Dani en Britt

DANI:
Nog maar 3 kleine weekjes te gaan en dan wordt mijn grootste liefde alweer 8 jaar ! Mijn jongen die begon als een klein mannetje van 42 centimetertjes en 2585 gram , begint nu echt groot te worden! Zn gezicht is compleet aan het veranderen dankzij zn wisselende tanden. Ondanks onze tijdelijke leefsituatie, is hij nog steeds erg lief en gezellig. Heerlijk kind om om me heen te hebben,ook al heeft hij nu wat meer zn nukken dan normaal gesproken. Ik wijt het dan ook aan de situatie,het heeft gewoon een grote impact op de kinderen. Gelukkig doet hij het nog steeds erg goed op school. Hihi, ja hij moet zo nu en dan 10 minuten blijven zitten na de les omdat hij door de les praatte,maar goed , zo was ik ook. Dus ik kan het hem niet kwalijk nemen,ook al opper ik dagelijks dat hij wel zn best moet doen om stil te zijn wanneer het moet .(hij vindt dat erg moeilijk vandaar). Ik ben erg dol op hem en vind het heerlijk om dingen met hem te ondernemen. Laatst nog glow in the dark golf gedaan. En ochhhh wat kent ie goed tegen zn verlies .....NOT ...hahaha. met zn Zusje is hij onwijs dol, en hij is echt super lief voor haar. Soms lijkt zij wel een lappen pop,zoveel sjouwt hij met haar rond,maar mevrouw vindt het alleen maar geweldig! 2 handen op 1 buik die 2. Met Dani zn gezondheid gaat het op en af. Hij heeft vaak spontane bloedneuzen,vandaag ook tijdens het lezen op school. Zn lichaam zit compleet onder de bultjes..geen eczeem of waterpokken, ik heb geen idee wat. Fietsen kan hij nog steeds niet heel goed meer ivm die pijn in zn benen. Hij zegt ook dat zn botten pijn doen, en hij is weer erg veel misselijk. Zo vanuit het niets moet hij flink overgeven. Was hij voorheen altijd behoorlijk actief ,nu is hij erg snel moe, en klaagt daar ook over. Dus binnenkort weer even een onderzoekje bij de dokter. De kou en vocht in de lucht zijn ook weer in aantochf, en dat is wel te merken. Maar buiten dat gaat het allemaal goed hoor haha.gewoon een lekker kind hihi.
BRITT:
Ja wat moet ik nu toch allemaal over mn kleine spring in het veld zeggen. Een pittige dame , maar toch ook altijd vrolijk! Een echte danseresje. Ze hoeft maar muziek te horen en ze staat al te dansen. Ze heeft ook echt ritmegevoel!die heupjes gaan behoorlijk los hahaha.och en dat praten van haar !! Ze plakt al wat woordjes bij elkaar in 1 zin,ze geeft antwoord als je iets vraagt, en ze begrijpt werkelijk alles !als ik zeg:' we gaan Dani ophalen van school' dan zegt Britt :' goenen aan!! Jas aan!! En kaaar(klaar)!' Doordat haar vader en ik haar om en om een weekje hebben,en elke zaterdag rijden we beiden naar houten , weet ze precies hoe en wat als we daar aankomen...' papa meee' als ze weer naar dr vader gaat.het is ook nooit huilen als er weer gewisseld wordt. Daar ben ik dus echt blij om. Zij is ook erg dol op Dani. Zodra ze hem ziet of hoort is het al 'aaaniee' . Ze ligt ook altijd in een deuk om hem haha. En wij om haar
Ze is natuurlijk nog maar een kleine dame, en dan als ze loopt of rent , lijkt ze net E.T. hahaha echt tranen met tuiten als ik naar dr kijk. Met carnaval een wit laken over haar heen en ze is het precies XD britt zit nu in maat 80 en weegt net 10 kilo. Dani zit in 122/128 en weegt 19 kilo.
Ik heb echt 2 fantastische kinderen!! Kan niet trotser zijn dan ik al ben!!

1449 x gelezen, 0

reacties (11)


 • MaaikeT2

  Debby, ik maak me zorgen om Dani. Dani loopt al veel te lang met deze symptomen. De huisarts moet nodig eens wat verder kijken. Dit speelt op en af al bijna een jaar. Vorig jaar december had hij ook al van dit soort vage, niet duidbare, maar wel zorgelijke klachten. Ik ben er niet gerust op.

  Een paar gedachten die bij me opkomen:

  Houd je een dagboekje bij van zijn klachten? Ga dat eens doen vanaf nu. Gewoon een schriftje kopen bij de boekhandel en elke dag álle klachten van Dani opschrijven. Daarbij ook kort noteren hoe hij in zijn hum was, of er bijzonderheden waren die dag. Dan heb je ook iets tastbaars om aan de huisarts voor te leggen. Als de arts in jouw dagboek ziet hoe vaak en hoe lang Dani al met pijnklachten loopt en niet in zijn normale doen is (dus niet actief lekker rennen, klimmen en spelen zoals het Dani betaamt), dan schrikt hij volgens mij net zo als veel andere moeders hier. Een dagboek kan je ook helpen, voor het geval je bij een huisarts dichtklapt of als het niet lukt om duidelijk te maken dat hij al zo lang klachten heeft.

  Soms zijn klachten niet overduidelijk en hebben artsen geen idee wat het is, omdat het niet zo vaak voorkomt. Zo ben ik als 10-jarig meisje heel lang doorgelopen met pijn in m'n knie, omdat de arts niks kon ontdekken en ik geen koorts had. Pas toen ik letterlijk geen stap meer kon zetten van de pijn, werd er verder gekeken. Het bleek dat in mijn botten (welke weet ik niet meer) een groeischijf ontstoken was. Met 6 weken rust verdwenen de klachten grotendeels.

  Jaren later liep ik zelf met vage klachten. Geen koorts, niks in urine of bloedbeeld, geen verklaarbare symptomen. Maar uiteindelijk bleek (5 jaar later) dat ik de ziekte van Lyme had - in een vergevorderd stadium. De neuroloog zei letterlijk tegen me: "We moeten NU behandelen, anders kan je eraan doodgaan." En dat door een simpele tekenbeet...

  Volg je moedergevoel, Debby! 2 jaar geleden wist ik zeker dat er iets met mijn jongste (toen 8 - 11 maanden oud) aan de hand was. Hij bleef maar overgeven, maandenlang, elke dag meerdere keren. Ruim 3 maanden lang was hij nooit langer dan 3 dagen koortsvrij. Zijn groei stopte (de curve van lengte en gewicht liepen 3 maanden horizontaal) zijn ontwikkeling stagneerde, maar de huisarts bleef volhouden: "Het kan gewoon een griepje zijn. Gewoon domme pech, hij heeft het ene virus na het andere. Het is zijn eerste winter, hij moet weerstand opbouwen, zijn oudere broer neemt virussen mee van de opvang, hij is prematuur geboren dus zijn weerstand is nog zwak...etc." Klonk allemaal heel logisch, maar ik WIST gewoon dat er iets met hem was. Pas na 3 maanden drammen mocht ik eindelijk naar de kinderarts. Wat bleek: Hij had koemelkallergie. Koemelk eruit, probleem opgelost. Volg je hart!!

 • Wandaapje

  Kan het niet iets met de medicijnen zijn? Wat je zoontje doormaakt. Ik zag laatst ook iets erover op tv.

  Klinkt niet te best meis. Sterkte ermee

  Verder heerlijk genieten van je mooierds ;-)

 • Mevrouw-mama

  Sterkte met je zoon..hoe vind je het om je dochter een week niet te zien telkens? Trek je dat wel?

 • MAMADEBBY2009

  Ik vind het wel moeilijk, maar ik weet dat ze in goede handen is. Ik heb ook dagelijks contact met ze

 • essie29

  Ik schrik erg van de lichamelijke klachten van je zoon. Wil je niet bang maken maar zou toch echt hiermee naar een kinderarts gaan ipv huisarts als die hier niets mee wilt doen .

 • nog-even!

  Oei meid, ik zou met Dani nu toch echt vlug naar een kinderarts gaan...niet meer afwachten... Dit klinkt echt niet gezond en wachten omdat de huisarts niet weet wat het is, wordt nu echt te lang, als ik het zo hoor... Hij moet echt nu onderzocht, niet morgen. Ik wil je niet onnodig ongerust maken, maar zou echt zsm een doorverwijzing vragen..... Die bloedneuzen icm snel blauwe plekken kunnen op iets met de bloedstolling wijzen... Daar moet echt heel vlug iets mee!! Zijn zijn lymfeklieren ook opgezet??

 • Sharon

  Mee eens ..echt volg je moeder gevoel en dring aan Deb

 • MAMADEBBY2009

  Zn lymfeklieren waren een poosje terug wel wat opgezet volgens huisarts ,maar kon opkomende griep zijn. Hoe kan ik het zelf voelen?

 • nog-even!

  In hals en nek: als ze opgezwollen zijn voel je een soort erwtjes...

  Alle symptomen die jij afgelopen tijd hebt omschreven, geven echt een zorgwekkend beeld als je ze bij elkaar optelt... Ik hoop echt dat je - liefst morgen al- bij de kinderarts zit, want met sommige ziektes kan elke dag extra de kans op genezing kleiner maken.... Nogmaals, niet om je ongerust te willen maken, maar dit klinkt zo ernstig dat het geen dagen meer moet duren... Hopelijk valt het mee, maar laat een gekwalificeerde arts daar over oordelen en niet jouw huisarts... Die lijkt iets behoorlijk over het hoofd te zien...

 • MaaikeT2

  Helemaal mee eens! Ook met je aanvullende opmerkingen hier beneden. Debby, ik hoop dat je naar "Nog even!" luistert. Mijn zorgen gaan dezelfde kant op.

 • mamavanmijnlief