Volg ons overal!

Wat voel ik me op dit moment gekwetst!

Even de frustratie maar ook verdriet van me afschrijven want ander blijft dit door me hoofd malen!
We zijn nu 4 dagen met pleun thuis en dat kleintje doet het misschien wel heel goed maar dat betekend niet dat je al vanalles met haar kan gaan doen...
Visite vind het onzin dat ze haar niet mogen vast houden van mij ( haar borstbeen is nog gebroken hallooooo) doe even normaal en denk na.
En dan gewoon door blijven zeuren tot dat ze haar vast mogen houden!!!
Ik voel me zo gekwetst dat mensen niet naar pleun haar gezondheid kijken maar puur en alleen maar naar zichzelf ik noem dit geen familie en trouwens we zien ze verder ook nooit dus voor mij hoefde ze ook helemaal niet te komen...
Vamiddag zijn we Jip even naar me schoonouders weeste brengen omdat we met pleun op controle moesten in Nijmegen, de tante van mijn man zat daar keek een keer in de maxi cosi zij o ja schattig en dat was het ze feliciteerde ons niet' helemaal niks we stonden echt met een mond vol tanden lekker asso.
En dan de mensen die denken dat we alles al weer met pleun kunnen doen denk nou tog eens na het kind is nog geen twee weken gelden geopereerd aan haar hart ze hebben 8 uur lang op haar lopen knutselen en je denkt dat ik even lekker op visite kan komen met haar! NEE ik kan niet op de koffie komen wat dacht je van je komt zelf op kraam visite!! En nee je kan haar niet vasthouden want ze heeft nog heel veel pijn.
Kunnen mensen nou echt geen rekening houden met onze gevoelens kunnen ze echt niet indenken dat ze ons met die antwoorden en domme vragen kwetsen?
Kom gewoon op kraam visite eet een beschuitje kom onze dochter bewonderen drink gezellig een kop thee en een babbel maar heb niet die grote verwachtingen want het is gewoon te zwaar voor pleun en nog te beangstigend voor ons om haar aan een ander toe te vertrouwen.
Ik voel me gewoon zo gekwetst door het gedrag van mensen om ons heen zelfs mijn oma dacht alleen maar aan zichzelf ik wilde haar graag vertellen over wat we mee gemaakt hebben de afgelopen 4 weken maar ze had het veel te druk met het vertellen over hoe zwaar zij het wel niet gehad heeft met haar bevallingen en 6 kinderen en dat je dan pas door een zwaare tijd gaat ze wuifde onze gevoelens zo aan de kant alsof de operatie niks voor gesteld heeft.
Sorry voor mijn geklaag maar ik ben zo verdrietig nu dat ik eigelijk niemand meer wil zien ik wil alleen nog maar rust en met mijn gezin zijn die hele kraam visite kan me gestolen worden!

2203 x gelezen, 8 knuffels

Geplaatst in Overig

Reacties (39)

1 2 • super trotse mama

  Eerst en vooral wat fijn dat jullie eindelijk thuis zijn en dat pleun het zo goed doet! En jeetje wat een respectloze mensen maar trek het je niet te veel aan meid echt niet geniet van je gezinnetje en laat ze maar doen jij bent de moeder en wat jij zegt daar horen ze naar te luisteren. Heb ongeveer hetzelfde meegemaakt ik weet wat je doormaakt. Dikke knuffel en geniet meid!

 • bibi70

  doen waar jij jullie je prettig bijvoelen........

 • ans2512

  Stel beter de kraambezoek maar even uit. Kan pleun rustig bijkomen van haar operatie en irriteer je ook niet aan de mensen die niet naar je willen luisteren. Doe het rustig aan met je gezinnetje.

 • Infanzia-

  Ik kan me je verdriet zo goed voorstellen, je bent vanaf het moment dat je heb gehoord dat Pleun iets aan haar hartje had in een achtbaan gekomen, die nu eindelijk iets minder snel gaat nu de operatie is geslaagd en je meisje het zo goed doet. Dat betekend dus niet dat alles nu maar goed is, je meisje heeft namelijk nog steeds hartstikke veel pijn en jullie zijn als gezin waarschijnlijk nog steeds bekaf en op van alle spanning van de afgelopen periode. Ik ben ook pas bevallen en met de kleine gaat alles perfect maar ik heb een hel van een bevalling gehad en daarna na een halve week weer complicaties gekregen, absoluut niet te vergelijk met wat jullie hebben mee gemaakt maar zelfs ik was vanmiddag na mijn bezoek onwijs verdrietig en kapot, en dan alleen maar omdat die mensen maar aan hem zaten en zo onwijs druk waren. Niet zo gek dus dat jij er nu ook even helemaal door heen zit na zulk bezoek, ik denk ook dat het voor jullie echt even goed is om gewoon even alle deuren en gordijnen te sluiten (niet persee letterlijk) en gewoon even samen met je man, Jip en Pleun in een bubbel te gaan zitten en even helemaal tot rust komen zonder de extra prikkels die je nu heb door zulke bezoekjes!

 • Lientje10

  Idd, voorlopig geen visite, op hele naaste familie na, die wel begrip kan opbrengen voor de situatie en jullie gevoelens... Kan me goed voorstellen dat je hier helemaal niet op zit te wachten, mensen die zich zo opdringen en alleen aan zichzelf denken... Het is nu eerst aan jullie om eindelijk te kunnen ontspannen en genieten van de kleine meid en de heftige tijd die jullie hebben meegemaakt, achter jullie te laten!

 • life123456

  als ik jou was, zou ik alle visite afzeggen. Jullie baby en gezin is belangrijker en boven alles hebben jullie nu rust nodig!!

 • Chady92

  Meid, kies we alsjeblieft voor voorlopig geen kraamvisite te ontvangen en breng eerst lekker tijd door met je gezin, dat hebben jullie verdiend en ook zeker nodig!

  Wij hebben der al bewust voor gekozen bij de tweede & derde aan het begin geen bezoek te ontvangen omdat we tijd voor t gezin en de andere kind(eren) wouden hebben. Kan me voorstellen dat dat voor jullie nog veel meer geld.

  Als mensen al niet zich in jullie kunnen verplaatsen zou ik ze heel snel de deur weer wijzen. Jammer, maar egoïsme heb je niks aan.

  Probeer lekker van je gezinnetje te genieten, dat hebben jullie meer dan verdiend 😘

 • salamandertje

  Ik heb bewust de geboorte kaartjes wat later verstuurd. Ik heb een hel van een bevalling gehad en alleen mensen die dichtbij staan zijn in het ziekenhuis geweest. Thuis hebben we een tijdje geen bezoekers ontvangen. Als ik je een advies mag geven... Geef je dochter en de rest van je gezin gewoon de tijd. Als je dochter nog niet toe is aan bezoek wat aan haar zit, laat het dan wachten...

 • piep10

  Tsja...en je oma...oudere mensen willen nog wel eens vergeten hoe het is om ergens midden in te staan zoals jullie nu qua kraamtijd en postoperatieve periode. Dat je dan geen behoefte hebt aan bagatelliseren en vergelijken (Wat ook niet te vergelijken is natuurlijk, jullie hebben een hele andere kraamperiode dan de gemiddelde ouders) maar gewoon je verhaal kwijt wil en medeleven.

 • piep10

  Geen sorry zeggen hoor...dit is geen klagen wat je doet maar je uit je gevoelens en zorgen.

  Wat ontzettend vervelend dat er zo weinig rekening wordt gehouden met jullie en Pleuns behoeften. Ik vind het geen gek idee om inderdaad de kraamvisite maar even uit te stellen, eerst eens bijkomen van de heftige periode die jullie hebben doorgemaakt. Zijn er afgezien van je moeder nog wat mensen aan wie jullie je verhaal kwijt kunnen. Ik weet van vriendinnen die een heftige bevalling of kraamperiode hadden (natuurlijk wel anders qua orde van grootte dan wat jullie hebben meegemaakt) dat praten echt helpt bij de verwerking. Evt met een hulpverlener?

  Qua het willen oppakken inderdaad maar duidelijk uit leggen dat Pleun nog veel pijn heeft. Ik denk dat veel mensen niet helemaal dat voor een open hartoperatie het borstbeen doorgezaagd moet worden en dat daar ook een lang herstel voor staat.

  In ieder geval heel veel sterkte met het verwerken en toch ook veel liefde en genieten nu met z'n vieren.

 • Kimmv3

  Och ik snap je verdriet zo goed...

  Houd je poot stijf en leg uit aan je visite dat Pleun veel heeft moeten doorstaan. Veel mensen zien dat gewoon echt niet in...

  Blijft het heel moeilijkzeg dan gewoon dat de artsen hebben aangegeven dat er niet geknuffeld mag worden alleen door papa en mama... Vinden ze het onzin en blijven ze zeuren dan stuur ze weg..

  Sorry we vinden het heel fijn dat jullie er zijn MAAR de gezondheid van onze dochter gaat voor alles. Kun je je daar niet in vinden dan wil ik je verzoeken terug te komen als zij volledig is genezen...

  Maar goed dat ben ik

 • gothicmama

  Ik ben het eens met china dad. Misschien staan mensen er niet bij stil wat Pleun moet doorstaan omdat ze het zo goed doet. Niet om het goed te praten hoor, maar ik denk af en toe ook niet goed na of iets kan of niet, dat is puur het enthousiasme om de baby te zien en de blijdschap dat alles zo goed gaat.

  Je kunt best vertellen dat oppakken op dit moment niet gaat omdat ze teveel pijn heeft etc, dan zullen ze dat best begrijpen. En als je je er echt zo erg aan stoort, gewoon geen kraamvisite meer voorlopig tot jullie eraan toe zijn.

 • shrimp

  Ald je zin hebt in visite laten komen en bij je belletje of bij de deur direct zeggen dat vasthouden niet kan. Gewoon standvastig, kun je best .

 • china dad

  Ja, sommige mensen vinden baby's (en peuters) zo schattig dat ze meteen aan niks anders meer denken.

  Maar wees niet te boos, Pleun doet het goed en dat is veel belangrijker.

  Weet je hoe blij ik eigenlijk ben om te lezen dat ze het zo goed doet? Ik gun het haar ook.zo ontzettend! En vervelende mensen... nu ja dat is vervelend maar ze zijn maar bijzaak. Laat hen je blijdschap niet verpesten, ze zijn t niet waard.

 • Mama van A-M-Z

  Oh gadsie, verschrikkelijk van die mensen die alleen aan zichzelf denken.

  Maar heb dat zelf ook regelmatig meegemaakt... begrijp niet waarom mensen babytjes/kinderen zien als kleine popjes.

  Kleine babytjes moeten gewoon lekker bij mama zijn en de tijd krijgen om te wennen aan al het nieuws om zich heen. En zeker jullie dochter.

  Misschien inderdaad zoals hieronder al werd gezegd geen uitjes en visite meer tot je dochter hersteld is van de operatie.

  Ik zelf zou het niet raar vinden als ik op kraamvisite zou willen gaan en me werd verteld dat het kindje eerst moet herstellen voordat ze aan visite beginnen.

  sterkte meid

  Zeker niet leuk om zo behandeld te worden.

 • MamaJL

  Het zou voldoende moeten zijn als je aangeeft dat je liever niet hebt dat anderen haar vasthouden. Heel eerlijk vind ik dat de reden er niet eens toe doet. Het is aan jou om te beslissen wat jij wil, al is het alleen op basis van je moedergevoel.

 • Gelukkigiemand

  Eigenlijk zou je het gewoon moeten benoemen naar deze mensen toe. Onvoorstelbaar dat ze geen grijntje inlevingsvermogen hebben... Dan maar een duidelijke uitleg! Het is niet niks wat jullie meemaken, ik zou zeggen, pak je rust, geniet van het thuis zijn met je kindje en die 🖕(🙊) visite komt later wel!! Sterkte!

 • Trots5

  Nou zeg...ik vraag überhaupt al nooit of ik de kleine mag vast houden, dat is aan de ouders om te bepalen. En met jullie dochter mag je toch verwachten dat ze haar na zo.n ingreep lekker laten liggen en bijkomen.....kan daar slecht tegen hoe mensen denken...

 • PM

  Aaah herkenbaar! Zo'n vriendin had ik ook. Altijd alles wat zij meemaakt was erger dan wat er bij ons speelde. Zo'n mensen kin je missen als kiespijn!

  En wat vreselijk dat mensen haat perse willen vasthouden en daar zo om zeuren!! Geopereerd of niet ik zou echt niet durven vragen om.haar vast te houden als ik wist dat de ouders dat liever niet hebben...

  Misschien de eerste tijd even geen kraamvisite plannen en je even richten op je eigen herstel/gezondheid en je gezin en natuurlijk de kleine meid en de rest kan dan maar even heel plat gezegd kapot vallen!! Het is niet niks wat jullie meemaken!

 • Mamavananouk

  Kraamvisite? Over zes a acht weken zijn ze welkom.....

 • Oma Fonkel

  Wat vervelend. Ik geloof dat ik helemaal nog gren visite zou ontvangen. Jullie hebben een heftige tijd gehad. Ik zou eerst een paar weken lekker alleen willen zijn. Herstellen, wennen en verwerken. Sterkte!

 • Mamsie3kids

  Arme jij! Niet leuk dit! Ik begrijp mensen ook echt niet! Ik houd zelden of nooit andermans baby vast. Al dan niet geopereerd. 't kind komt net uit een warm veilig nest in een grote 'koude' wereld. Ik waak er hier dan ook voor dat de baby weinig wordt opgepakt. Al die onrust voor zo'n klein moppie. Dat wil je toch niet.

  Je voelt je gewoon niet gehoord zeg! Denk lekker aan jezelf, jullie gezinnetje! Houd visite buiten de deur als je er geen zin in hebt. Hier was het altijd vrije inloop maar dit keer komt er op het kaartje te staan, eerst even bellen! Dus ik zou de tent even lekker dicht doen en de emoties van de afgelopen weken met elkaar delen en verwerken. Vooral veel knuffelen met je lieve kindjes! En dankbaar zijn voor wat je hebt!

 • Ikgewoonik

  Vreselijk. Hoe kun je die arme pleun nu vast willen houden. Natuurlijk doet dat zeer! Getverderrie wat een mensen zeg. Joh meid stop lekker met dat kraamvisite. Zeg gewoon dat je rust nosig hebt. Dat heb je ook nodig nu! En zeker pleun!! En ik zou voet bij stuk houden hoor. Pleun mag niet vastgehouden worden punt klaar uit! Dan maar scheve gezichten. Komt vast goed. Dan maar geen visite. Je kind gaat voor. Zet m op en heel veel succes

 • essie29

  Benoem het bij die mensen.... ik ben zelfs uitgevallen tegen mensen tijdens mijn kraamweken omdat ze over mijn grenzen heen gingen en het niet in wilden zien tot dat ik dus op een gegeven moment zo kwaad en over mn toeren was toen schrokken ze en hadden ze het echt pas door...

 • happy1984

  Sommige mensen weten niet beter!

  Je kan gewoon f stoppen met kraambezoek en bezoek.je bepaalt zelf wie je binnen laat!

  Pak je rust en laat je momenten niet afpakken door anderen💖💖jij bepaalt

 • Strelitzia

  Meis, het is tijd voor rust. Ik zou zelf een algehele stop op de kraamvisite zetten zodat Pleun in alle rust kan herstellen en jullie verder rust hebben. Kan je zodra jullie er aan toe zijn de kraamvisite weer toelaten. Het is echt niet verplicht om nu Jan en Alleman maar te ontvangen als jullie daar eigenlijk geen zin in hebben.

 • Pooh-Lover

  Ooooh wat snap ik jou! Een hele dikke knuffel meis!

  Lekker allemaal laten. Ene oor in, andere oor nog sneller uit.

  Ik snap ook niet helemaal waarom sommige mensen zo zijn. Alsof zij belangrijker zijn

  Pleun heeft een mega litteken, die haar ongetwijfeld enorm zeer doet. Tuurlijk laat je haar niet bij Jan en Alleman op schoot. En ga je niet constant met haar op pad.

  Ik moet er niet aan denken, een openhartoperatie! Lijkt me enorm pijnlijk!

  Meis, jullie doen het super! Laat niemand je iets anders vertellen!

 • Barbamammie79

  Lieverd, je hebt echt heeeeelemaal gelijk!! Ik vind het ook verbazingwekkend om te lezen hoe het ging/gaat.

  Laat alles maar effe waaien...... stop je energie niet in dit soort negatieve dingen. .. adem in adem uit... klaar.

  Jullie zijn supergoed bezig, twijfel daar niet aan! Als anderen het allemaal niet snappen... pech voor hun!

  Sommige mensen praten altijd over zichzelf.... maakt niet uit waar een ander in zit..... dat is stom, maar je kunt er helaas niks aan doen.

  Zet 'm op

 • kcadriana

  Dankjewel dat is ook zo en inderdaad adem in adem uit.

 • nona-kecil

  Een hele, hele dikke knuffel voor jou!! Lekker met je gezinnetje en verder niks. Ik zou het niet eens gek vinden als jullie pas veel later mensen langs zouden laten komen.

  Vind het heel goed dat je zo waakt over je meisje.

 • kcadriana

  Dankjewel als er nog iets voor valt gaan we dit ook doen dan willen we de eerste twee weken even niemand meer zien want heb totaal geen behoefte om zo op mijn tenen te moeten lopen terwijl ik eindelijk thuis ben naar 4 slopende weken..

 • Lillybell

  Herken je frustratie meid. Op een gegeven moment was ik dat zo beu dat ik Hly haar bloesje heb opengedaan en het opdringerig bezoek haar wonde onder de neus geduwd. Ik moet zeggen, dat werkte wel. Heel wat mensen realiseren zich niet hoe ingrijpend een openhartoperatie is, omdat ze denken dat dat helemaal niet kan bij zo een kleintje. Ze denken dat er een klein sneetje is, en weten helemaal niet dat het borstbeen gebroken moet worden om eraan te kunnen. En degene die het hierna nog niet snappen, gewoon voorstellen dat jij hun borstbeen breekt, en dat ze daarna lekker in de achtbaan gaan zitten. Dan zijn ze wel stil ;)

 • Proud Mommy And Daddy

  Verschrikkelijk toch eigenlijk dat je zover moet gaan om iemand doen te beseffen wat voor een pijn zo'n kleintje heeft.. Dat ze dat eerst moeten zien voor ze zoiets misschien kunnen snappen.. echt erg gewoon. Ik krijg er gewoon spontaan tranen van in m'n ogen!

 • Barbamammie79

  Ja

 • kcadriana

  Ja ik kan het ook gewoon echt niet begrijpen en het doet gewoon verdriet vooral omdat pleun af en toe echt gilt van de pijn da arts heeft het vandaag ook gehoord maar zij dat ze er echt niks tegen kunnen doen behalve haar de rust geven die ze nodig heeft en dan heb je van die mensen die denken dat je al weer lekker kan gaan winkelen en op de koffie!

  Heb ook echt zitten huilen toenet.

  Liep jij er ook zo tegen aan dat je heel erg opzoek was naar een luisterend oor om je verhaal te doen maar dat niemand er echt interesse naar had om je verhaal en de hele gebeurtenis aan tehoren?

  Bij mij luistert alleen mijn moeder naar me vind het echt wel moeilijk dat ik het zo weg moet stoppen bij anderen omdat ze geen interesse hebben.

 • Lillybell

  Wij hebben gelukkig veel begripvolle vrienden waar ik het elke keer tegen mocht vertellen. Ze hebben niet perse geen interesse maar ontkennen liever dat er iets kan schelen met een baby. Als ik mijn verhaal vertelde tegen een vriendin die iets minder sterk in haar schoenen stond en ooit zelf nog kinderen wou, kreeg angst om eraan te beginnen. Mensen hebben liever een ver van mijn bed show helaas

 • Proud Mommy And Daddy

  Nou ik snap je goed hoor mensen kunnen echt maar alleen aan zichzelf denken gadverdamme ongelooflijk.. verschrikkelijk dat mensen en je familie niet eens kunnen bedenken wat voor een reis jullie meisje heeft gemaakt en dan nog een flinke operatie ook ongelooflijk dat ze dan nog zo moeilijk gaan doen erg triest!! Het liefst zou je de hele kraamtijd overslaan zodat je lekker met z'n 4tjes kan zijn.. Iig ik had dat wel bij ons 4de en laatste kindje ik.had zoiets het liefst komt er helemaal de eerste week geen visite eigenlijk wilde we gewoon lekker genieten met z'n 6en en geen buitenstaanders erbij.. niet om ondankbaar te zijn maar gewoon om even lekker te genieten van en met elkaar vooral.omdat dit onze laatste was.. mensen willen soms zoveel wat tegen een moeder gevoel in gaat dat is echt vervelend.. Maar meis ga gewoon op je streven staan hoor wat je wel en niet wilt jullie hebben al een moeilijk zware tijd gehad.. mensen moeten maar respect hebben voor jullie keuzes en dingen.. sterkte

 • kcadriana

  ja ik snap het helemaal lekker genieten met zijn 6e ik ben ook van plan dat als er nog iets voor valt we de kraam visite afzeggen en pas over twee weken weer laten komen als ze dan nog willen komen. Ben namelijk echt toe aan rust en heb geen zin dat iemand nu het bloed onder me nagels vandaan half ben daar echt nog veel te hormonaal voor

 • Proud Mommy And Daddy

  Logisch toch het is al een enorme zware tijd / periode geweest voor jullie! De rust is jullie van harte gegund met jullie gezin! Laat ze idd lekker over 2 weken komen.. En als ze niet komen dan niet zo leer je meestal wel echt de mensen kennen die wat met je op hebben!


1 2