"Als het maar gezond is...!" Maar wat als het níet zo is?

"Als het maar gezond is...!" Maar wat als het níet zo is?

"En? Krijg je een zoon of een dochter?" Het is ongetwijfeld de meest gestelde vraag als je zwanger bent! Vaak is het antwoord: "Ach, als het maar gezond is!" En meestal is dat gelukkig zo. Maar wat als dat niet zo is?

Wij zijn op zoek naar verhalen van ouders waarbij het kindje helaas niet gezond is. Zijn jullie er tijdens de echo achtergekomen dat er iets niet in orde was? Hoe ging je daarmee om? Hoe is de zwangerschap verlopen?

Of kwam je er pas achter toen de baby al geboren was? Hoe is het om vader of moeder te zijn van een kindje dat niet helemaal gezond is? Waar maak je je zorgen over? Waar loop je tegenaan?

Wij willen op BabyBytes een serie verhalen publiceren van ouders voor wie 'als het maar gezond is' helaas niet op ging... 

Wil je je verhaal vertellen? Stuur dan een email naar betty@babybytes.nl. 

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


 • Firstone2016

  Te klein bij 20 weken, HELLP syndroom, bevallen bij 28 weken, 775 gram.

 • mama van A-M-Z-R

  Een van onze zoontjes had een afwijking, hier kwamen wij pas achter na zijn geboorte. Hij heeft het niet overleefd...

  Ik weet dus niet hoe het is om te leven met de zorgen om een kind met een beperking... maar wel hoe dankbaar je mag zijn als je “gewoon” een gezond kindje mag krijgen.

 • Tweedewonder03062017

  Onze zoon Sam is na 31.3 weken geboren aangezien hij foetale anemie gehad. Een week voor zij geboorte heeft hij een uteriene transfusie gehad (bloedtransfusie terwijl hij in mijm buik zat. Met 31.3 met spoed gehaald dmv een sectio. Heeft 14 bloedtransfusies gehad, een enorme infectie gehad, een bloedpropje bij zijn hart als complicatie van de navellijn. In totaal heeft hij 8 weken in het ziekenhuis gelegen.

  We dachten dat alles uiteindelijk goed was, totdat we drie maanden geleden te horen kregen dat hij auditieve neuropathe heeft en waarschijnlijk doof is.

  Heel heftig allemaal!!! Maar we zijn blij dat hij er uberhaupt nog is. Er zijn zeker 3 momenten geweest dat als we niet tijdig aan de bel hadden getrokken, hij er nu meer geweest zou zijn.

  We zijn daarom erg dankbaar dat hij er nu is!!

  Mocht je een uitgebreid verhaal willen. Dan kan dat. Doe dan maar een PB.

 • Lillybell

  Bij deze zwangerschap zeg ik dus wel Zolang ie maar gezond is. Nog een kindje met een extra zorgbehoefte is net zo welkom als een gezond kindje, maar ik hoop echt dat we de hel die we met Hly hebben meegemaakt en nu nog meemaken niet moeten overdoen

 • Lillybell

  Bij deze zwangerschap zeg ik dus wel Zolang ie maar gezond is. Nog een kindje met een extra zorgbehoefte is net zo welkom als een gezond kindje, maar ik hoop echt dat we de hel die we met Hly hebben meegemaakt en nu nog meemaken niet moeten overdoen

 • proudmamaof-l,s,l,v

  Als het maar gelukkig is, zeg ik dus ook:) was wel onwijs dankbaar dat onze zoon die na onze top sem (shises ontdekt na 11 dagen na heel veel zeuren van onze kant) kwam wel helemaal gezond was. Want ons ventje is door een hel gegaan en niet 1 x. Gevolg ptst, mdr training. En nu gaat het geweldig:) en is hij top:) zou mis. Helemaal niet verkeerd zijn als mama is alles op een rijtje zet;) kon de huisarts (invaller hoor;))vandaag nog aanvliegen.:( hij loopt nog tot ze 23ste bij het sofia kinderziekenhuis.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50