28 Dagen zonder (mini)Pil: nu toch echt ongesteld

Dames,

Ik hou het kort en krachtig. Gisteren, toen ik precies 28 dagen geen minipil meer heb gelsikt, ben ik dan echt ongesteld geworden.

Nu wil ik graag aankomende ronde gaan beginnen met temperaturen. Dit heb ik nog niet eerder gedaan. Dus kan iemand mij vertellen waar ik op moet letten? Bedankt alvast xx

Liefs,


Marley

389 x gelezen, 0

reacties (5)


 • nog-even!

  Hoe ben jij van je eerste zwanger geraakt?

 • Marley91

  Ik had 10 jaar lang de gewone pil geslikt. Maar direct een regelmatige cyclus van 28 dagen.

  De derde ronde was het raak.

  Ik had het geluk dat ik mijn eisprong heel goed voelde. Nou ja... Geluk... Het deed ontzettend veel pijn.

  Ik heb nooit getemperatuurd en ook nog nooit een ovulatietest gebruikt.

 • nog-even!

  Wat is de reden dat je nu wel wilt temperaturen? Lijkt me zoveel gedoe als het niet persé nodig is... En ik weet (ook van mezelf) dat als je erg met je cyclus bezig bent, je je cyclus ook juist kan verstoren... Ontspanning werkt vaak positiever ;-). Ben je bang dat het lang gaat duren voor je weer zwanger bent? Of gewoon nieuwsgierig naar je cyclus?

  Je lijf lijkt nu in iedergeval weer precies hetzelfde te doen als de vorige keer. Dat is makkelijk

 • Marley91

  Ik denk gewoon puur uit onzekerheid.

  Ik ben 'bang' dat ik niet weet wanneer ik mijn eisprong heb.

  Ik moet gewoon wat meer vertrouwen hebben in mijn lijf.

  Heb trouwens helemaal nog niet getemperatuurd =P

  Ik was er ff helemaal klaar mee...

 • Strelitzia

  Je dient vandaag eigenlijk al te beginnen om je basale temperatuur vast te stellen. Maar goed, dan morgen maar. Rectaal meten want dat is het meest nauwkeurig. Verder ligt je thermometer dus naast je bed want je gaat temperaturen nog voordat je opstaat. Moet je nodig, pech! Eerst meten, dan plassen. Iedere dag noteer je de temperatuur. Dat kan al in diverse apps. Als het goed is (is dus niet altijd zo) zie je rond dag 12 een dipje in je temperatuur om op dag 14 weer te stijgen. Dan heb je op dag 14 je eisprong. Komt de dip eerder of later, dan heb je dus ook eerder of later je eisprong. Houd naast het temperaturen ook je cervixslijm in de gaten. Daaraan kan je ook je vruchtbare dagen herkennen. Houd rekening met het feit dat het minste geringste verandering je temperatuur kan beïnvloeden. Globaal geeft het wel een goed beeld, maar ik zou er niet blind op vertrouwen. Als je regelmatig seks hebt gedurende je cyclus, maak je net zoveel kans op zwangerschap als met gebruikmaking van ovulatietesten, tempertuurkaarten en het onder een vergrootglas leggen van iedere verandering aan je lijf. Eigenlijk zou je, nu je in ronde 1 zit, nog helemaal hier niet aan moeten beginnen.