Alcohol na de eisprong: wat zouden jullie doen?

Alcohol na de eisprong: wat zouden jullie doen?

Het is zomer, het is gezellig en het is feest. Er is een akoestisch bandje en er staan heerlijke hapjes op tafel. “Wil je een rosétje?”, vraagt mijn schoonzusje. “Ja, lekker!”, antwoord ik enthousiast. Terwijl ik even later heerlijk van mijn rosétje geniet ga ik weer twijfelen. Over anderhalve week heb ik mijn n.o.d.. Is het wel verstandig wat ik doe? Alcohol drinken na de eisprong? Ik heb er al eens eerder op gegoogeld en de meningen zijn wisselend. 

Wij proberen al meer dan twee jaar een tweede kindje te krijgen. Tot nu toe met nog weinig succes. Volgende maand gaan we verder met onze vierder IUI-poging. Natuurlijk heb ik er alles voor over om weer moeder te worden, maar waar ligt de grens? Ik drink enkel eens een wijntje op een feestje, maar moet ik dat nu ook stopzetten? Een spirituele vriendin zegt, ‘wat voor signaal geef je af naar je toekomstige kindje toe als je alcohol blijft drinken?’, mijn zusje zegt ‘ach, het leven gaat door, blijf genieten. Een wijntje op zijn tijd kan vast geen kwaad.’ En mijn beste vriendin is stellig: ‘Ik zou het absoluut niet doen!’ 

Not done
Laat me duidelijk zijn, zodra ik zou weten dat ik zwanger zou zijn, zou ik geen druppel alcohol meer aanraken. Drinken tijdens de zwangerschap vind ik echt not done. Maar drinken na de eisprong en voor je n.o.d.: kan dat echt kwaad? Zou dat de bevruchting kunnen belemmeren?

Als ik een tweede rosétje aangeboden krijg op het feestje, twijfel ik even en neem het zekere voor het onzekere. “Nee, bedankt”, zeg ik dan en vraag om wat water.

Lees hier de vorige columns van Elsa Marie.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Elsa Marie is 34 jaar en zij en haar man hebben in 2012 een prachtige dochter gekregen. Sinds begin 2016 zijn ze bezig met IUI-behandelingen. Het is spannend, vreemd, leuk en soms om gek van te worden.

Op Babybytes vertelt ze jullie over haar reis naar het moederschap van hopelijk hun tweede kindje.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50