Tinus76's profiel

Over mij

Ik ben 40 jaar en sinds vorig jaar januari (2016) gestopt met de pil. Afgelopen jaar helaas twee miskramen gehad. Nu is het al een tijdje "stil". We hebben eind november ons eerste gesprek gehad bij de ivf kliniek in voorburg. Daar zeiden ze dat mijn miskramen een "positief" teken zijn, maar als je iets graag wil is iedere maand teveel. We hebben een semenonderzoek gehad: uitslag positief en deze maand moest ik mijn temperatuur bijhouden en op bepaalde dagen bloed prikken om horomoongehalte te bepalen.

Op 9 januari zijn we bij de gynaecoloog terug geweest. Mijn FSH waarde blijkt te hoog en er moet actie worden ondernomen! Omdat ik uit mezelf al het hormoon FSH extra aanmaak verwacht de gynaecoloog dat het extra toedienen van hormonen niet aan zal slaan. IVF wordt daarmee dan eigenlijk uitgesloten. Omdat ik zelf toch nog een regelmatige cyclus en een eisprong heb gaan we de natuur een handje helpen met IUI. Waarschijnlijk ook met hormonen om te kijken of mijn lichaam er nog op reageert. Het was even heftig om te horen dat IVF waarschijnlijk geen optie meer is. In mijn hoofd altijd het laatste redmiddel geweest, maar nu duimen voor de IUI. Donderdag 2 februari hebben we een intakegesprek. Spannend....

Het is zover!! Afgelopen zaterdagnacht ben ik ongestel geworden en dat is de vrijbrief geweest om ons aan te melden voor onze eerste IUI behandeling. Aankomende dinsdag 14/2 mogen we ons op cyclusdag 3 melden voor de start. Ik merk dat ik er best veel moeite mee heb om positief te zijn. Misschien komt het ook door mijn ongesteldheid, maar het voelt voor mij niet als een opluchting om geholpen te worden, maar juist als een aftelsom van het aantal behandelingen waar we in terecht zijn gekomen. Ik zal het morgen bespreken in het ziekenhuis. Wellicht kunnen ze me toch een beetje opmonteren. Ze waren de afgelopen weken ook zo stellig in hun communicatie dat het "puur geluk" zou zijn als we zwanger worden. Dat heeft een behoorlijke impact gemaakt.

Ook op mijn profiel:


Laatste: 26/04/2017
Laatste: 06/04/2017
Geboortedatum: 06/12/2017

Mijn Babybytesgeschiedenis:

Over 40 dagen ben ik 600 dagen lid. Ik schreef 49 reacties op blogs. In het forum heb ik 2 Topics geopend. Ik heb op 15 Topics gereageerd.. Ik heb 27 Vrienden gemaakt.Ik heb 331 Berichten berichten aan andere leden gestuurd. Ik kreeg tot zover 6 's en heb 1 aan anderen gegeven. Bedankt!