Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
42

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 42 begint bij dag 294 en loopt tot dag 301.
Het is je 43e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 52 centimeter
Gewicht van je baby: 3600 gram

Als de bevalling twee weken na de uitgerekende datum niet op gang is gekomen, spreken verloskundigen en artsen van overdragenheid. De medische term hiervoor is serotiniteit. Vijf tot tien procent van alle zwangerschappen duurt langer dan 42 weken.

Om problemen vóór te zijn wordt u door de verloskundige of huisarts naar de gynaecoloog verwezen. Of u de baby goed voelt bewegen, is een belangrijk teken. Een cardiotocogram (CTG) registreert de harttonen van het kind. Zo wordt de conditie van uw baby beoordeeld. Echoscopisch onderzoek geeft aan of de hoeveelheid vruchtwater voldoende is. Meestal vindt de verwijzing plaats bij 42 weken, dus twee weken na de uitgerekende datum. In sommige plaatsen worden zwangere vrouwen al tussen 41 en 42 weken verwezen voor een controle door de gynaecoloog. De gynaecoloog informeert u tot wanneer een eventuele thuisbevalling nog verantwoord is.

Na een zwangerschapsduur van 42 weken luidt het advies om in het ziekenhuis te bevallen. Tijdens de bevalling worden de harttonen van de baby met behulp van een CTG geregistreerd. Zo wordt de conditie van de baby in de gaten gehouden.

Als de bevalling zonder problemen verloopt, breng je het kraambed thuis door. Ontslag uit het ziekenhuis vindt soms enige uren na de bevalling plaats, soms de volgende ochtend.

Zie de folder van het nvog over serotiniteit (pdf)

Ben je niet meer zwanger en wil je dit aankondigen op de site? Klik dan hier: Ik ben bevallen!
Tip: een proefdruk van je geboortekaartje maak je al voor 1 euro. (Babybytes geboortekaartjes)

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Fynn2011 (5.2 uur geleden)
@tessa75 - “@Fynn2011 - “week 42 stroomt...„
nope.ga niet op facebook.vind de app juist ideaaltessa75 (13.6 uur geleden)
@Fynn2011 - “week 42 stroomt leeg...„
Juist om dat te voorkomen zitten we nu ook op fb, waar al veel meiden zaten maar nog niet in een groepje. Kom je ook???? Dan kun je ook in het groepje van week 0+1 op fb.Fynn2011 (15.9 uur geleden)
week 42 stroomt leeg


tessa75 (2.6 dagen geleden)
Oh ik zie dat woestijnbloempje haar profiel al heeft opgeheven inmiddels.

Meiden, wie het leuk vindt: ik heb een fb groepje opgericht voor ons. Het is een `geheim` groepje dus niet te zien voor anderen. Voor wie het leuk vindt: stuur me een pb met je echte naam.
Fiend (2.6 dagen geleden)
Hier ook even een korte update. D. krijgt weer nieuwe tandjes! De bovenste hoektanden beginnen tegen het tandvlees te duwen, dus heeft ie straks 6 tandjes boven. Wat betreft tandjes is hij altijd heel relaxed geweest, maar nu begint het jengelen: Hij krijgt onder ook al een kiesje! Hij heeft pas 2 tandjes daar en zometeen dus ook een kiesje. Mijn arme ventje toch...

We zijn ook weer langs het consultatiebureau geweest, D is afgevallen! Een halve kilo lichter dan een paar weken terug. En ook nog 2 cm langer geworden. Nu is hij nog een ruime 11.5kg zwaar, dus kan het prima missen. Groot kereltje van me :web


tessa75 (2.6 dagen geleden)
@Nathyvdc - “Hey meiden, hier ben ik nog ee...„
He meid, wat goed dat je lekker in je vel zit en lekker aan het afvallen bent. Balen van Shanes oortjes. Vind het zo sneu voor hem. Ik begrijp heel goed dat je het druk hebt, maar gelukkig leuk druk en geniet je van je boys.
Wat stoer dat Shane al mama, papa en dada zegt. Ons meisje zegt nu: ma-wa tegen mij en verder zegt ze ook da-da la-la he-he-he en nog meer ondefineerbaar gebrabbel.

Overigens denk ik dat ze weer richting een sprongetje gaat. Zodra ze wat moe is en ik uit beeld ben is het roepen ma-wa, ma-wa, of huilen. En verder heeft ze weer pijn van tandjes, onderkaakje vertoont witte plekken. Het is een drama die tanden vind ik. Als het in dit tempo door blijft gaan en ze weer met 4 tegelijk komen zijn we er hopelijk snel vanaf. Afgelopen nacht lag ik laat in bed (half 1) en vanaf 1 uur (ik sliep bijna) tot 3 uur met meisje in de weer geweest, hartverscheurend huilen, duidelijk pijn. Pfff.. kort nachtje.
Vandaag waren we bij mijn ouders en broer. Vanmiddag gewandeld, ze sliep binnen 5 minuten in de drager. Ideaal. Heeft uiteindelijk ruim een uur zo geslapen. En net kon ik haar slapend wegleggen na het drinken. Heerlijk. Dat is een tijdje geleden dat ze probleemloos ging slapen.Nathyvdc (2.8 dagen geleden)
Hey meiden, hier ben ik nog eens veel te lang geleden ik weet het...
hoe gaat het hier nog met jullie en jullie prachtige kindjes fynn haar buikje groeit goed heb ik al willen zien ...
Hier gaat alles goed, wel druk, werken, peuter (bijna 2 en dat merken we goed) een baby en dan onze verbouwingen dat we volop aant voorbereiden zijn ...
Meysam die is de laatste veel ziek geweest sinds de windpokken al buikgriep gehad en nu weer een goede oorontsteking zaterdagnacht had hij 40,3
Shane heeft laatst een geperforeerd trommelvlies gehad, gelukkig is het vlot hersteld met antibioticadrupjes, laatst op controle geweest en het is terug mooi dichtgegroeid, als hij nog veel oorontstekingen heeft moet hij wel eens naar een oorspecialist, verder doet hij het echt super wonder boven wonder heeft hij geen windpokken gehad (blijkbaar had hij nog antistoffen dankzij de borstvoeding wat was ik trots), de buikgriep waar broer last van heeft gehad heeft hij ook gwn overgeslaan hij heeft eindelijk door dat hij niet meer op eenzelfde plaats moet blijven zitten hij gaat vooruit wel zittend maar ja daar vallen we niet over mama papa en dada zijn al woordjes dat er vlot uitkomen en zijn tong uitsteken dat is ook toch zooooo leuk, verder begint hij eindelijk vlot te eten
En met mezelf?? nou ik voel me fantastisch het is wel druk maar geniet toch volop ben ondertussen ook gestart bij een diëtist en ben op 2 maanden tijd 5kg gewicht kwijt en 3kg vet dus me happy


MamaLinda83 (3.1 dagen geleden)
Wat jammer inderdaad als iedereen afhaakt! Ik vind het hier ook fijn, maar whatsapp of Facebook ook prima!


tessa75 (3.5 dagen geleden)
@Gracefaith - “@hessie01 - “@woestijnbloem ...„
Ben ik met je eens, het is juist zo leuk om met een hele groep samen te kletsen over bep. onderwerpen. Het stoort mij niet echt dat het publiekelijk is trouwens.Ik zit ook in het groepje dat groepsapp heeft maar ik vind het echt vele malen relaxter om gewoon via de pc wat te doen, typt zoveel makkelijker. Via mijn foon vind ik het veel lastiger bij te houden. Maar ja das ook persoonlijk.Meiden wie het leuk vind om via facebook of evt mail contact te houden met me, stuur me ff een pb. Zou het jammer vinden als ik niets meer van jullie hoor. Zelf zie ik ook nog steeds een fb groepje (besloten) wel zitten. Heb dat ook met een ander BB groepje en is erg leuk.tessa75 (3.5 dagen geleden)
@woestijnbloem - “Ha meiden, ik denk er al een t...„
He bloempje wat ontzettend jammer. Als iedereen afhaakt wordt het wel erg rustig hier.

En 90% is afgehaakt... mwah, de leukste meiden.. onze harde kern... is er nog steeds.
En hoe moet het dan als je weer zwanger wordt??? Dan willen we toch allemaal weer meeleven. Heb jij nog een andere manier van contact houden?Fynn2011 (3.7 dagen geleden)
@Gracefaith - “@hessie01 - “@woestijnbloem ...„
wij hebben met een aantal al een groepsapp.hartstikke leuk!Gracefaith (3.7 dagen geleden)
@hessie01 - “@woestijnbloem - “Ha meiden,...„
Wehhh!!! Maar ik vind het geklets zo leuk! Kunnen we niet een groepsmail opstarten, dus iedere keer een reply met aanvulling? Ik vind het zo leuk om steeds van iedereen reactie te krijgen/lezen/geven.hessie01 (4.1 dagen geleden)
@woestijnbloem - “Ha meiden, ik denk er al een t...„
Ik heb je een pb gestuurd.tessa75 (4.5 dagen geleden)
Fijn paasweekend allemaal!


tessa75 (4.5 dagen geleden)
@woestijnbloem - “Ha meiden! Bloem weer terug va...„
Dat klinkt erg gezellig allemaal Ja ver weg wonen heeft soms ook voordelen. hihihihi. Wel fijn dat jullie papa weer even konden zien en ach... als hij weer thuis is maken jullie het gewoon weer goed. Wat heerlijk om zo trots te kunnen zijn op je kleine koter he.bollebuik (6 dagen geleden)
@Fynn2011 - “@Fynn2011 - “@bollebuik - ??...„
Wow blijft bijzonder zo`n babietje in je buik!luckyvlinder (6.1 dagen geleden)
@Fynn2011 - “@Fynn2011 - “@bollebuik - ??...„
Zo dat gaat al lekker snel zeg!Fynn2011 (7 dagen geleden)
@Fynn2011 - “@bollebuik - “@Fynn2011 - ??...„
morgen 26 weken en meiske is 1 kilo nuFynn2011 (7.1 dagen geleden)
@bollebuik - “Mijn lieve T laat een steekje ...„
oh heeeeerlijkFynn2011 (7.1 dagen geleden)
@bollebuik - “@Fynn2011 - “@Gracefaith - ?...„
dan wordt er vervanging geregeld bij collega`s in de buurt..Ben nu in het ziekenhuis.Heb zo groeiechobollebuik (7.5 dagen geleden)
@tessa75 - “Dan een update van ons meisje:...„
Klinkt goed allemaal toch? Mooie lengte en gewicht en dat kruipen komt wel binnen nu en een paar weekjes T deed precies het zelfde t was bet. een zeehondje en al hij even stil hield zat hij echt op de knieën naar als hij weer verder ging ging hij weer op zijn buik. Nu al weer een paar weekjes `echt` kruipenbollebuik (7.5 dagen geleden)
Mijn lieve T laat een steekje vallen heb afgelopen nacht 5 uur aan 1 stuk geslapen!!


bollebuik (7.5 dagen geleden)
@Fynn2011 - “@Gracefaith - “@Fynn2011 - ?...„
Ik had het al eens getypt maar ik zie het nergens terugm! Heb weer eens wat verkeerd gedaan maar ik zei diepe buiging voor jouw Fynn!! En ik vroeg me af hoe je het regelt mocht je ( godverhoede) niet kunnen werken?tessa75 (8.6 dagen geleden)
Dan een update van ons meisje:
Ik heb het idee dat de tandjes die in aantocht waren redelijk door zijn nu. Kan het niet altijd heel goed zien bovenin. Ze heeft nu 4 boventanden en 2 onder (die waren er al een tijdje). Vorige week nog een paar dramadagen gehad qua in slaap komen ivm de tandjes. Nu gaat het een beetje beter gelukkig, de afgelopen paar dagen heeft ze duidelijk geen pijn. Sinds donderdag is haar woordenschat ineens enorm toegenomen en bleef ze de hele dag `wa-wa-wa-wa` zeggen. Zo leuk. En sinds gister was het ineens `ma-wa` geworden. En duidelijk op een moment dat ze bij oma op schoot zat en dringend naar mij wou. Dus tsja ze is er bijna qua mama zeggen.
Het tijgeren vooruit gaan nu steeds beter, soms met haar kontje in de lucht (in de kruiphouding) maar voorkant tijgert dan gewoon. Erg komisch om te zien.
Mevrouw was strax zo bijdehand dat ze na het drinken zich iets oprichtte en omdat het voedingskussen meegaf was ze ineens in zitstand en liet ze zich van het kussen glijden om rond te tijgeren op ons bed. Ze was zelf verbaasd dat ze op die manier van het kussen af kon. Tuthola.

Vanmiddag bij het CB geweest. Voor het allereerst was ze ineens exact op de middellijn qua gewicht, lengte en hoofdomtrek. Wel grappig want ze zat er steeds iets onder (maar wel binnen de marges). Wij vonden haar ook al iets minder mollig e/o iets langer, maar dat heeft dus duidelijk met de lengte te maken.
Dan de cijfers: 70,3 cm, 8,5kg en hoofd 44,6.
Verder geen bijzonderheden, behalve dat ze erg onder de indruk was van huilende kindjes daar en vrolijk mee ging doen. En dat terwijl ze normaal vrolijk rondkijkt en lacht en alles reuze interessant vond.
Maar ja voorlopig hebben we het weer gehad.


tessa75 (8.6 dagen geleden)
@Gracefaith - “@woestijnbloem - “Haha! Nu s...„
Nou qua gewicht en lengte is het top in orde natuurlijk. Maar dan is je cholesterol misschien te hoog. Dat zou je kunnen laten checken via de h.a. (bloedprikken) en dan weet je het zeker. Ik denk dat de een gevoeliger is voor vet vasthouden dan de ander. Zo waren wij een paar jaar geleden bij een sportschool.... vl is in verhouding zwaarder dan ik maar mijn vetpercentage was hoger. Je begrijpt ik ben meteen gestopt Nee hoor, uiteindelijk wel afgehaakt maar dat had met mijn zwangerschap toen te maken. En daarna heb ik mijn cholesterol wel omlaag weten te brengen. Bij mij was er wel winst te behalen mbt gezonder eten. Bij jou niet denk ik.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 42:

 1. ukkepuk1 - 04 Apr 2014
 2. Natasjatolsma - 05 Apr 2014
 3. noopsie - een meisje! - 06 Apr 2014
 4. Lovesmile - 07 Apr 2014
 5. mamadedeux - 07 Apr 2014
 6. Nlstrou - een meisje! - 07 Apr 2014
 7. Sannedegraaf - 07 Apr 2014
 8. Lio - een jongen! - 08 Apr 2014
 9. Malla - 08 Apr 2014
 10. Pricilla27 - 08 Apr 2014
 11. Vlinders88 - een meisje! - 08 Apr 2014
 12. Loveofmylife4 - een jongen! - 09 Apr 2014

De bevaldatum van leden in week 42 is van donderdag 3 April 2014 tot en met woensdag 9 April 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2013