ook als je héél graag zwanger wilt worden

Proberen een kindje te krijgen: het is een van de meest spannende periodes in je leven. Soms is je kinderwens alleen zó sterk, dat je jezelf helemaal gek kunt maken als je probeert zwanger te worden. Dikke kans dat je jezelf bijvoorbeeld in de volgende situaties herkent.

Zwanger proberen te worden heeft iets heel moois, maar als je het heel graag wilt, of misschien een beetje te graag, komt het volgende je waarschijnlijk bekend voor. Sorry.

Ongesteld? Echt niet!

Domper der dompers als je probeert zwanger te raken: ongesteld worden. Het betekent gewoon maar één ding: je bent niet preggers. En dat kan je brein soms gewoon niet aan. Dus ga je tegen beter weten in op zoek naar 10.000 andere verklaringen hoe het nu toch in godsnaam komt dat je precies op de dag dat je ongesteld moest worden, bloedt als een rund. Wacht, je weet het: je hebt een innestelingsbloeding. Ja, een heftige weliswaar, maar het kan. Of nee! Misschien ben je gewoon een van die vrouwen die wel zwanger is, maar ongesteld blijft, ook al komt dat niet voor. Ja, dat moet het zijn. Over een week test je gewoon weer, hoor.

Lees ook:
Dit zijn de eerste symptomen van een prille zwangerschap

Hé, weer een krampje

Welke symptomen er bij een zwangerschap horen? Heb je even? Je weet ze namelijk allemaal. En dat niet alleen: je hebt ze ook. Echt. Vanochtend voelde je nog een krampje rechtsonder, dat uitstraalde naar je been. En gisteren had je helemaal geen trek in bami terwijl je het normaal nog van een dakloze zou jatten. Trouwens, die hoofdpijn van eergisteren: niet te harden. Zo erg heb je het echt nog nooit gehad. Dus. Wat anders kan het zijn dan gewoon niet zo lekker zijn, wat na-weeën van stoppen met de pil of bijna ongesteld worden?


Foto: Shutterstock


Streepjeturen

Normaal moet je ‘s ochtends tien keer met je ogen knipperen voor je überhaupt ziet waar je bent, maar als het om het aflezen van zwangerschapstesten gaat, ben je allesbehalve kippig. Dat tweede streepje, dat staat er toch? Of… Huh, wacht, je houdt ‘m wel even tegen het licht. Ja, zie je wel?! Of ben jij nou gek? Weet je wat, je fotografeert ‘m wel even en dan maak je ‘m zwart-wit op de computer. Dan wordt het wel duidelijk, of anders laat je wat mensen op internet er wel naar kijken. Twee zien meer dan één, tenslotte.

Wel of niet testen?

Je moet nog een week wachten tot je ongesteld zou moeten worden. Je bent dus eigenlijk al zo goed als overtijd en daarom besluit je dat je prima kunt testen. Even wat extra gevoelige tests in je online winkelmand swipen, dagje wachten en daarna: plassen maar. Of heb je nog even geduld? Straks test je toch te vroeg en dan kun je een paar dagen erna weer een stick besproeien. Of hij zegt dat je zwanger bent en dan gaat het alsnog mis en word je blij gemaakt met niks. Maar je wilt het zo graag weten. Keuzes, keuzes. Hé. Weer een krampje. Oké doei, je gaat het nu uitvinden.

Het gaat nooit lukken

Je bent nu vier maanden bezig met zwanger worden en tot nu toe zegt geen enkele test dat je jezelf mag feliciteren. Stel nou hè, stel nou… dat het nooit lukt? Hoe kan het namelijk dat je seks hebt op je meest vruchtbare dagen en nog steeds niet zwanger bent? Dat gebeurde Shirley van hiernaast ook en die heeft dus PCOS. O mijn god, wat zijn de symptomen van PCOS? Straks heb je dat en gaat het niet op de natuurlijke manier werken. Nee, wacht. Adem in, adem uit. Met te veel stress erbij gaat ‘t ‘m helemáál niet worden.

Welke gedachten zijn voor jou herkenbaar?

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • MaaikeT2

  Nu ik, na 10 jaar proberen voor de oudste en dolgelukkig met twee gezonde kinderen, hierop terug kijk, kan ik er wel om lachen. Guilty as charged, voor alles behalve het online mee laten kijken naar de test.

  Toch wil ik ook de kanttekening maken dat ik het ergens niet OK vind om de draak te steken met het wanhoopsgedrag van veel wensmoeders op een moment waarop ze zo diep kwetsbaar zijn, om een dusdanig existentiële kwestie. Het duurde 10 jaar voor mijn oudste kwam. Ik wilde dit gedrag zelf ook echt niet, werd helemaal knettergek van mezelf. Maar ik wilde zo graag, het verlangen naar een kindje en naar moederschap zat zo diep (en daarnaast de angst dat het misschien wel nooit... je weet wel), dat ik het onmogelijk los kon laten.

  Nu achteraf kan ik er heerlijk om lachen. En toen ik al heel wat jaren aan het proberen was, waren er ook momenten waarop dit artikel mij heel hartelijk in de lach zou doen schieten van herkenning. Tegelijkertijd waren er ook dagen waarop ik dat echt niet kon. En jullie vetgedrukte stukje over de tuurstreepjes? Behalve dat ik het online niet deelde, had ik dat ook. Mijn brein kon die omowitte testen niet meer aan en zocht mentaal ook uitwegen. Vooral bij die testen met een venstertje boven het afleesgedeelte, dat altijd weer een streepje schaduw werpt. Zag ik nou iets? Het moest toch een keer wél raak zijn? Dat kon toch niet anders? Had ik toen al op Babybytes gezeten, dan had ik hier zeker ook onderhandeld en in de ontkenning gezeten of het niet toch zo was.

  En dat is mijn punt: ontkenning en onderhandelen, weet je wat dat is? Rouw. Kleine rouw, korte rouw, maar het is nog steeds rouwverwerking. Telkens weer als die test wit blijft.

  Nogmaals, ik kan zelf na een goede afloop lachen om al het bovenstaande. Toch wil ik de kanttekening maken dat ik me afvraag of je wel de draak moet steken met rouw, op een vande meest kwetsbare momenten van een wensmoeder. Het is niet gewoon raar gedrag van iemand of aanstellerij, het gaat heel diep. Het is iets wat hier elke dag meerdere vrouwen op babybytes doen en we herkennen het allemaal.

  Dit artikel lijkt me vooral om te lachen als je deze fase met een kind in je armen achter je hebt gelaten. Maar mogelijk niet voor de vrouwen die er midden in zitten.

  Ik zou misschien dezelfde grappen hebben gemaakt, maar het toontje iets minder hard en belachelijk makend hebben aangezet - met name het dikdrukte gedeelte over de tuurstreepjes. Beetje kort door de bocht misschien ook voor Babybytes: de grootste bron van je eigen inkomen, de tuurstreepvrouwen, belachelijk maken voor de lachers... Ik snap het wel, kan nu achteraf ook om mezelf uit die tijd lachen en toch heeft het voor mij ook een nare bijsmaak. Eigenlijk denk ik dat dit gewoon niet kan. Ik ben bang dat het voor sommigen een klap in het gezicht zal zijn, of een rem om zich voortaan hier te uiten met hun tuurstreeponzekerheden.

  (En daarbij alle respect voor iedere vrouw die sterk genoeg in haar schoenen staat dat ze bovenstaande gewoon goed kan hebben, hoor. Mensen verschillen nou eenmaal.) Xx Maaike

 • Freyfrey

  Allee wat hier staat is bij mij waar hahaha

  Elke rare prikkel in de borst of elke gekke geur of smaak daarbij gaan bij mij de week voor ongesteldheid de zwangerschap radar af hahaha.

 • Freyfrey

  Allee wat hier staat is bij mij waar hahaha

  Elke rare prikkel in de borst of elke gekke geur of smaak daarbij gaan bij mij de week voor ongesteldheid de zwangerschap radar af hahaha.

 • Freyfrey

  Allee wat hier staat is bij mij waar hahaha

  Elke rare prikkel in de borst of elke gekke geur of smaak daarbij gaan bij mij de week voor ongesteldheid de zwangerschap radar af hahaha.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden