Volg ons overal!

Wanneer vertel je het?

We gaan het ziekenhuis in.. zwanger worden lukt niet, we zitten nu in ronde 16. Opgelucht dat er wat gebeurt. Maar ook erg onzeker over wat ons allemaal te wachten staat. Ik krijg vaak opmerkingen van familie naar mijn hoofd over uitbreiding van mijn gezin. Eerder kon ik het makkelijk naast me neer leggen maar nu niet meer. Hebben jullie verteld dat je in het medisch circuit bezig bent? En aan wie?

1045 x gelezen, 1 knuffels

Geplaatst in Overig

Reacties (9)


 • tweede83

  De ervaring is wel om open en eerlijk te zijn. Ik bedoel daarmee naar je directe familie en vrienden. Het geeft duidelijkheid en het voorkomt pijnlijke vragen of opmerkingen. Je kunt daarvoor steun krijgen en een luisterend oor, misschien afleiding.

  Maar ik weet niet waar bij jullie de behoefte ligt. Er zijn mensen die willen juist praten en ook andersom. Doe vooral waar jullie je goed bij voelen. Allebei is goed..

 • Billy30

  Hier zijn we er altijd open en eerlijk over geweest! Met de ouders een groep app aangemaakt om ze van elk ziekenhuis bezoek op de hoogte te brengen! Familie en vrienden wisten er ook vanaf, en als ze vroegen hoe het ging en we er geen behoefte aan hadden konden we dat ook gewoon zeggen.. En ik moet zeggen, het voelde goed.. Inmiddels is het hier gelukt en wist dan ook iedereen bij de 6 weken al dat we zwanger waren!

 • Strelitzia

  Wij hebben op den duur wel verteld aan familie en vrienden dat moeder natuur ons nog niet goed gezind was. Dat was een opluchting. Je voorkomt daarmee dat er steeds wordt gevist naar het zwanger worden. Ik vond het ook wel fijn om er over te praten en de blijdschap dat het uiteindelijk gelukt was, was bij iedereen enorm.

 • Nx4

  wij hebben het aan niemand verteld omdat ik geen zin had in constante vragen over hoe het ging etc. mijn moeder der beste werkte helaas op die afdeling dat vond ik wel een beetje ongemakkelijk omdat ik altijd dacht shit zij weet het. maar ze heeft nooit iets gezegd gelukkig.

  keuze blijft aan jullie zelf of je dat wil delen of niet,

 • Kaat88

  Wij vertellen het bewust niet. Alleen ouders en zijn broertje weten het ivm het werk thuis en vaak van huis zijn. En mijn beste vriendin weet het want die heeft zelf ook in het medisch traject gelopen. Het niet vertellen is niet altijd even makkelijk hier.. Misschien als we naar veel verder traject moeten zoals ivf of icsi dat we dat we dan meer mensen inlichten.. Voor nu ook onze eerste afspraken in oktober afwachten.

  Maar je moet doen wat voor jullie het prettigste is..

 • Mama2knullen

  Bleh! Ik vind het onbeschoft van mensen om dat te vragen!

  Ik zou het juist die mensen niet "gunnen" om zoiets privé te delen. Beetje krom gezegd misschien maar snap je wat ik bedoel?

  Maar ja: als je het zegt ben je er wel misschien vanaf.

  Weet eigenlijk niet hoe jij erin staat. Vind je de vragen vervelend?

  Sterkte meis! Hoop dat je snel goed nieuws hebt

 • Sien31

  Ik heb ivm zh afspraken regelmatig oppas nodig en dat verhullen we tot nu toe steeds weer andere smoesjes...Het is bij ons niet het eerste kindje maar wel de eerste niet niet lukt ws door eerdere complicaties van een bbz. Iedereen denkt dat we klaar zijn en er wordt zo veel voor zo veel voor je ingevuld en gevraagd.. vooral omdat wij de enige zijn binnen de familie waar het allemaal niet gaat zoals gehoopt. Ik kon het altijd wel goed hebben maar merk dat ik me er het laatste half jaar steeds verdrietig van wordt.. maar ik twijfel of ik het met familie moet delen..

 • Tweety24

  Kun je je kindje niet meenemen naar de afspraken. Ik nam mijn dochtertje altijd mee. Je moet het alleen vertellen als je het wilt. Wij hebben het eigenlijk niemand verteld. En als ze vroegen of we niet nog een kindje wouden zeiden wij standaard. Als de tijd rijp is.

 • Moontjemama

  Ik denk dat dat aan jezelf ligt! Bij mij wisten alleen direct naaste familie het en mn leidinggevende op het werk ivm het vaak naar de gyn en dus vrij moet hebben. De rest zei ik altijd het komt wanneer het komt!