Dit herken jij ook als je héél graag zwanger wilt worden

Dit herken jij ook als je héél graag zwanger wilt worden

Proberen een kindje te krijgen: het is een van de meest spannende periodes in je leven. Soms is je kinderwens alleen zó sterk, dat je jezelf helemaal gek kunt maken als je probeert zwanger te worden. Dikke kans dat je jezelf bijvoorbeeld in de volgende situaties herkent.

Zwanger proberen te worden heeft iets heel moois, maar als je het heel graag wilt, of misschien een beetje te graag, komt het volgende je waarschijnlijk bekend voor. Sorry.

Ongesteld? Echt niet!

Domper der dompers als je probeert zwanger te raken: ongesteld worden. Het betekent gewoon maar één ding: je bent niet preggers. En dat kan je brein soms gewoon niet aan. Dus ga je tegen beter weten in op zoek naar 10.000 andere verklaringen hoe het nu toch in godsnaam komt dat je precies op de dag dat je ongesteld moest worden, bloedt als een rund. Wacht, je weet het: je hebt een innestelingsbloeding. Ja, een heftige weliswaar, maar het kan. Of nee! Misschien ben je gewoon een van die vrouwen die wel zwanger is, maar ongesteld blijft, ook al komt dat niet voor. Ja, dat moet het zijn. Over een week test je gewoon weer, hoor.

Lees ook:
Dit zijn de eerste symptomen van een prille zwangerschap

Hé, weer een krampje

Welke symptomen er bij een zwangerschap horen? Heb je even? Je weet ze namelijk allemaal. En dat niet alleen: je hebt ze ook. Echt. Vanochtend voelde je nog een krampje rechtsonder, dat uitstraalde naar je been. En gisteren had je helemaal geen trek in bami terwijl je het normaal nog van een dakloze zou jatten. Trouwens, die hoofdpijn van eergisteren: niet te harden. Zo erg heb je het echt nog nooit gehad. Dus. Wat anders kan het zijn dan gewoon niet zo lekker zijn, wat na-weeën van stoppen met de pil of bijna ongesteld worden?


Foto: Shutterstock


Streepjeturen

Normaal moet je ‘s ochtends tien keer met je ogen knipperen voor je überhaupt ziet waar je bent, maar als het om het aflezen van zwangerschapstesten gaat, ben je allesbehalve kippig. Dat tweede streepje, dat staat er toch? Of… Huh, wacht, je houdt ‘m wel even tegen het licht. Ja, zie je wel?! Of ben jij nou gek? Weet je wat, je fotografeert ‘m wel even en dan maak je ‘m zwart-wit op de computer. Dan wordt het wel duidelijk, of anders laat je wat mensen op internet er wel naar kijken. Twee zien meer dan één, tenslotte.

Wel of niet testen?

Je moet nog een week wachten tot je ongesteld zou moeten worden. Je bent dus eigenlijk al zo goed als overtijd en daarom besluit je dat je prima kunt testen. Even wat extra gevoelige tests in je online winkelmand swipen, dagje wachten en daarna: plassen maar. Of heb je nog even geduld? Straks test je toch te vroeg en dan kun je een paar dagen erna weer een stick besproeien. Of hij zegt dat je zwanger bent en dan gaat het alsnog mis en word je blij gemaakt met niks. Maar je wilt het zo graag weten. Keuzes, keuzes. Hé. Weer een krampje. Oké doei, je gaat het nu uitvinden.

Het gaat nooit lukken

Je bent nu vier maanden bezig met zwanger worden en tot nu toe zegt geen enkele test dat je jezelf mag feliciteren. Stel nou hè, stel nou… dat het nooit lukt? Hoe kan het namelijk dat je seks hebt op je meest vruchtbare dagen en nog steeds niet zwanger bent? Dat gebeurde Shirley van hiernaast ook en die heeft dus PCOS. O mijn god, wat zijn de symptomen van PCOS? Straks heb je dat en gaat het niet op de natuurlijke manier werken. Nee, wacht. Adem in, adem uit. Met te veel stress erbij gaat ‘t ‘m helemáál niet worden.

Welke gedachten zijn voor jou herkenbaar?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50