Kijk zo op tegen de bevalling

Over ongeveer een week of 7 moet ik bevallen!

Bij mijn 1ste waren mijn ouders bij de bevalling.
Maar mijn vriend ( 1ste is van een andere vader) wil dit absoluut niet en wil het echt met zijn 2e doen
en dat respecteer ik.

Maar mijn vriend heeft te kennen gegeven dat hij niet uitkijkt naar de komst van zijn kind.
We zijn ongeplant zwanger geraakt.
Dit is dan ook de reden dat ik opzie tegen de bevalling. Wat als hij me niet genoeg steunt tijdens de bevalling omdat hij er tegen op ziet
dat de baby er dan ook echt is. Of dat hij niet enthousiast of blij is zodra de kleine is geboren.

Ik ben ook bang dat ik niet blij druf te zijn als ik me kindje vast mag houden voor de eerste keer.
Ben al mijn hele zwangerschap bang om het geluk toe te laat dat ik weer mama mag worden.

995 x gelezen, 0

reacties (14)


 • Wonderful-life

  Wat een onzekerheid. Mijn advies zou zijn, wees heel eerlijk aar jezelf toe en kijk heel diep in je hart wat je echt wil. Denk je dat deze relatie echt kans maakt en wil je er voor gaan of handel je tegen beter weten in. Als dat laatste het geval is, zou ik mijn bevalling precies zo inrichten zoals je het wilt. Dan kun je daar later ook geen spijt van krijgen. Heel veel succes en sterkte!

 • daarja

  Dat vind ik dus het moeilijke. Ik denk dat hij zelf heel erg bang en onzeker is en een muur optrekt om zichzelf te beschermen. Met zijn ex en dochter is het een heel drama geweest en denk dat dat heel erg mee speelt. Probeer er wel met hem over te praten maar ja dan moet hij natuurlijk weer heel stoer doen enzo.

 • Vsanne

  Vind het best heftig om te lezen dat hij zo reageert, ik ben zelf ook onverwachts zwanger geraakt en was zeker niet in de planning. Maar mijn vriend steunt mij in alles en zou hij nooit zulke dingen zeggen, begrijp me niet verkeerd maar jij hoeft geen rekening te houden met hem maar hij met jou!! En als hij dat niet doet dan houd hij niet van je, hoe hard dit ook klinkt maar dan ben je beter waard !

 • daarja

  Dat zeggen mijn ouders ook haha

  En ergens hebben jullie ook gelijk.

  Maar hoop zo dat hij nog ergens bij draaid en dit gewoon zijn bescherming is tegen de spannende tijd en de verandering dat de baby er straks is.

  Ik hou er alleen wel rekening mee dat hij niet veranderd. Zoals gisteren zei hij,( hij bowlt bijna ieder weekeind) als je nou die vrijdag ochtend bevalt kan ik zaterdag me wedstrijd spelen. Dus ik zeg ja dat kan ja. Zegt hij wist al wel dat jij dat niet erg zou vinden. Heb geantwoord, ik hou je niet tegen maar ik kan je niet beloven dat je huissleutel nog past als je terug komt. Zat hij me echt geschokt aan te kijken 😅 Maak hem even, de eerste 2 dagen blijft hij maar even lekker thuis!

 • Kylie23

  Lastig... maar toch wees open en eerlijk. Bespreek met hem jou angsten, deel met hem jou gedachten. In een gezonde relatie is alles bespreekbaar vind ik..

  Maar vooral geniet van jou kindjes!

 • Barbamammie79

  Klinkt misschien raar... Maar mijn man laat mij alles bepalen hoor als ik moet bevallen. Stel dat ik mijn moeder er heel graag bij zou willen , dan zou mijn man zeggen: tuurlijk schat, het is jouw feestje ( ook al heeft het niet zijn voorkeur... )

  Jij moet bevallen, jij hebt het zwaar enz..... dus als jij echt veel steun hebt aan je ouders.... wat is het probleem dan? Hij houdt toch van je? Het draait toch niet om hem?

 • Nx4

  mijn man ook gelukkig, bij mijn 2de waren mijn moeder en tante erbij ook. omdat mijn tante nooit moeder ie geworden en graag een bevalling wou mee maken.

 • daarja

  Hij zegt dat hij zich daar niet prettig bij voelt als mijn ouders er bij zouden zijn en het iets is van alleen ons twee.

  Heb een keer uit bozigheid gezegt, als ik ze der bij wil hebben is dat mijn keus. Waarop hij antwoorden, prima maar dan ben ik er niet bij.

  In deze zwangerschap draaid het eigenlijk vooral om wat hij wil 😅

 • Babylinatje

  Echt vreselijk voor je maar eindstand doe je het toch alleen en het mooiste wat er komt in je leven is je kleine lieve baby elke vrouw is wel bang je hebt opeens een kleine baby die je vanaf de dag dat hij/zij geboren is voor altijd in je handen

 • fabiennebvm

  Waarom zeg je het niet tegen hem precies zoals je het hier opschrijft? Zeg tegen hem dat je daar tegenop ziet. Je zal eerlijk moeten zijn tegen hem. En gun jezelf ervan te genieten. Bevalling is een van de mooiste momenten uit je leven, dat moet je jezelf niet laten afpakken

 • daarja

  Misschien zou ik dat wel eens moeten doen inderdaad.

 • Mama12-11

  Gewoon genieten en blij zijn meid.

  (Daar heeft je vriend ook veel meer aan!) En dat hij bij je is gebleven zegt ook wat toch?

  Je kunt altijd er voor kieze om het de verloskundige te bespreken en als jij het aangeeft dat je toch je ouders erbij wil hebben dat ze altijd nog gebeld kunnen worden :)(als ze dichtbij wonen)

 • daarja

  Ja het is misschien gewoon zijn angst waardoor steeds zo reageert.

  Mijn ouders wonen 5 minuten verder dus die zouden er zo kunnen zijn gelukkig.

 • Mama12-11

  Mijn man reageerde ook zo in het begin.

  Maar toen hij zag hoe erg ik genoot (behalve het ziek zijn 😂 en hij blij ik was) is hij bij gedraaid

  (Ik ben nu 35 weken zwanger) hij heeft er niks aan als jij ook niet geniet.

  Dus ga lekker genieten!

  Fijn dat je ouders zo dichtbij wonen kan je ze altijd bellen :) je moet doen waar jij je goed bij voel! Jij moet bevallen ;)