Volg ons overal!

Koortsstuip

Ik kende het fenomeen, hoe, waarom etc. Maar als het je dan overkomt, pfff, brrr wat is dat naar.
F. had de vrijdagnacht al koorts, 39,4. En zaterdag overdag wat verhoging, 38. Maar oogde totaal niet ziek en was gewoon aan het spelen. We zouden naar mijn oom en tante voor een verlaat kerstdiner, dus zijn gewoon gegaan. Eenmaal daar was hij wel verlegen en hangerig en warm. Maar later tegen 7 begon hij te jammeren. Toen gauw verder gegeten, spullen gepakt en naar huis gegaan. Amper de straat uit kreeg hij een koortsstuip. Mijn man heeft toen 112 gebeld. Toen de ambulance kwam was het gelukkig al over. Maar hij was heel slap en van de wereld. Ze hebben hem onderzocht en we moesten naar de huisartsenpost. Na daar fijn 3 kwartier te hebben gewacht bleek dat hij oorontsteking heeft. Geen antibiotica, het hoort vaak bij een virus en dan gaat het vanzelf over.
Oh wat voel ik me hier schuldig over, dat ik mijn zieke kind, die niet echt ziek leek, mee heb genomen...
Zondagochtend leek hij eerst ook gewoon vrolijk, ook gewoon aan het spelen. Maar hij werd een paar keer ineens uit het niets om niets heel boos en daarna verdrietig. We denken dat hij pijn had. Op tijd weer in bed gelegd en ruim 3 uur geslapen. Daarna koortsvrij en een stuk beter.
Gisteren en vandaag nog niet helemaal in zijn hum dus nog maar rustig aan....
Maar pfff wat naar zo'n ziek kind, hij is tot op heden bijna niet ziek dus we hebben er ook nog weinig ervaring mee.

443 x gelezen, 0 knuffels

Geplaatst in Overig

Reacties (5)


 • Dri3-Kindjes

  ach lieverd toch. Het is echt schrikken! Mijn zoon heeft het ook gehad met 2 jaar. In de ochtend was er niks aan de hand en gingen we nog naar samenspel. Dasr werd hij wat hangerig.. Ik was hoogzwanger van mijn 3e kindje en toen we thuis kwamen heb ik hem op mijn bed gelegd om even te slapen. Iets zei tegen mij blijf even bij hem. En ineens begon hij te trillen. Heb ook 112 gebeld. Politie kwam als eerst en daarna de ambulance. Gelukkig was hij al gestopt met trillen maar reageerde helemaal nergens op. Is toen ook meegenomen met de ambulance en we hebben op de eerste hulp afgewacht tot hij eruit kwam. Gelukkig is alles daar a gewoon goed gegaan en heeft hij er tot op heden nooit meer een gehad (hij word morgen 4). Ik voelde mij ook echt schuldig maar ik weet nu dat ik er echt niks aan kon doen. Blij dat het met jullie kleine nu goed gaat!

 • Wow!

  Je hoeft je echt niet schuldig te voelen, je hebt naar je moedergevoel geluisterd!

 • Wow!

  Mijn zoontje heeft dat gehad met 2,5 jaar. Hij zat gelukkig naast me op de bank. Binnen no-time was zijn temp van 38 opgelopen naar 41. Hij zat schuimbekkend naast me en zijn ogen draaiden weg. Ik heb hem toen direct op zijn zij gelegd en het slijm weggehaald maar het duurde best wel even voor hij weer ademhaaldde. Ik kreeg hem ook niet bij volledig van de wereld. Wat een angst. Het kan zomaar weer gebeuren, ik heb daarna altijd de koorts goed in de gaten gehouden en altijd hoge koorts gedrukt met paracetamol. Het is een verschrikking om mee te maken en wees maar blij dat je er bij was. Ze zeggen.dat een kind er niet in kan blijven hangen, maar het kan zeker wel.

 • xelisax

  Ik heb laatst bij een baby/kinderen ehbo workshop geleerd dat ze hersenschade op kunnen lopen als het te lang duurt. En dat je moet koelen, maar ja hoe doe je dat in de auto...

 • Wow!

  Warme kleding meteen uitdoen en een raampje openzetten. Ik had.daarna ook altijd paracetamol zetpillen in mijn tas. Soms heeft je kind helemaal geen koorts en loopt het ineens zo bizar op.