Ben zo boos

Ik moet dit even van me afschrijven omdat ik het niet normaal meer vind en ben benieuwd naar jullie mening hierover.
Op 3 november wordt Bryan gehaald met de bus om naar school te gaan.
Vervolgens staat Bryan even een speelgoed goed weg te zetten in de schuur en de buschauffeuse stormt op Bryan af en zegt 'opschieten nu!'.
Waarop Bryan niet reageert en vooral niet omdat ze schreeuwt.
En ze pakt Bryan vast en trekt het speelgoed uit zijn handen.
Bryan rende naar binnen, en ging in de wc zitten met de deur op slot.
Dus ik ging naar Bryan toe om te vragen wat er aan de hand was.
Hij was in paniek en moest hard huilen.
Toe begon hij te vertellen dat hij speelgoed vast had en dat de taxichauffeuse hem pijn had gedaan.
Heel zijn onderarm en hand waren vuur rood.
Toe kwam de buschauffeuse binnen geraast 'over 2min rijd ik weg', waarop ik zeg ' ik ben even met Bryan aan het praten ik laat zo even iets weten'.
Ze draaide dr eigen om en met een keiharde klap de achterdeur dich (de ramen vielen er net niet uit).
Bryan vluchte naar boven omdat hij zo bang was voor haar.
Toen 30seconden later kwam ze weer ons huis binnen 'nog 1min dan ga ik weg' waarop mijn man zegt ' ga maar en kom aub niet meer terug'.
Ik heb die zelfde dag een klacht ingediend over het feit dat ze MIJN kind pijn heeft gedaan en tegen hem heeft staan schreeuwen en dat ze ongevraagd ons huis binnen wandelde.
Hierop kreeg ik terug ' de buschauffeuse is ook erg geschrokken'.
Nou heb het lef om je excuses te maken aan een kind van 7 met extreme ADHD en een heel erg laag zelfbeeld.
Maar nee hoor.
Maandag 6november zou er iemand van het bedrijf van leerlingen vervoer en de taxichauffeuse langs komen voor een gesprek.
Ik heb gevraagd of mijn moeder erbij wilde zijn ook omdat ik net uit het ziekenhuis was na een opname.
Dus zo gezegd zo gedaan.
Toen ze er waren begon mijn moeder te vertellen wat Bryan en ik hebben meegemaakt voordat Ramon in ons leven kwam.
Daar schrokken ze van, ze bood haar excuses aan en Bryan zou dinsdag weer gewoon meegaan.
Dinsdag 7november wij naar de bus ik zet Bryan zelf in de bus en doe zijn gordel om (is ook een afspraak), Bryan wilde niet en ging tegenstribbelen.
Toch uiteindelijk gelukt.
Nu staat de taxichauffeuse bij een ander kind voor de deur en Bryan doet zijn gordel los maken, de moeder van het andere kind heeft Bryan weer vast kunnen maken zonder problemen.
Ik kreeg hier geen bericht over en het ging prima zover ik weet.
Gister 13november Bryan de bus in heb ik een strijd om zijn riem,en een afspraak gemaakt met de taxichauffeuse dat ze me belt als het mis gaat dat vond ze prima en zou het ook doen, maar toch gelukt, weer deed Bryan (blijkbaar) zijn riem uit.
Krijg ik rond 14:30 een telefoontje van het taxibedrijf om te vragen hoe het gaat, ik geef aan dat de riem aandoen soms wat problemen oplevert en dat wij, school en het GGZ eraan werken.
Hij zei prima en hing weer op.
Vervolgens wordt ik rond 16:00 gebeld door de gemeente van het leerlingen vervoer.
Ze vertelde me dat Bryan een gele kaart had gekregen (een officiële waarschuwing).
Ik vraag hoezo? Zegt ze ' wij krijgen dagelijks telefoon dat Bryan niet naar de taxichauffeuse luistert en dat hij zijn gordel niet aan wil.
Nou mijn bloed ging koken.
Ik vroeg haar of zij wel eens bang bij iemand in de auto heb gezeten.
Daar kreeg ik geen antwoord op, ik heb kwaad opgehangen.
Ik ben de taxicentrale gaan bellen.
En ik vraag hem waarom hij mij niks gezegt heeft, zegt hij 'dat is niet aan mij' ik zeg 'waarom bel je dan om te vragen hoe het gaat?'.
Ook aangegeven dat ik dit achterbaks vind vam alle partijen
Met mijn klacht wordt niks gedaan en mijn kind moet maar bang zijn van de taxichauffeuse maar als Bryan 2x iets doet en dat nog niet eens tijdens het rijden dan wordt hij gestraft maar zo zal dat niet zijn!!!!
Vanmorgen kwam de taxichauffeuse Bryan weer halen en ik vroeg haar of ik wat mogt vragen.
Ik zeg gister ochtend hebben wij een afspraak gemaakt dat u me zou bellen als er iets zou zijn dat zou u ook doen en vervolgens krijg ik via via te horen wat er speelt, hier ben ik niet van gediend.
Zegt ze ' ja maar ik moet alles tegen mijn leidinggevende zeggen'.
Ik zeg 'niet u niet de taxi en niet de gemeente zijn de moeder van Bryan maar IK!!!!'
Ze zegt 'ja maar ja'.
Nou daar heb ik veel aan.
Ik zet Bryan in de gordel en wens hem een fijne dag toe.
Zegt ze vervolgens 'ja mijn bus uit ik moet andere kinderen gaan halen' .
Ik dacht nou breekt mijn klomp.
Dit kan toch niet!!!!!!
Wat vinden jullie ervan?
Sorry lang verhaal maar ben ook zo boos.
Moet ik aangifte doen wegens huisvredebreuk en dat ze mijn kind pijn heeft gedaan?
Wat moet ik nu?

1781 x gelezen, 3

reacties (18)


 • mama van A-M-Z-R

  Hier zou iedereen boos van worden. Zeker als je een klacht indient waar weinig mee wordt gedaan.

  Zou mn kind niet meer mee laten gaan met deze chauffeuse

 • Grumble2.1

  mijn bloed kookt ook aardig net als vele anderen hier :-( ik word er naar van en vind dat jij volledig in je recht staat om hier wat mee (tegen) te doen .. wat je ook maar besluit zorg dat je er 100%achter staat en ga anders langs rechtshulp voor advies .. of als jullie een advocaat hebben vraag die dan bijv.

  Ik ken je niet maar wil je graag een knuffeltje toesturen via deze weg .. sterkte

 • Nx4

  ik had me kond meteen uit die bus weer gehaald en zelf gebracht, of geeist dat er een andere chauffeur hem kwam haken , ik zou hen in ieder geval niet meer mee laten gaan met dat mens en zou zeer zeker e3n klacht in dienen, niet zozeer bij de politie maar meer bij het bedrijf zelf en als dat niet werkt dan een melding maken bij de politie. zou die vrouw haar naam en gegevens vragen wanneer ze er weer is , als ze vraagt waarom zeg je dat ze een klacht in wil dienen en aangifte wil doen, kijken hoe ze dan reageert.

 • Mama2008-2013

  Wauw mijn bloed gaat alleen al koken als ik je blog zo lees. Die taxichauffeuse is duidelijk niet geschikt om te werken met "zorgen"kindjes, als ik het zo even mag noemen. Ik snap best dat ze werken met een strak tijdsschema, máár zij had Bryan ook rustig kunnen benaderen in plaats van meteen zo naar hem te schreeuwen. Want ik kan begrijpen dat hij dan niet reageert. En op het moment dat hij niet reageert had ze het beste netjes naar jou toe kunnen komen in plaats van hem zodanig aan de arm te trekken dat zijn onderarm en handen vuurrood zijn. Nee ik vind dat echt niet kunnen! Je hoort geduld op te brengen en dat is iets wat zij niet kan schijnbaar, misschien moet ze dan maar ander werk zoeken. Daarbij vind ik het ook niet kunnen dat zij zo je huis binnenstormt, nooit gehoord van kloppen zeker?

  Ik hoop dat jullie er uit komen met het bedrijf en de gemeente. En ik hoop van harte voor Bryan dat hij een chauffeur krijgt die wel met geduld en respect met hem om kan gaan.

 • Mamavandriedametjes

  Als het taxibedrijf zelf niet met een oplossing komt (individueel vervoer, wat dan ook), zou ik de gemeente bellen en opties bespreken. De gemeente is verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer en welke partij ze daarvoor inzetten. Je mag van de gemeente verwachten dat ze passend vervoer regelen voor ieder kind dat daar recht op heeft, dus ook als je een angstig kind hebt met ADHD waarbij inmiddels gebleken is dat hij niet prettig in het reguliere vervoer mee kan. Ik zou me verre houden van aangiften, daarmee los je je probleem niet op en het kost je ook nog eens een bak negatieve energie. Een klacht indienen bij het taxibedrijf zou ik me daarentegen beter kunnen voorstellen, maar je kunt je afvragen wat dat nu nog oplevert.

  Kortom: Erop inzetten dat hij in een andere taxi wordt ingedeeld, met een chauffeur die beter in staat is om te gaan met zijn gedrag.

 • Strelitzia

  Ik snap je boosheid helemaal. Ik deel ook absoluut de mening dat de chauffeuse waarschijnlijk niet geschikt is voor dit type vervoer. Geduld is een schone zaak en dat heeft ze kennelijk niet. Maar, ik neem aan dat zij te maken heeft met een bepaald tijdschema. Er worden meer kinderen opgehaald en met datzelfde busje die naar school (of waar dan ook) worden gebracht. Die moeten allemaal binnen een bepaald tijdsbestek worden opgehaald en ook op tijd afgeleverd. Daar is weinig ruimte voor vertraging. Als er bij jouw zoon om wat voor reden dan ook vertraging optreedt (speelgoed opruimen, gordel niet om willen doen) moeten andere kinderen weer langer wachten en komen kinderen simpelweg te laat op school. Dan snap ik de irritatie van de chauffeuse wel. Ze pakt het dan volledig verkeerd aan maar ik snap de achterliggende gedachte. Het vertrouwen in deze chauffeuse is bij jullie volledig weg en het liefst zou je waarschijnlijk willen zien dat iemand anders jouw kind naar school brengt. Zou dit helpen? Dan zou ik mij daarop concentreren en niet naar de politie rennen om aangifte te doen vanwege huisvredebreuk. Daarmee bereik je je doel niet.

 • 4ekindje

  Voor 1 keer ben ik het helemaal met jou eens :-)

 • Sito

  Inderdaad, helemaal mee eens.

  En je hoort het verhaal ook maar van één kant.

 • Wow!

  Mijn bloed gaat ook koken van je blog haha labg leve de hormonen. Nee ik zou ook goed link zijn als er geen veilige omgeving voor mijn kind is. Ik hoop dat je eruit komt met de gemeente en het taxibedrijf en hoop dat je je kan inhouden tegen de taxivrouw. Even een knuffel vanaf de andere kant van het land

 • Mama2010~2017~2018

  Dankjewel

 • tweede83

  ik vind het nog het meest zielig voor Bryan. Die doet gewoon zijn gordel af omdat hij zich niet veilig voelt. Niet om expres die chauffeuse dwars te zitten. En die chauffeuse pakt het totaal verkeerd op en handelt hier ook naar. En die wisselwerking word alleen maar erger zo te horen.

  Ontzettend vervelend hoe het tot dusver is gelopen. Ik begrijp heel goed je frustratie en boosheid hierin en vind deze ook terecht. Bryan is tot nu toe niet echt geholpen en dit kan uiteindelijk nog meer gevolgen hebben voor hem, dat hij bijvoorbeeld ook niet meer naar school wil enz..

  ik zou eerst uitzoeken wat effect heeft voordat ik aangifte zou doen van huisvredebreuk. Ga uitzoeken wat je wilt bereiken en daarna hoe je dit moet uitvoeren en welke stappen er nodig zijn. Zo voorkom je veel vervelend gedoe voor Bryan denk ik.

  En niet om vervelend te zijn, maar ik zou Bryan ook proberen uit te leggen waarom het zo belangrijk is om een gordel te dragen. Niet omdat het van die chauffeuse moet bijvoorbeeld maar echt voor hemzelf. Want ik denk ook dat je dat moet proberen omdat in deze situatie de instanties elkaar ook nog eens helpen en deze situatie daardoor ook nog wel eens langer kan gaan duren.

  Ik wens je heel veel sterkte en wijsheid, het is niet makkelijk!

 • Mama2010~2017~2018

  Bryan is sowieso bang in een auto en zou nooit zn gordel afdoen, ik stond met mn bek vol tanden zeg maar

 • tweede83

  nou dan is zijn reactie dubbel bijzonder! die chauffeuse heeft geen goede invloeden op hem en kan hem al helemaal niet goed begeleiden. Ik hoop dat je er echt uit komt, want dit is geen veilige situatie voor Bryan.

 • Mama2010~2017~2018

  I hope so

 • Hartewens08

  Meid, de taxichauffeuse is niet capabel, ze kan niet omgaan met kinderen die extra zorg nodig hebben. Deze kinderen horen op een speciale manier benaderd te worden. Het feit dat ze aan je kind heeft gezeten, is niet normaal. Persoonlijk zou ik een officiële klacht indienen met een goede onderbouwing. Haar gedrag naar deze kinderen is onprofessioneel en als ze zelf aangeeft dat ze geschrokken is, dan heeft ze het vermogen en inzicht niet om hiermee om te gaan. Als tijd een issue is, dan calculeer je extra tijd in voor het geval het uitloopt. En btw, de gemeente betaalt de rekening en niet een commercieel bedrijf.

  Kinderen moeten zich veilig kunnen voelen en sommige kinderen hebben eenmaal een andere benadering nodig als een ander kind. Dat zou ze moeten weten en anders kan ze beter voor een ander doelgroep gaan rijden.

 • Mama2010~2017~2018

  Ja juist idd vind ik ook. Heb de gemeente net weer gebeld en wordt straks terug gebelt maar dit vind ik niet normaal meer

 • nog-even!

  Ik zou een klacht tegen het taxibedrijf proberen in te dienen: zijn hebben iemand in dienst die duidelijk ongeschikt is en houden haar de hand boven het hoofd... Ik zou dit eerst melden bij het taxibedrijf, misschien komen ze dan alsnog je serieus nemen... En misschien eens juridisch advies inwinnen?

 • Mama2010~2017~2018

  Taxibedrijf doet nikd helaas maar ik zal het juridisch loket eens bellen daar was ik nog niet opgekomen thnx.