5 dingen die je écht moet kopen voor na de bevalling

5 dingen die je écht moet kopen voor na de bevalling

De uitzetlijst voor de baby is inmiddels helemaal compleet afgevinkt, maar vergeet jezelf niet. Het is handig om deze items alvast in huis te halen, zodat je je partner niet op pad hoeft te sturen in de kraamweek. Het is natuurlijk bij elke vrouw anders, maar wat heb je over het algemeen eigenlijk nodig na de bevalling?

Nachtvoeding top/bh

In de kraamweek krijg je te maken met stuwing. Enorme opgezette borsten die melk aanmaken. Het is niet heel relaxed om zonder topje aan te slapen in deze periode, zet ‘m dus maar vast op je lijstje. 

Grote onderbroeken

Want je gaat vloeien en dat ga je opvangen met enorm kraamverband. In je mooie kanten lingeriesetje gaat dat helaas niet passen dus dat wordt een mooie oma onderbroek. Of een boxershort van manlief als alternatief. 

Tepelcrème

Auw, pijnlijke tepels zijn verschrikkelijk. Helemaal als je te maken krijgt met tepelkloven. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen is het slim om meteen al te beginnen met smeren. 

Paracetamol

Om de pijn wat te verlichten mag je om de paar uur paracetamol slikken, de hoeveelheid zal je met je kraamzorg bespreken. Sla ze dus alvast in, want het zou vervelend zijn als je ‘s nachts opeens zonder komt te zitten. 

Vitaminepillen

Juist in deze periode waarin je lichaam moet herstellen terwijl je weinig slaapt en wellicht borstvoeding geeft, kun je wel wat extra vitaminen gebruiken. Vraag in de drogist na welke vitaminen je het best kan gebruiken als je net bevallen bent. 

Wat had jij écht nodig vlak na de bevalling?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en baby Norah (oktober 2019). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • MamaJL

    Absoluut paracetamol.

  • Mama-van-meisje

    Tepelzalf nooit gekocht en ik sliep op een handdoek met blote borsten. Veel fijner. Juist fijn als je je borstvoeding op gang wilt krijgen. Niets dat knelt.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50