Intake & Donor

Jaaaaa! De eerste stap is nu definitief gemaakt. Vanmorgen eerst de huisarts gebeld voor een verwijzing. Ze vertelde me dat ik voor een verwijzing langs zou moeten komen op consult. Oke... op zich prima, maar is het nodig? Is het nodig om langs te komen voor een formaliteit? Ik legde de doktersassistente uit dat ik al eerder een verwijzing heb gehad en mijn dossier al bij mck ligt van de vorige twee keren dat we onze kinderwens in vervulling wensten te laten gaan. Dus dat het puur is om daar weer te starten, dat de huisarts verder niets voor ons kan betekenen. Ze ging het overleggen. Morgen maar opnieuw bellen of ik niet meer langs hoef te komen.

Omdat ik weet dat de verwijzing slechts een formaliteit is, heb ik ook al direct mck gebeld. Op de site stond de wachttijd halverwege december nog op slechts 1,5 week. inmiddels is deze opgelopen tot 5 weken en moeten we dus nog even geduld hebben. 02 februari worden wij verwacht bij onze eigen arts. Wat fijn dat we ook weer gewoon bij haar terecht kunnen. Oke, toegegeven is ze niet onze beste vriendin daar. Waar wij soms denken dat het haar aan empathie ontbreekt, is ze eigenlijk gewoon zeer zakelijk. Hier is natuurlijk ook wat voor te zeggen. Ze heeft in ieder geval ook een hoop kennis en ervaring en dat is ons toch het meeste waard. Ik hoop dan ook al te horen of we inderdaad verder mogen, of we onze cryo mogen terug laten plaatsen of dat het over en uit is. Het is toch alweer 6,5 jaar geleden dat we voor het eerst een poging waagden met de zaadunit van onze do or. Dat betekent dus ook dat onze donor al zeker 6,5 jaar, maar wij verwachten langer omdat hij stopte met doneren al toen we voor onze tweede gingen, de tijd heeft gehad om nakomelingen te verwekken. Vorig jaar kwam het gebruik van spermadonoren steeds meer in opspraak en is ook vastgesteld dat een donor maximaal 25 nakomelingen mag hebben. Dit betekent nu dus onzekerheid, wat nou als dat aantal bereikt is? En hoe groot is de kans? De zaadunits kunen door allerlei wensouders over de hele wereld besteld worden. Is de donor uit eigen keuze gestopt of is dat omdat het aantal nakomelingen al opliep? Wat een onzekerheid en we wensen zo erg een derde die zich biologisch ook 100% broer of zus mag noemen. Stopt straks onze kinderwens al voordat we gestart zijn, of krijgen we nog een kans? Het aftellen is begonnen...!

679 x gelezen, 0

reacties (11)


 • Thalie

  Zou je de wens voor der 3e opgeven als je niet dezelfde donor kan krijgen? Ik heb een broertje en ook al hebben we niet dezelfde vader, dat maakt ons niet minder broer en zus hoor! Ik hoop voor jullie dat het lukt met die donor maar voor het broer en zussengevoel maakt het echt niet uit! Succes!

 • Rupsie

  Bedankt voor je reactie. Ik weet echt niet wat we dan doen. Ik geloof best dat het voor het broer-zus gevoel niet uitmaakt. Ze groeien samen op en zullen ook broer en zus zijn. Ik weet niet gied hoe ik het moet uitleggen. Een andere donor voelt een beetje als in de winkel staan en merken dat de chocoladerepen op zijn en je dus maar chips koopt, bewijze van. En deze vergelijking staat natuurlijk niet in verhouding, maar snap je wat ik bedoel? Als mijn man zelf kinderen had kunnen krijgen, en het lukt bij de derde niet meer om zwanger te raken, dan is dat zo en ga je ook niet shoppen denk ik.

 • Thalie

  Oké, ja is ook heel begrijpelijk hoor! Grappige vergelijking 😂 Bij mijn 2e dochter was de chocolade niet op, stond er nog gewoon maar hield al heel lang niet meer van chocolade dus heb ik chips gehaald. Hehe. Ook niet te vergelijken met jullie situatie natuurlijk maar moest er heel hard om lachen dat je juist die 2 producten noemt. Mijn eerste dochter is donker als chocolade en m'n babydochter is wit als naturel chips.... Anyway! Doen wat goed voelt! Heel veel succes in ieder geval!

 • Mirjamams

  Succes! Spannend

 • Rupsie

  Dank je wel!

 • Wow!

  Spannend! Toitoitoi 🍀

 • Rupsie

  Dat is lief, dank je wel!

 • Lumi

  Mijn duimen draaien gruwelijk hard

 • Rupsie

  Ook voor jezelf !!!

 • liefdevolleBAM

  ik duim voor jullie

 • Rupsie

  dank je wel!