Als je zusje griep heeft

Als je zusje griep heeft

Met een dekentje, koud maar met kleine zweetpareltjes op haar neusje ligt zusje op de bank. Het griepvirus heeft haar te pakken. Zoonlief is nieuwsgierig en kijkt voorzichtig om een hoekje. Ik vertel hem dat ze ziek is. Dat ze griep heeft en op de bank een slaapje gaat doen. Ik vertel hem ook dat zijn zusje met veel kusjes en knuffels vast snel weer beter zal zijn.

Mijn zoon heeft autisme en kijkt mij glazig aan bij de woorden die ik zojuist uitspreek. Hij zoekt snel zijn vertrouwde cadeaulintje weer op en gaat ermee in de keuken zitten. Tussen duim en wijsvinger houdt hij het lint vast. Het lint krult en ‘fladdert’ zo mooi als zijn hand op en neer gaat. De beweging intrigeert hem en geeft hem houvast. Sinds jaar en dag.

Lees ook de vorige blog van Melanie:
Mamablogger Melanie over prikkels en stimmen

Driftbui?

Hoewel er iedere dag meerdere driftbuien bij hem op het programma staan, besef ik in de loop van deze dag dat Zoonlief zich uitzonderlijk goed vermaakt. Naast het lintje zijn de tablet en de trampoline in de tuin favoriet. Ik heb nog geen driftbui gezien!

Kusje

Ik merk echt dat hij aanvoelt dat de focus nu even bij zijn zusje ligt en hij hier gewillig plaats voor maakt. Als bij deze gedachte een kleine glimlach op mijn gezicht verschijnt en ik vervolgens met twee glaasjes drinken de woonkamer in loop, zie ik zoonlief héél voorzichtig een kusje aan zusje geven.

Van heel veel kusjes en knuffels zal ze vast snel weer beter worden!

Melanie is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van twee kinderen, een zoon en een dochter, een koningskoppel zoals dat wordt genoemd. Het ideale gezin zoals de buitenwereld dit ziet, maar achter het lieve blonde koppie van haar zoon schuilt een autistische stoornis en een verstandelijke beperking. Hoewel dit grote impact heeft op hun gezinsleven, staan ze positief in het leven. Het glas is altijd halfvol en genieten van de kleine dingen is bij hun écht van toepassing.

Meer blogs van <elanie kun je lezen op www.autismewelwat.nl en wil je dat Melanie iets voor je schrijft, ga dan naar www.lettersvanmel.nl.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • Shrimp

  Ik denk dat maar weinig snappen hoé knap dat is van jouw zoon .

 • Letters van Mel

  Dat denk ik ook.. toch hoop ik heel voorzichtig steeds meer te delen over autisme en blikvelden te verruimen!

  Liefs,

  Melanie

 • Elena1517

 • Letters van Mel

  Lief!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden