9 x zo kreeg ik mijn baby eruit!

9 x zo kreeg ik mijn baby eruit!

Een zwangerschap duurt rond de 40 weken. Soms korter maar soms ook zeker langer. Hoewel alle moeders in spe heel goed weten dat dit kan gebeuren, ben je toch wat onrustig rond je uitgerekende datum en er eigenlijk vaak ook wel helemaal klaar voor (en mee).

Als je dan uiteindelijk de uitgerekende datum passeert en de baby heeft nog steeds geen enkele aanstalten gemaakt om zich te laten zien, zijn er altijd middeltjes die je kunt proberen in te zetten om de boel wat te versnellen. Negen mama's delen TOT IN DETAIL hetgeen volgens hen de bevalling een zetje gaf.

1. Wandelen

"Bij mijn eerste kindje ben ik een hele hele lange wandeling gaan maken. Vrijwel direct daarna is de bevalling begonnen."

2. Seks

"Meteen na de seks braken mijn vliezen. Maar het was wel mijn uitgerekende datum die dag, dus wie weet was het sowieso wel gebeurd."

3. Bepaalde voedingsmiddelen

"Twee hele pittige curry's en seks deden het voor mij" zegt een moeder.

"Een hele ananas EN seks voor mij" zegt een ander.

4. Dansen

"Ik was al twee weken in een licht stadium van bevallen met ontsluiting en alles maar het zette niet door. Uiteindelijk heb ik hem eruit gewerkt door een uit te gaan en de hele avond te dansen!"

5. Actie en daarna ontspanning

"Mijn oudste was een hele late. Elf dagen was ik overtijd toen ik de tip kreeg om een hele lange actieve wandeling te maken en daarna een ultra relaxed bad te nemen. De combinatie van actie en ontspanning zou de boel opwekken en dat deed het, ik beviel nog die avond."

Lees ook: HELP ik ben 42 weken zwanger. Wat nu?

6. Voetenbad

"Een voetenbad heeft het gedaan voor mij. Mijn voeten waren zo extreem gezwollen, je kon echt niet meer zien waar mijn been ophield en waar mijn voet begon. Mijn man kocht een voetenbad voor me om de druk te verlichten. Ik heb er heel de avond ingezeten en die avond braken mijn vliezen!"

7. Tuinieren (en een kleine ruzie)

"Ik heb de dag voor mijn bevalling begon kei hard in de tuin zitten werken, met op mijn knieën rondkruipen en al. Daarna had ik een flinke ruzie (over niets, hoi hormonen) met mijn man net voor we naar bed gingen. We vielen in slaap zonder iets tegen elkaar te zeggen en ik moest hem uiteindelijk middenin de nacht wakker maken omdat de bevalling was begonnen.

8. Lachen!

"Ik moest ergens zo ongelooflijk hard om lachen dat ik er bijna buikpijn van kreeg. Toen braken mijn vliezen en waar ik eerst nog dacht dat ik het in mijn broek had gedaan van het lachen, bleek toch echt de bevalling te zijn begonnen."

9. Kerstondergoed aangetrokken in de lente

"Ik deed mijn kerstonderbroek aan met de gedachte dat ik het absoluut NIET kon maken om in deze onderbroek bij het ziekenhuis te verschijnen in de lente. Het werkte want mijn bevalling begon plots en ik lag in het ziekenhuis met kerstengelen en elanden op mijn kruis!"

Suzanne is voormalig redacteur van Babybytes. Ze woont samen met haar vriend en dochtertje van twee. 

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


 • Venijntje

  Helaas helpt er niets van bij mij.

  Zelfs ooit ananashart gegeten omdat ze zeiden dat het weeën opwekt. Nene hier deed niets helpen.

  Enkel echt op allerlaatste druk op m'n buik als ik op de hond riep.

  Ma ruzie me de partner nee da dan weer niet haha.

  En nu heb ik geen hond.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50