Volg ons overal!

Weer een stapje verder


Het is alweer even geleden dat ik over S. schreef.
Inmiddels nadert de herfstvakantie zelfs al. Hij heeft geheel zijn draai gevonden in groep 3 en doet het (voornamelijk boven verwachting van zijn oude juf) goed in de klas. De juffen zien totaal geen schrijnend geval (of zo hulpeloos als de kleuterjuf hem omschreef) in hem. Hij gaat met plezier naar school en kijkt echt uit naar het leren en is supertrots op zichzelf.
Als klap op de vuurpijl heeft hij gisteren voor het eerst gevraagt of een jongetje uit zijn klas bij ons thuis wil komen spelen. (iets wat hij eigenlijk nul boeiend vind)
Net na de aanvang van dit schooljaar heeft hij via de jeugdpsychiater eerst zijn IQ-test gehad. Dit om te kijken waar de belemmeringen lagen. Hier is uitgekomen dat hij hypergevoelig is en zeer makkelijk overprikkelt raakt en hierdoor dus belangrijke dingen eigenlijk anders binnenkomen. (HIj is bijdehand genoeg, maar de prikkels zijn het belemmerende vlak) Hiernaast is hij over zijn angsten en het clowneske tegenover hun wat meer uit de hoek gekomen. Voor nu word de beschrikking aangevraagt bij de gemeente en start er half november een behandelperiode. Eerst wil zij (met mogelijk emdr) achterhalen wat de angst trigger is geweest (mijn moeder en ik vermoeden zelf de zeer heftig en intense bevalling)...en hiernaast wil zij hem trucjes als mindfullness aan gaan leren om de prikkels anders te leren verwerken.
Tevens gaan ze nog net wat dieper onderzoeken, want ze heeft toch ook het vermoeden dat er toch iets van ASS rondwaart....Na aanleiding van gisteren ben ik toch ook verder terug gaan denken over mijzelf en het verleden...en hoe meer ik denk hoe meer puzzelstukjes eigenlijk op de plaats vallen. Vanmiddag even naar de huisarts gebelt om alsnog mijn PSYQ doorverwijzing opnieuw op te pakken. Ditmaal om mijzelf toch ook wat verder door te laten lichten. Misschien is ook een labeltje voor mijzelf niet zo gek....

Al met al...ik voorzie eigenlijk nul problemen voor de toekomst van de kleine man, de handvatten dealen zichzelf en ik laat mij nergens door klein krijgen. En de kleine man...die groeit nu al met de dag.

Liefs,
Sharon498 x gelezen, 0 knuffels

Geplaatst in Overig

Reacties (12)


 • ~JMLL~

  Oh wat fijn zeg dat het zo goed gaat met hem!

 • Sharon

  Ja het doet mij ook zo goed :D

 • ~JMLL~

  Ja dat geloof ik meteen! Super zeg!!

 • Trotse moeder vanaf 2012

  Fijn joh!! En misschien (ik weet niet wat er was) klikte het tussen zijn oude juf en hem niet en voelt hij zich bij deze juf en en bij haar aanpak zich beter zodat hij meer kan ontplooien.

 • Sharon

  Klopt totaal de andere juf kon niet dealen met het feit dat hij "anders" is.

  En werd soms gewoon snauwerig erom.

  Ben een keer goed tegen haar uitgevallen omdat ik continue met een verdrietig kind zat en de directtice eigenlijk het wel best leek te vinden...

  Daarna is dat in elk geval niet meer gebeurt.

 • Mama van e

  Super dat hij het steeds beter doet !! En wat schrijf je leuk!

 • Sharon

  Ik heb nooit getwijfelt hem..maar die kleuterjuf is echt iemand die ik wel eens goed zou willen aanspreken.

  En dank

 • Mama van e

  Die oude of nieuwe ? Want die oude lijkt mij een echte b.... , kan er zo boos om worden als ze niet goed met de kindjes omgaan.

 • Nog even!

  Fijn zeg, dat het zo goed met hem gaat!!!

 • Sharon

  Het is echt een pak van mijn hart

 • Y1607

  Jullie zijn allebei toppers 😙😙

 • Sharon

  Gewoon altijd je gevoel volgen toch Y