Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · de blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
15

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 15 begint bij dag 105 en loopt tot dag 112.
Het is je 16e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 11 centimeter
Gewicht van je baby: 90 gram


Het hoofdje van de baby is bijna even groot als een knikker, en zijn handjes net zo klein als erwtjes. De spieren worden steeds sterker door het gespartel in het vruchtwater.

Af en toe krijgt de baby de hik, als zijn maagje vol zit met vruchtwater dat hij heeft ingeslikt. Zo begint het oefenen van de ademhaling, maar ook van het zogen. Het slikken en bewegen van zijn bovenlip is het begin van de latere zuigreflex.

Jij bent gemiddeld al 2 tot 4,5 kilo aangekomen, maar de foetus weegt nog geen 100 gram en is zo'n 11 centimeter. Als je al eerder zwanger bent geweest, is er een kleine kans dat je af en toe al wat beweging kan voelen, maar meestal duurt het nog wel een aantal weken.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

ariel123 (7.4 uur geleden)
@berna86 - “@channie81 - “@berna86 - “...„
Ik heb precies hetzelfde helaas. Als zo vroeg in de zwangerschap. Elke dag veel pijn jij veel beterschapberna86 (8.3 uur geleden)
@channie81 - “@berna86 - “@channie81 - “...„
Dank je! Vorige keer gaf t iets verlichting ma Hoe verder de zwangerschap Hoe meer pijn dus heb er verder een hard hoofd in. Probeer in ieder geval tot februari te werken we zullen zienchannie81 (8.5 uur geleden)
@MaaikeT2 - “@berna86 - “Channie fijn dat...„
Super mooi om te horen he?! Wanneer mag je weer naar de vk? Ik 30 dec weer!channie81 (8.5 uur geleden)
@berna86 - “@channie81 - “@berna86 - “...„
Thanx voor de uitleg. Lijkt wel wat anders dan wat ik voel, bij mij gaat het met rust ook wel weg. Pfff wat rot voor je, hoop dat de fysio gaat helpen. Hou het bij mij in de gaten en ga het zeker bij de vk aangeven als het erger wordt. Sterkte meid

MaaikeT2 (9.4 uur geleden)
@tet88 - “@MaaikeT2 - “Goedemorgen mei...„
Oh nee, ook nog de vaatwasser kapot?! Pff, allemachtig, dat kon je er ook nog wel bij hebben zeg! Succes meid! Kan me wel voorstellen dat de bom dan barst! Goed idee van die restjes!MaaikeT2 (9.4 uur geleden)
@berna86 - “Channie fijn dat alles goed is...„
Oh, wat balen van die bekkeninstabiliteit! Wel fijn dat je het nu in ieder geval een paar weekjes korter hebt. Ik hoop dat je snel weer helemaal fit bent.

Ik heb vanmiddag een prachtig hartje horen kloppen bij de vk! Voor het eerst in deze zwangerschap! Zo mooi! En zo fijn om bij de vk te zijn - veel warmer en persoonlijker. Ik heb een hele lieve gyn hoor, daar niet van. Maar bij de vk spreken ze me tenminste met mijn voornaam aan en met je en jij. En vragen ze ook dingen als `Hoe gaat het nu met je?` Vind ik toch fijn. Ik blijf voorlopig gecombineerd bij de vk en de gyn onder controle.berna86 (10 uur geleden)
@channie81 - “@berna86 - “Channie fijn dat...„
Bij mij heftige steken vanuit de stuit links Door mn bil en rechts zit t voor bij t schaambeen wat Door trekt naar de binnenkant van mn been. Ma als t eenmaal op een dag veel pijn doet gaat t ook niet meer weg en maakt t voor mij niet meer uit wat ik doe helaas. Als je t niet vertouwd leg t dan ff voor bij je vk of huisarts! Niet te lang mee blijven lopenchannie81 (10.5 uur geleden)
@berna86 - “Channie fijn dat alles goed is...„
Ja echt blij mee! Hoe voelt bekkeninstabiliteit? Heb nu af en toe pijn bij het lopen, de pijn zit bij de botten tussen mijn benen, weet niet goed of dat mijn schaambot is of bekken..tet88 (10.6 uur geleden)
@MaaikeT2 - “Goedemorgen meiden! Week 15 al...„
Dankje, zou inderdaad fijn zijn als t snel verkocht is!!
En je doet het goed zo die rust pakken, is namelijk erg belangrijk. Bij mij barste van de week daarom ook de bom, omdat ik die niet nam.. Gelukkig nog die vaatwasser want die is bij mij toevallig gister stuk gegaan dus bedacht dat we de rest van de week de restjes uit de vriezer gaat opeten.
Nog goedkoop ookberna86 (13.4 uur geleden)
O enne alos ik vrij ben pak ik altijd t middag slaapje van mn zoon mee anders houd ik t niet vol


berna86 (13.4 uur geleden)
Channie fijn dat alles goed is!
Jels hier ook 2 weken lamlendig en nu weer met werk begonnen maar merk dan dat ik nog niet helemaal de oude ben. Wel fijn dat t nu met jou ook weer wat beter gaat!

Maaike Hoe was t?

Hier kost t ook allemaal veel energie mijn man helpt veel gelukkig! Morgen mn verwijzing voor fisio ophalen want krijg weer last van bekken instabiliteit... flink balen ma goed vorige x begon t met 10 weken nu pas met 15..


leentje86 (14.5 uur geleden)
@jels - “Ik loop hier ook dagelijks mij...„
Ben momenteel ook thuismama mits ik direct stop met werken...begrijp je situatie volledig
Wehadde t er gistere over gehad met mn man, hij gaat dweilen en stofzuigen vanaf nu...afstoffen doe ik wel af en toe en voor de rest boeiend, wie kritiek heeft op mijn nest komt het zelf maar doen nah!! Ik heb net 2u geslapen, deze voormiddag de strijk gedaan van een halve voetbalploeg zo leek het, nu even relaxen, ik ga shoppen dames moehahahaha!!!jels (14.6 uur geleden)
Ik loop hier ook dagelijks mij zwaar aan te slepen in de huishouding. Ik ben een thuismama, dus werk heb ik er gelukkig niet bij. Maar geloof me, met 2 overactieve kids in huis, is het constant achter iedereen aanlopen. Ik heb gemerkt dat ik het er nu ook veel makkelijker bij laat zitten. Zolang het schoon is, ben ik tevreden. Een troep ... ach ja Dat komt vanavond wel, wanneer ik weer kan delegeren naar mijn vriend hihi


channie81 (17.5 uur geleden)
@MaaikeT2 - “@channie81 - “Vanochtend goe...„
Dankje Maaike!! Jij veel suc6 vanmiddag, hopelijk kun je ook het hartje horenchannie81 (17.5 uur geleden)
@jels - “@channie81 - “Vanochtend goe...„
Met de neklpooimeting een jongensnub gezien, dus we gaan al helemaal van nog een jongetje uit, haha zal een hele omschakeling en verrassing zijn als het toch een meisje blijkt, zooooo spannend!MaaikeT2 (18.2 uur geleden)
@jels - “@Anoukx - “Vandaag een ziek ...„
@jels Wat fijn dat je eindelijk weer een beetje opknapt!MaaikeT2 (18.2 uur geleden)
@channie81 - “Vanochtend goed gekeurd door d...„
Wat fijn dat alles goed was bij de vk! Succes voor vrijdag en heel veel beterschap!MaaikeT2 (18.2 uur geleden)
Goedemorgen meiden! Week 15 alweer! Vanmiddag voor het eerst naar de verloskundige (na al héél veel bezoekjes aan gynaecoloog en ondertussen al 7 echo`s). Ik hoop toch zo dat ik vandaag voor het eerst het hartje ga horen, want dat heb ik nog niet gehoord!

Beterschap aan alle zieke en verkouden mama`s hier. En @tet88, ik hoop dat jullie snel je huis kwijt zijn!

Schoonmaken doe ik hier zelf (alleenstaand) of... niet. Geen hulp in de huishouding. (Nou ja... een vaatwasser! ) Noodzakelijke hygiene doe ik natuurlijk wel, zoals wc`s en badkamer schoonmaken, afwassen (dat doet de vaatwasser), tafels en aanrecht afnemen, kleding wassen en bedden verschonen. Maar stofzuigen gebeurt echt minder vaak dan nodig is (er wordt hier heel wat zand naar binnen gelopen), de kasten mogen nodig eens worden afgestoft, de ramen zijn al een eeuwigheid niet gelapt en hier en daar hangen stiekem al spinragjes aan het plafond.

Ach ja, het zij zo. Ik ben namelijk MOE! Ik doe wat ik kan, maar neem ook mijn rust, voor mijn BEIDE kleintjes (niet alleen voor die in mijn buik, maar ook voor mijn zoon van 2.) Ik ben namelijk niets waard als mama EN niet te genieten als ik te ver over mijn grenzen heen ga om toch alles schoon te maken. Gelukkig KAN ik die ruimte ook nemen. Het is hier een zooitje, maar er heeft verder niemand last van.

Ik ben dan ook niet jaloers op jouw situatie, @tet88! Pff, om elke dag schoon te moeten maken! Ik hoop dat jullie snel een serieus bod krijgen, zodat je daar in ieder geval weer even vanaf bent. Succes!jels (19.3 uur geleden)
@Anoukx - “Vandaag een ziek op bed dag. E...„
Beterschap meis! Ben vandaag voor het eerst na bijna 2 weken weer een beetje aan de betere hand. Maar wat kan je je ellendig voelen hejels (19.3 uur geleden)
@channie81 - “Vanochtend goed gekeurd door d...„
Super Heb je zelf al een voorgevoel wat het wordt / is?? Spannend hoor voor vrijdagchannie81 (19.3 uur geleden)
Vanochtend goed gekeurd door de vk, mooie hartslag gehoord en nog nix aangekomen. Nu op naar vrijdag, dan hebben we de geslachtbepaling. Blegh voel me als meer meiden hier niet fit, beroerd, keelpijn en verkouden. Net snel een fles honing gehaald tegen de keelpijn! Beterschap voor alle zieke mensjes


Anoukx (19.9 uur geleden)
Vandaag een ziek op bed dag. Erg verkouden, hoofdpijn en keelpijn. Ziekgemeld op werk en dochter naar de opvang. Dus kan even echt rustig aan doen...


Anoukx (19.9 uur geleden)
@tet88 - “Ik ben nu zwanger van de 2de e...„
Hopen dat jullie huis snel verkocht word! Wel fijn veel kijkers, maar ik begrijp dat dat wel opbreekt. Ik heb al redelijk moeite om het enigszins een klein beetje knap te houdentet88 (1.4 dagen geleden)
Ik ben nu zwanger van de 2de en het valt me wel zwaar. Zorg voor de kleine, werken, alles plannen met oppas want we doen het zonder kinderdagverblijf.
Nu staat ons huis te koop. .. en we hebben veel kijkers(Ik mag niet klagen) maar elke keer dat schoonmaken, breekt mee toch wel!!
hormonen schieten alle kanten op. Dat is overigens het enige waaraan ik merk dat ik zwanger ben, want ik zie en voel verder niks. Vorige week dacht ik even van hey daar komt een buikje, maar wad schijn. ..


Sue-Ann (1.5 dagen geleden)
Vandaag 15 weekjes... nog een maandje en we zijn al halfweg :-) Het is dan wel al voor de 3de keer, maar het blijft toch allemaal best spannend... maar toch een klein probleempje... Bij m`n 2 vorige zwangerschappen was ik ook wel moe, maar bij deze echt wel extreem. Ik moet `s middags een paar uur slapen, anders geraak ik de dag niet door... Ik begin me eigenlijk wel een beetje zorgen te maken. De dokter zegt wel dat dat normaal is, en dat ik naar m`n lichaam moet luisteren. Maar het is toch niet zo evident met nog een 2-jarige in huis... Iemand nog ervaringen met zo`n extreme vermoeidheid?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 15:

 1. channie81 - Dat is nog een verrassing! - 14 Mei 2015
 2. chrisjenb - 14 Mei 2015
 3. cindyjonathan - 14 Mei 2015
 4. Eefj3 - 14 Mei 2015
 5. Jels - 14 Mei 2015
 6. Lisette-88 - 14 Mei 2015
 7. MalissaXR - 14 Mei 2015
 8. Mamma2015 - Dat is nog een verrassing! - 14 Mei 2015
 9. meentje - 14 Mei 2015
 10. n.e.m. - Dat is nog een verrassing! - 14 Mei 2015
 11. nijntje2013 - 14 Mei 2015
 12. Anoukx - Dat is nog een verrassing! - 15 Mei 2015
 13. Beeb_ - een meisje! - 15 Mei 2015
 14. daantje-tiel - een meisje! - 15 Mei 2015
 15. ikila - 15 Mei 2015
 16. Karin02 - 15 Mei 2015
 17. mamasamantha - 15 Mei 2015
 18. Mammie van De... - 15 Mei 2015
 19. Marieke2013 - Dat is nog een verrassing! - 15 Mei 2015
 20. Moontjuhs - 15 Mei 2015
 21. Nora79 - Dat is nog een verrassing! - 15 Mei 2015
 22. Trotse mama v... - een jongen! - 15 Mei 2015
 23. Baby-FM - een meisje! - 16 Mei 2015
 24. LKS - een jongen! - 16 Mei 2015
 25. Pipeloi - 16 Mei 2015
 26. ruby123 - 16 Mei 2015
 27. wolchu - 16 Mei 2015
 28. BabyMams - Dat is nog een verrassing! - 17 Mei 2015
 29. IKCK - 17 Mei 2015
 30. Kathie - Dat is nog een verrassing! - 17 Mei 2015
 31. Liefde is - 17 Mei 2015
 32. liesterr - 17 Mei 2015
 33. Linbob - een drieling!een drieling!een drieling! - 17 Mei 2015
 34. MamaDjead - 17 Mei 2015
 35. nato - 17 Mei 2015
 36. post - 17 Mei 2015
 37. saartje007 - 17 Mei 2015
 38. Sanilla - 17 Mei 2015
 39. ...Gelukkig..... - 18 Mei 2015
 40. 2keermama - 18 Mei 2015
 41. berna86 - 18 Mei 2015
 42. Debbie_ - 18 Mei 2015
 43. DenYou - 18 Mei 2015
 44. Gezelle - 18 Mei 2015
 45. inlovewithmyb... - Dat is nog een verrassing! - 18 Mei 2015
 46. Josee85 - 18 Mei 2015
 47. mireilleexx - 18 Mei 2015
 48. nathaliefie06... - 18 Mei 2015
 49. o0ster0o - 18 Mei 2015
 50. potnutella - Dat is nog een verrassing! - 18 Mei 2015
 51. Tet88 - 18 Mei 2015
 52. Benjabeer - 19 Mei 2015
 53. deniz - 19 Mei 2015
 54. Diejanne - 19 Mei 2015
 55. katrinusz - 19 Mei 2015
 56. liefje2012 - 19 Mei 2015
 57. MaaikeT2 - 19 Mei 2015
 58. marzz27 - 19 Mei 2015
 59. NolaB - Dat is nog een verrassing! - 19 Mei 2015
 60. PetraMurphy - 19 Mei 2015
 61. Sarahj - 19 Mei 2015
 62. Tosti - 19 Mei 2015
 63. VidaLente - Dat is nog een verrassing! - 19 Mei 2015
 64. -lies- - 20 Mei 2015
 65. Asaeviel - 20 Mei 2015
 66. Clavo - 20 Mei 2015
 67. CVH - 20 Mei 2015
 68. Desiree4 - 20 Mei 2015
 69. Liesjuh1983 - 20 Mei 2015
 70. Magsy - 20 Mei 2015
 71. mamavanem - Dat is nog een verrassing! - 20 Mei 2015
 72. Nadia24 - Dat is nog een verrassing! - 20 Mei 2015
 73. Saskiav - 20 Mei 2015
 74. talleke77 - 20 Mei 2015
 75. Weanje - een meisje! - 20 Mei 2015

De bevaldatum van leden in week 15 is van donderdag 14 Mei 2015 tot en met woensdag 20 Mei 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy en Rijmwoordenboek
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014