Hoofdmenu
· Home · Community · Zwanger worden · Zwangerschap · Baby's · Informatie · Blogs · FotoQuest · Babynamen · Zoeken · Geboortekaartjes · Chat

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Zwanger worden
· Algemeen · Groepen: Zwanger worden · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten


Zwangerschap
· Algemeen · Groepen: Zwangerschap · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · Zwangerschapstickers · ZwangerschapsfotoboekOud


Baby's
· Algemeen · Groepen: Baby 0-2 jaar · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · BabyfotoboekOud


Babynamen
· Babynamen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Community
· Community · Groepen · Fotoclubs · Geboorteclubs · Blogs · FotoQuest · Babykamers · Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
15

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 15 begint bij dag 105 en loopt tot dag 112.
Het is je 16e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 11 centimeter
Gewicht van je baby: 90 gram


Het hoofdje van de baby is bijna even groot als een knikker, en zijn handjes net zo klein als erwtjes. De spieren worden steeds sterker door het gespartel in het vruchtwater.

Af en toe krijgt de baby de hik, als zijn maagje vol zit met vruchtwater dat hij heeft ingeslikt. Zo begint het oefenen van de ademhaling, maar ook van het zogen. Het slikken en bewegen van zijn bovenlip is het begin van de latere zuigreflex.

Jij bent gemiddeld al 2 tot 4,5 kilo aangekomen, maar de foetus weegt nog geen 100 gram en is zo'n 11 centimeter. Als je al eerder zwanger bent geweest, is er een kleine kans dat je af en toe al wat beweging kan voelen, maar meestal duurt het nog wel een aantal weken.

Reacties uit de geboorteclub


Archief reacties week 15

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

pregnant2016 (61 dagen geleden)
@Aislin89 - “vreemd ademhalen en de duizeli...„
Ik ben vorige week eerder van me stokkie gegaan . Was ook direct weer bij. Alleen super zwak maar ze hebben ter plekke gecontroleerd. Mijn hartslag/temparatuur/suiker. Pols ook nog. (Ze hadden me aangesloten aan zo rijbaar elektrisch machientje. Die mijn hartslag /bloeddruk aangaf. En die was dus helemaal prima. Maar toen voelde ik me ook direct weer beter dan voor ik ging. Want ik voelde het wel soort aankomen... daarom ging ik op mijn hurken zitten.... als dit zo blijft zal ik vragen of ze me ter plekke kunnen testen met zitten en dan gaan staan..en lopen..... Want ik zit nu beetje heel de dag aan me bank gekluisterd. Half liggend. Ik lig overigens zowieso meer op mijn linkerzij want dat bevordert de doorbloeding naar je baby beter (las ik)lrianniepannie (61 dagen geleden)
@rianniepannie - “@Manon1981 - “@rianniepannie...„
Ow ja en hoofdpijn heb ik heel af en toe.. maar niet heel erg... gewoon heel licht.. meer gevoel alsof ik elke dag een kater heb (maar dan zonder die alcohol)rianniepannie (61 dagen geleden)
@Manon1981 - “@rianniepannie - “@pregnant2...„
Dat dacht ik dus zelf ergens ook.Ben bekend met die test.. vorige keer ook gehad. Uit die test kwam toen dat ik t had.. maar moest toen alleen nuchter en verder 1,5 na elke maaltijd prikken.. en toen waren altijd alle waardes goed.. zelfs als ik een hele zak snoep had opgevreten.. (maar toen voelde ik me wel minder slecht)
Ik heb echt een dagcurve bijgehouden.. en zelfs vaker geprikt dan vorige keer..
nuchter, 1.5 uur na ontbijt, voor lunch, 1,5 na lunch, voor avondeten, 1.5 uur na avondeten.. hoogste was 6,8 na ontbijt.. rest was allemaal onder de 5...
maar zij zag geen reden om de suiker test te vervroegen.. maar ik heb me nog nooit zo raar gevoeld.. bij de eerste ook lage bloeddruk gehad.. (volgens mij zelfs nog wel lager als nu) en zelfs toen had ik t niet zo raar als nu.
(zit trouwens al in week 16)SarahBee (61 dagen geleden)
Ik verhuis ook naar week 16.

Zelf hoef ik niet meer over te geven. Wordt soms wel misselijk als ik honger heb of ergens boos/geïrriteerd over ben.

Ik wens de dames die zich niet goed voelen heel veel sterkte. Ik hoop dat er snel verbetering in komt!
Manon1981 (61 dagen geleden)
@rianniepannie - “@pregnant2016 - “@rianniepan...„
Hmm, ik ben geen dokter, maar het klinkt toch als zwangerschapsuiker. Volgens mij schommelen je suikerswaardes de hele dag, misschien heb je net op een `goed` moment geprikt. Ik moe(s)t in week 30 bloedprikken op nuchtere maag, een heel vies suikerdrankje drinken, en dan half uur later weer bloedprikken. Dan gaan ze de bloedwaarden vergelijken en zo bepalen ze of ik suiker heb of niet. (Ik heb een verhoogd risico omdat ik Pcos heb)
Ik zou het toch extra aangeven bij de vk. Als je te weinig drinkt zou je ook hoofdpijn moeten hebben, en weinig naar het toilet gaan. De draaierigheid kan ook aan lage bloeddruk liggen en benauwdheid is ook een bekende kwaal (maar meestal in het 1e en 3e semester).
Laat het even uitzoeken, better safe than sorry! Sterkte meis!Aislin89 (61.1 dagen geleden)
vreemd ademhalen en de duizeligheid komt door lage bloeddruk:

je hebt meer bloed in je lijf dus lagere bloeddruk waardoor er minder bloed naar je hersenen kan, waardoor je hersenen verkeerde signalen doorgeven met betrekken tot je ademhaling... je kan hierdoor snel hyperventileren en raar in je hoofd voelen.

Tips: op je linkerzij liggen, diep en rustig in en uitademen... soms hoeft dat maar 2 minuten, soms een uur... (heb ik van mijn gyn, want ik heb ook al een paar van die `aanvalletjes` gehad)


rianniepannie (61.1 dagen geleden)
@pregnant2016 - “@rianniepannie - “@pregnant2...„
ja drink meer als voor de zwangerschap.. dus was al bang dat t mn suiker was, maar had normale waarden.. (zelf getest) en was gewoon goed
volgens vk kwam t door lage bloeddruk.. maar vind t bizar als ik lage bloeddruk heb terwijl ik best wat stress heb gehad afelopen weken..pregnant2016 (61.1 dagen geleden)
@rianniepannie - “@pregnant2016 - “@rianniepan...„
Die zwarte vlekken en duizeligheid herken ik ook. Ik heb dan nog vreemd ademenhalen erbij en zwaar gevoel in mijn lichaam. Ik moet woensdag naar de midwife en ga ik dit aankaarten. Want ik kan ook niet eens normaal functioneren zodra ik op sta. ... gaat het fout

Alleen die jeuk herken ik niet. En ook niet de dorst. Wel bizar... drink je genoeg ? ..rianniepannie (61.2 dagen geleden)
@pregnant2016 - “@rianniepannie - “Ah hele bb...„
nee zwarte vlekken bij opstaan en dat zorgt er dan voor daT IK ME DE HELE DAG zo draaierig blijf voelen en naar.. en dan verder die jeuk over hele lichaam, veel dorst etc... gewoon een kater gevoel de hele dag (maar dan zonder alcohol)marlieske (61.2 dagen geleden)
Door naar week 16 :) Happy!!!
Ondanks de kwaaltjes en het verdriet van voor de zwangerschap nu echt aan het genieten. Weten waar ik het voor doe!!! Voel me iedere dag ontzettend dankbaar en gezegd!! X


Manon1981 (61.2 dagen geleden)
@Nr~3 - “@mammajuni - “@Manon1981 - ?...„
Dank je!Manon1981 (61.2 dagen geleden)
@mammajuni - “@Manon1981 - “Zijn er hier o...„
Ik heb permanent pijn, 24 uur per dag, 60 minuten in een uur. Altijd bij m`n si-gewricht, en vaak uitstraling naar stuitje, benen, heupen en vagina. Ik ben op m`n werk ook letterlijk door m`n knieen gezakt, omdat ik een pijnscheut kreeg die zo heftig was, dat ik hem niet kon opvangen.
Ik ben inmiddels ook ingetapt, want voor een bekkenband is het te vroeg in de zwangerschap. Aangezien je spieren er ook lui van worden. Daarnaast heb ik diverse oefeningen, warmekruik-therapie en ben ik met de Arbo bezig om minder te gaan werken (ik werk nu 40 uur en moet 3 uur per dag reizen).
Ik ben best bang voor de toekomst, als ik nu al zo`n pijn heb, hoe moet ik deze zwangerschap dan doorkomen?
Gelukkig volgende week 3 weken vakantie, ik ben er erg aan toe.Manon1981 (61.2 dagen geleden)
@Lizzie84 - “@Manon1981 - “Zijn er hier o...„
O trouwens, bij mijn dochter had ik nergens last van, nooit overgegeven en geen bi. Mijn man is dus juist overtuigd dat we nu een jongen verwachten! Grappig he, hoe je de zwangerschappen gaat analyseren in je nieuwsgierigheid naar het geslacht, hahaha!Manon1981 (61.2 dagen geleden)
@Lizzie84 - “@Manon1981 - “Zijn er hier o...„
Nee, ik ben niet tegen medicatie, heb in de eerste weken ook emesefene gebruikt (als ik het goed spel, een medicijn tegen misselijkheid). Maar ik ben nu niet meer misselijk, ik moet alleen nog veel overgeven. Zeg maar om de dag. Mijn grootste probleem daarmee is de pijn die dit oplevert voor m`n bekken en rug. Ik heb vannacht nauwelijks geslapen, en gisteravond 5x overgegeven.pregnant2016 (61.2 dagen geleden)
@rianniepannie - “Ah hele bb veranderd, maar bij...„
Hoe bedoel je raar voelen...?.ziek bedoel je ?pregnant2016 (61.2 dagen geleden)
@rianniepannie - “Ah hele bb veranderd, maar bij...„
Nou indd. Was ik ook best bang voor vind bb opeens verder niks meer aan
Snp er niks van . Gelukkig is week voor week hier nog niet veranderdpregnant2016 (61.2 dagen geleden)
@Manon1981 - “Zijn er hier ook nog steeds me...„
Spugen niet echt . Wel misselijk OF ik heb geen honger en als ik mijzelf dan dwing om iets te eten. Moet ik bijna kokken. Snap er niks van... ik ?! Diegene die dol is op eten /van eten houd. Ben niet dik ofzo maar ook niet maatje xs ofzo. Gewoon normaal. Maar ik hou van eten. Ofnou ja hield... ik vrat gewoon zo 1 zak chips weg met lading snoepjes over de dag . En dan nog een bak yoghurt met blueberries en wat aardbeien . En dan gewoon flink ontbijt (Arabische wijze ) (man I irakees) dus wie wil lekker uitgebreid ontbijten voor ie naar zijn werk gaat om 12/1 uur ... uhm middageten en flink wat avondeten... of terwijl er gaat bij mij elke dag flink wat na binnen. ... ik schaam me er niet voor .Ik ben een lekkere eter. Mm
...........tot! Ik zwanger werd van onze 4de ! ... eerst dat misselijkheid gedoe. Nou toen dat weg was . Had ik in de ochtenden. .. Naja kan hè ..d8 ik... maar nu.. ik moet een banaan met moeite naar binnen werken en echt met idee van blehhhhhh. .moet dit... 2 aardbeien en ik word misselijk... Terwijl ik er wel trek ik heb en ze lekker smaken. Olijven gaat er dan wel goed in maarja . Een goeie opvulling is het niet.... Nou ben ik vorige week . Toen wij met spoed naar ziekenhuis gingen voor mijn schoonvader. Ben ik midden op de zaal van mijn stokkie gegaan.

Ze hebben mij gelijk gecheckt op van alles. Ter plekke.
..niks aan de hand.... volgende dag wordt ik echt `strontziek` en heb het hele inclusief pakket. Dag erna bijna alles weg. Maar moeite met ademen halen en duizelig.... en krijgt ik opvliegers van hier naar de zon. .en me lichaam wordt super zwaar. Enige oplossing is te gaan liggen... d8 hoort erbij. Maar tot de dag van vandaag nog steeds terwijl gisteren beter ging. Heb mijzelf echt gedwongen te eten . Maar helpt dus toch niet. Woensdag afspraak met `the midwife` en ik moet van de dokter wachten tot dan en dan bespreken met haar ( dokter en midwife is in 1 zelfde gebouwen )


Oeps best groot verhaal geschrevenrianniepannie (61.2 dagen geleden)
Ah hele bb veranderd, maar bij de zwanger sectie nog niets haha... okeee... das mooi, want vond t maar ingewikkeld.
Toch maar ff vk gebeld net, wordt straks even terug gebeld.. want blijf me echt sinds een week ineens zo raar voelen.. geen idee wat ik ermee aan moet... dus we zullen wel zien.


Lizzie84 (61.3 dagen geleden)
@novasterretje - “@Lizzie84 - “@novasterretje ...„
Oh zo....whahahhaahah! Ik las t anders Maar je bedoelt dat ze er anders uitvallen! Nou ik heb een kleine C van mezelf en ze groeien dlink..maar geen idee welke maat nu.Nr~3 (61.7 dagen geleden)
@mammajuni - “@Manon1981 - “Zijn er hier o...„
Oh wat érg dat jullie dat nú al zo erg hebben....! Sterkte joh!!!novasterretje (61.8 dagen geleden)
@Lizzie84 - “@novasterretje - “@Lizzie84 ...„
Jahaaa lopen niet maar schieten dan zelfs eruit
Whahaaha....Ik heb al maatje d van mezelfLizzie84 (61.8 dagen geleden)
@OrigiNELE - “@Lizzie84 - “@OrigiNELE - ??...„
Tja..ik denk t..of smaken verschillen..die dikkerds houden van dik zijn en ik van slank zijn Nee denk idd wel een soort van jaloezie of zoiets dergelijksOrigiNELE (61.8 dagen geleden)
@Lizzie84 - “@OrigiNELE - “@Lizzie84 - ??...„
Jaloezie?Lizzie84 (61.8 dagen geleden)
@novasterretje - “@Lizzie84 - “Mn buik is een ...„
Whahhaaaa...in de gate houden?!??! Lopen ze anders wegLizzie84 (61.8 dagen geleden)
Heb een fotootje van mn beginnende buikje geplaatst!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 15:

 1. -wondertjes - 27 Maa 2016
 2. Heaven2015 - 27 Maa 2016
 3. jill1992 - een meisje! - 27 Maa 2016
 4. Karin_ - 27 Maa 2016
 5. Stephanietj19... - een jongen! - 27 Maa 2016
 6. Ennelyze - Dat is nog een verrassing! - 28 Maa 2016
 7. evtola - 28 Maa 2016
 8. Hello1985 - 28 Maa 2016
 9. Kim3001 - een jongen! - 28 Maa 2016
 10. Nu online Mamatamara86 - een jongen! - 28 Maa 2016
 11. Riann1988 - Dat is nog een verrassing! - 28 Maa 2016
 12. Toossie - 28 Maa 2016
 13. KiekiexQuienn - een meisje! - 29 Maa 2016
 14. lvpoecke - 29 Maa 2016
 15. mama_2014 - Dat is nog een verrassing! - 29 Maa 2016
 16. Mommy27 - een jongen! - 29 Maa 2016
 17. schaapie - 29 Maa 2016
 18. wendybrakshoo... - 29 Maa 2016
 19. Bloempje1989 - 30 Maa 2016
 20. Miliana - 30 Maa 2016
 21. Roswitha27 - 30 Maa 2016
 22. 3-to-tango - een meisje! - 31 Maa 2016
 23. kerstkindje25 - 31 Maa 2016
 24. Mami05 - 31 Maa 2016
 25. marsje29 - 31 Maa 2016
 26. miras - 31 Maa 2016
 27. MissyR - 31 Maa 2016
 28. Proudmom92 - een meisje! - 31 Maa 2016
 29. AnnemarieS - een meisje! - 01 Apr 2016
 30. channie86 - 01 Apr 2016
 31. greetzchoco - 01 Apr 2016
 32. Manon2016 - 01 Apr 2016
 33. pretsmoel - een jongen! - 01 Apr 2016
 34. Tante Tee - 01 Apr 2016
 35. BabyInParis - 02 Apr 2016
 36. crohnjuweeltj... - Dat is nog een verrassing! - 02 Apr 2016
 37. debmili - 02 Apr 2016
 38. HAPPYMOMMY~ - Dat is nog een verrassing! - 02 Apr 2016
 39. maryamNakhil - 02 Apr 2016
 40. mommyofg - 02 Apr 2016
 41. Rissie84 - 02 Apr 2016
 42. Ti1991 - 02 Apr 2016
 43. Vosje`s ukkie - 02 Apr 2016

De bevaldatum van leden in week 15 is van zondag 27 maart 2016 tot en met zaterdag 2 April 2016. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2015