Volg ons overal!


Vriendin krijgt met nieuwe vriend een kindje. Ex is woest en eist hun zoontje op.

Een vriendin van mij heeft samen met haar ex een zoontje van net 4 jaar. Nu heeft mijn vriendin sinds een half jaar een nieuwe vriend. Ze is nu zwanger ongeveer 4 maanden. Haar ex heeft het via via vernomen en is verhaal komen halen. Natuurlijk is het vroeg om zo snel al zwanger te raken maar dat terzijde. Nu beweerd haar ex dat hun zoontje maar bij hem moet komen wonen. Hij is van mening dat vriendin nu niet genoeg aandacht meer kan geven aan hun zoontje. Volgens mij krijgt een ex geen rechten merr nu erceen kindje bijkomt of wel? Is toch hun leven en zolang ze goed zorgen voor de kinderen is hetvoke. Maar haar ex dreigt alweer via advocaat. Hij eist dat zoontje een weekendje per maand naar zijn moeder gaat omdat ex vind dat hij te weinig aandacht krijgt wanneer erceen baby bijkomt. Geeft wel hoop stress nu voor haar maar moet ze nu inderdaad bang zijn dat ze haar zoontje kwijtraakt omdat ze zwanger is van een andere man.

1104 x gelezen, 0 knuffels

Geplaatst in Overig

Reacties (39)


 • bieb1986

  hahaha wat een sukkel is die ex zeg, sorry maar omdat er een baby bij komt? en als ze nou van dezelfde vader kindje erbij had gekregen was dat toch ook niet zo geweest want een stom verhaal.

  Zolang moeder en nieuwe vriend goed voor de kleine man zorgen is er helemaal niks aan de hand hoor, hij is gewoon boos en wilt haar pijn doen omdat het hem pijn doet dat zij door gaat met haar leven en gelukkig is met haar nieuwe vriend!

  Dit is manipuleren en wraak gedrag, hij probeert haar gewoon stress te geven zodat ze niet 'gelukkig' kan zijn maar ze moet zich niks aan laten praten hoor, die man heeft geen poot om op te staan als hij alleen als reden heeft een nieuwe baby!

 • thirza1982

  haar ex is gewoon heel jaloers van alles. Kan het niet hebben dat zij nu gelukkig is. Ze zorgt heel goed voor haar zoontje en ook haar vriend is erg betrokken bij de kleine. Hij houdt zich wel met sommige dingen op afstand omdat hij niet de bio papa is en dus de bio papa de kans wilt geven zodat ze bv samen naar ouderavond kunnen op school.

 • ma flodder

  ik heb 3 kinderen waarvan mijn oudste van een andere vader is ze mogen in de eerste plek geen kind weghalen omdat deze van een andere vader is. en dat hij dan met een (sorry) lulverhaal komt dat zijn zoon dan geen aandacht meer krijgt vind ik eerlijk gezegd klinklare onzin....want je kan je kindje prima betrekken bij de zwangerschap en de baby dit zou dan in elk gezin gelden en echt niet in een gezin waar dan een andere vader bij betrokken is. als ik haar was zou ik maar eens even een advocaat in de arm nemen of juridisch advies of iets dergelijks en hem eens even flink tot de orde roepen met zijn jaloerse gedrag. waarschijnlijk is die vent gewoon stinkend jaloers omdat ze een andere relatie heeft meestal reageren ze dan zo tragisch namelijk

 • thirza1982

  Klopt hij is heel jaloers omdat zij een andere relatie heeft en hij niet. Ze zorgt gewoon goed voir haar kind dus daar kunnen ze niks op aanmerken. Hij haalt nu alles uit de kast om maar gedonder te veroorzaken. Hij is zoiezo al een ruziezoeker en wanneer hij zijn zin niet krijgt gaat hij dreigen.

 • klas5

  nou een moeder heeft meest en eerste recht in nederland over kindje hoe dan ook maar vader kan we co ouderschap aan vragen om kindje helemaal bij hem te laten wonen zo vader heel veel moeten kunnen aan tonen waarom dat dan beter is sugeraties tellen niet mee maar kei harde bewijzen , ik zou als ik haar was geen zorgen maken zolang ze goed voor haar kindje zorgt is er niks aan de hand

 • thirza1982

  ja die vent heeft geen poot om op te staan maar het is gewoon zo vervelend dat hij gewoon dreigt en vervelende dingen roept. Geeft toch stress terwijl zij zoiets heeft van op een normale manier communiceren en omgaan kom je veel verder mee.

 • Meijtje

  Die eis wordt waarschijnlijk verworpen voor het voorkomt, hij moet dan schriftelijk verwaarlozing aan kunnen tonen.... Dat lijkt mij sterk.

  Hij krijgt van de rechtbank waarschijnlijk een brief terug dat de aanklacht niet in behandeling wordt genomen.

  Kost geld en krijg je niets voor terug

 • Shrimp

  Nee hoor, als er sprake is van een stabiele gezonde gezinssituatie bij jouw vriendin dan gaat een rechter niet haar zoontje bij haar weghalen vanwege een broertje of zusje.

 • babylove2017

  ze kunnen nooit zomaar een moeder haar kind afpakken als daar geen aanwijsbare reden voor is.

 • thirza1982

  nee is ze is zoiezo goed voor haar kind.krijgt alle zorg die hij nodig heeft. Ze werkt en hebben een net huisje.

  Ex heeft alleen dus dit punt : kind straks te weinig aandacht geven.

 • babylove2017

  dat is voor de rechter (als het in het ergste geval zo ver moet komen) geen punt. Zo lang zij de aandacht wél verdeelt onder de kindjes en dat zal ze, want ze is mama van alletwee, is er niks aan de hand. Heeft die ex gewoon uit de lucht gegrepen, dus elke moeder die een tweede kind neemt verwaarloost de oudste dan maar? Stel haar maar gerust, met zijn argumenten komt hij nergens!

 • mijn~meisje

  ik denk niet dat dat ook maar werkelijk waar kan zijn. Dan zou je haast iedereen moeten verbieden om voor een tweede/deerde/vierde kindje te gaan. Ja met een broertje of zusje zal een kindje iets minder aandacht krijgen maar echt niet zo veel dat het dan bijna volledig bij de papa meot wonen.

 • ma flodder

  maar dit zou dan in elk gezin zo zijn dat het oudere kind wat minder aandacht krijg of beter gezegd moet leren de aandacht te delen met zijn jongere broertje of zusje dat is vrijwel altijd zo als er gezinsuitbreiding komt daarnaast moet hij dit ook nog eens hard kunnen maken dus hij heeft helemaal niks eigenlijk een zeer slap argument meer niet

 • Mamavandriedametjes

  Wat een kind nodig heeft, is rust en stabiliteit. En ouders die on speaking terms zijn met elkaar, zodat ze samen de opvoeding voor het kind kunnen dragen.

  Ex lijkt een hoop wrok te koesteren en denkt een uitgelezen kans te zien om wraak te nemen ofzo. Jammer, want in plaats van dat hij het zijn zoontje gunt om op te groeien met een broertje of zusje gebruikt hij hem om zijn ex dwars te zitten.

  Als hij nog even zo doorgaat, beslist de rechter straks dat de omgangsregeling naar een weekendregeling wordt teruggebracht, om het kind het geneuzel tussen ouders te besparen. En dan kan het maar zo zijn dat ex aan het kortste eind trekt... Jammer, laat ex z'n energie steken in het goed houden van de relatie met zijn kind, en met de moeder van zijn kind. Zouden de belangrijkste mensen in zin leven moeten zijn!

 • thirza1982

  Ja hij is heel jaloers aangelegd . Kan het niet hebben dat mijn vriendin een nieuwe vriend heeft. Hij steekt de tijd liever in te treiteren en dwarsbomen van haar leven nu. Zij reageert niet meer op berichtjes enz van hem tenzij het over hun kind gaat. Maar dan nog veroorzaakt het spanning die ze ook niet wil en niet kan voorkomen. Hij is zo van zijn wil is wet krijgt hij zijn zin niet haalt hij alles uit de kast om toch zijn zin te krijgen.

 • china dad

  Jammer dat die gast zo boos is maar volgens mij is de zaak heel simpel hoor.

  Over het kind van 4: de biologische ouders zullen hem eerlijk moeten delen, de nieuwe baby heeft daar geen klap mee te maken. En wat precies een eerlijke verdeling is: als de ouders daar niet zelf uit kunnen komen dan wordt dat bepaald met advocaten en rechters.

  Ook over een eventuele herziening van de bestaande bezoekregeling. Want dat is dit in feite. Maar het lijkt me dat de nieuwe baby een flauwekul-argument is hoor.

 • thirza1982

  Dat zei ik ook al tegen mijn vriendin van alvast krijg je nog 6 kinderen ze zullen je zoontje daar niet voor afpakken . Maar ze hebben eigenlijk al een soort van helft week regeling

 • thirza1982

  Dat zei ik ook al tegen mijn vriendin van alvast krijg je nog 6 kinderen ze zullen je zoontje daar niet voor afpakken . Maar ze hebben eigenlijk al een soort van helft week regeling

 • Lusenda

  Nou als dat zo zou zien was ik me andere 4 kinderen kwijt geraakt omdat ik nu een 5e krijgt en die andere 4 geen aandacht zouden krijgen. Ik weet niet waar zijn advocaat zijn diploma's behaald heeft of hij die überhaupt wel heeft pfff. De rechter gaat je kind niet van je afnemen, maar wat ze wel gaan doen is een bezoekregeling. Als hij vraagt voor 1 weekend in de maand of om de week gaan ze kijken als dat haalbaar is en kunnen ze dat gaan toekennen. Maar dat ze haar kind zomaar van haar gaan afpakken en aan de vader geven zou hij met harde bewijzen moeten komen dat de situatie onveilig is voor het kind dat hij niet bij zn moeder zou kunnen wonen. Een 2e kind is geen onveilige situatie stomme idioot pfff. Laat zij maar ook een advocaat erbij nemen, hij moet wel nadenken wat ie doet want dit soort zaken komt straks jeugdzorg bij kijken, die gaan om de zorg van haar kind en ongeboren kind. Ik weet uit ervaring dat ze dat nu doen bij alle zaken die hiermee te maken hebben

 • thirza1982

  Ja kinderbescherming komt altijd er aan te pas bij een rechtszaak rondom. Maar lijkt mij niet dat ze naar het ongeboren kindje gaan kijken want dat is niet het kind van die ex.

 • thirza1982

  Ze hebben een omgangsregeling he dus die is opgesteld al alleen haar ex wilt kind nu volledig bij hem hebben . Hij heeft nu zijn kind 3 dagen per week.

 • china dad

  Zal hem niet lukken, tenzij de thuissituatie bij de moeder (en haar nieuwe vriend) echt slecht is voor zijn zoontje. Dan heb je het over verwaarlozing of geweld ofzo.

 • Lusenda

  Zoals ik al zei dat gaat hem echt niet lukken. Hij zal moeten aantonen waarom hun kind niet bij zijn moeder kan wonen. Een ander kind is geen onveilige situatie echt een idioot is hij. Ik weet niet welke rechter zoiets zou besluiten. Dus als je een 2e kind neem ga je geen aandacht aan je andere kind kunnen geven of kunnen verzorgen dan zou heel de wereld maar 1 kind hebben. Ik heb ook kinderen uit een vorige relatie en nu zwanger van me ex onze 2 en kind samen dan zou me ex ook zn kind eisen omdat ik nu 2 andere kinderen heb met een ander en ik me andere kids geen aandacht zou geven. Ik heb te maken met een andere situatie dat me ex geen alimentatie wilt betalen omdat ik nu zwanger zou zijn en de alimentatie naar de sociale dienst gaat omdat ik nu niet in staat ben om te werken kan ik beter alimentatie aanvragen wanneer ik weer werk hahaha ik moest echt lachen snap niet wat hem en zn advocaat bezielende dat een rechter zou zeggen nou mevrouw je bent nu zwanger van een ander en u werkt niet kom terug met ene alimentatie verzoek wanneer u werkt pff. Die mannen denken niet logisch na, je vriendin moet zelf ook een advocaat nemen en zeker haar ex haar niet bang laten maken met zijn onzinnige onzin. Ze raakt haar kind echt niet kwijt.

 • klas5

  nou dat gaat echt niet 1 2 3 hij zo kei harde bewijzen daarvoor nodig hebben en als het amk ter pas komt komen ze kijkje nemen hoe het daar gaat en als de sitatie gewoon goed is is er geen zorg en wordt dosier gesloten , en als vader door gaat met belastering komt dat niet mooi voor hem uit te zien dus zou domme zet van hem zijn

 • ma flodder

  spijt me dat ik het zeg maar die ex is niet goed bij zijn hoofd was een goeie voor mij geweest trouwens want die had ik juridisch echt met de grond gelijk gemaakt...gadverdamme misselijk ventje kan me kwaad maken om zulke figuren

 • hienbabytie

  Haar ex heeft geen poot om op te staan. Je kunt het ook omdraaien; leuk, een broertje/zusje om mee op te groeien, te stoeien en spelen, om te leren delen en samenspelen...

 • thirza1982

  Dat is ook zo

 • Inlovewithmybb

  Tja. Niet normaal dat ze zo snel alweer voor een kind gegaan zijn aangezien ze nog een kind heeft.... buiten het feit dat ze zwanger is kan hij niks eisen. Ja 50% voogdij net als z'n ex. Maar niet volledig

 • thirza1982

  Ik vind t inderdaad ook niet slim . Ik had ook zoiets van wat?? Maar ja daar mocht ik niks over zeggen. Ik vind het ook niet slim om binnen een pasr maabden al te beslissen ik wil een kind met iemand.

 • Chudo

  Ik vind jouw reactie ook niet normaal. Opmeerdere blogs/topics laat jij stomme bevooroordeelde laagdunkende reacties achter als iemand het anders doet dan jij zelf zou doen. Waar wringt de schoen? Deze dame kan misschien veel gelukkiger zijn met haar vriend in die 6 maanden tijd dat jij bent met je man in al die jaren dat je samen bent.. Bah ik walg van zulke mensen die oordelen over andere hun keuzes. Kijk naar je eigen leven, en verbeter het als je niet gelukkig bent..

 • partijtje

  Nee hoor, ze hoeft zich echt geen zorgen te maken. De ex kan natuurlijk zo veel roepen maar geen rechter zal haar zoontje bij haar weghalen puur en alleen omdat er een tweede kindje komt. Bizar dat de advocaat meegaat in dit verhaal. Maar ja, uurtje factuurtje. De ex zal zijn stelling aannemelijk moeten maken bij de rechter en dat kan helemaal niet omdat het kindje nog niet is geboren. Dan is er ook nog niet bewezen dat haar oudste zoontje minder aandacht krijgt. Het is puur frustratie bij haar ex. Ik neem aan dat zij ook ooit een advocaat heeft gehad? Zij kan weer met die brief daar naartoe voor advies en dan kan haar advocaat gehakt maken van het standpunt van die ex.

 • thirza1982

  Ja ze hebben een omgangsregeling via advocaat laten opstellen op papier. .

 • Wonder-2015

  Ik snap haar angst. Sommige exen zijn echte heksen. Maar geen rechter die haar kindje zomaar bij hem plaatst om die reden.

 • thirza1982

  Ja mijn ex kan ook zo nog wel beginnen omdat ik er straks 3 heb. Maar verwacht nioit dat een rechter daar in mwe zal gaasn. Ik moet ook zeggen mijn ex houdt zich nu koest hoor.

 • Turksekaas

  Hahaha, kan alleen maar lachen om die ex! Lijkt mijn ex wel. Hij kan niks maken. Dus stel je voor dat die twee een kind samen hadden, moest dan haar eerste kind weg gehaald worden door iemand anders, omdat hij dan minder aandacht zou krijgen? Echt lariekoek hoor van die ex.

  Ze hoeft niet bang te zijn. Er kan niks gebeuren!

 • thirza1982

  Zei ik ook al. Ik heb aantal jaarcterug ook zo n ex gehad maar kreeg geen kind met een vriend maar bewust alleen .

 • Nog even!

  Laat die advocaat maar komen

 • thirza1982

  Ze heeft al een brief ontvangen staat iets in over minder aandacht dat dit schadelijk zal zijn voor het kind maar dit is natuurlijk opgesteld in opdracht van haar ex.

 • Nog even!

  Alsof een rechter een kind bij zijn moeder zou weghalen als er een broertje of zusje bijkomt Dan moet er hier ook gauw een advocaat langskomen: wij hebben drie kinderen die echt iets minder aandacht kunnen krijgen dan wanneer ze alleen waren geweest....