Zijn lievelingskleur is roze
Volg ons overal!


Zijn lievelingskleur is roze

Mijn allerliefste Dani. Het is zo een heerlijk kind , met zn lieve mooie karakter. Hij heeft al van kleins af aan eigenaardige eigenschappen waar ikzelf altijd om heb moeten lachen, die ik soms niet altijd serieus nam. Zo heeft hij erg lang een grote fascinatie gehad voor vuilniswagens. Als er eentje langsgereden kwam moest ik stoppen om te kijken, hij heeft ook vele speelgoed vuilniswagens in zn kamer staan, en hij heeft sinds de psz geroepen vuilnisman te willen worden haha(,nu sinds onze kat zo ziek is geweest wilt hij dierenarts worden). De enige mening van Dani die ik wel serieus neem is zijn lievelingskleur. Die kleur is dat al vanaf het moment dat hij besef heeft wat een lievelingskleur is, en sindsdien roept hij het : roze !! Iedereen mag het ook weten, roze is zn lievelingskleur.ikzelf heb er absoluut geen problemen mee , hij heeft voor straks in de zomer tientallen roze shirts en hempjes om aan te trekken, en och wat is ie er trots op! Het liefst had ie ook roze muren op zn kamer , maar ik vertelde dat we dat beter kunnen doen als hij wat ouder is. Als roze dan nog steeds zn lievelingskleur is mag hij zn muren roze maken. Ries riep elke keer :' dat wordt echt een homo' ...ik zei :' een homo wordt je niet een homo ben je , en zo ja dan laat het hem lekker zijn!' Ik heb daar absoluut geen problemen mee. En alleen maar omdat hij roze mooi vindt ?
Dani en ik hadden het over de verhuizing en dat hij zn kamer zelf uit mag kiezen. 'Mag ik dan roze muren mam??' Hij wilt het gewoon echt. Dus we doen 1 roze muur ! We gaan het gewoon doen! Voor Dani ,omdat hij er zo van houdt !

872 x gelezen, 3 knuffels

Geplaatst in Overig

Reacties (13)


 • Vlindertuintje

  En zo hoort het! Kunnen veel ouders wat van leren. En ik kan hem geen ongelijk geven, roze is toch ook mooi :) Ik ken ook een jongen die vroeger ook gek was van roze en k3 en nu loopt hij apetrots met z'n vriendinnetje dus het hoeft natuurlijk niks te zeggen over de toekomst.

 • klas5

  nou mijn zoon heeft ook een lievelings shirt van burberry en die is fel knal roze en hij draagt het met trots en die is 8 en niemand heeft hem dan ook ooit daar mee gepest

 • Carolien 19xx :p

  Haha Top !

 • m4ndyy

  Super tof! Hier vroeg mijn zoontje om een pop voor sinterklaas zo gezegt zo gedaan (reactie van schoonpapa gelijk is toch voor meisjes! oude stempel😣) Bleeg!!! Lekker laten gaan vindt ik!

 • Ancy

  Wat ga je er leuk mee om! Hij boft met een roze muur straks! Onze zoon van net 3 houd ook van roze.. als hij iets mag uitkiezen is het altijd roze! Hij heeft ook een roze poppenwagentje waar hij mee buiten loopt! Heerlijk toch! Zo hoort het, lekker zelf ontdekken en laten vinden!

 • Miii

  Ik vind dat altijd een bepaalde mannen logica roze is voor homo's

  Nou mijn broer valt op mannen en roze was/ is echt niet zijn lievelings kleur dat zie je aan hele anderen dingen dan een lievelings kleur

  Dus vind het tof dat jij gewoon zegt prima roze is gewoon een kleur en de maatschappij heeft bepaald dat roze voor meisjes en blauw voor jongens.

  Mijn dochter pakt van alles altijd de jongens variant en blauw hoor ik der vaak over 😀Wat voor ijsje blauwe welke kleur sandalen blauw dus wat maakt het uit

 • Nog even!

  Onze oudste vond roze ook geweldig....tot hij merkte dat anderen dat een meisjeskleur vonden... Sindsdien is het rood- want dat lijkt op roze

 • Pooh-Lover

  Jongetjes die roze mooi vinden, zijn toch niet gelijk homo?? Ik vind het juist leuk staan bij jongens. Als hij toch maar gelukkig is? Ik applaudiseer even voor jou!

 • Babywish81

  Als die roze zo mooi vind nou en! Echte mannen dragen ook roze zeggen ze toch. En als je roze mooi vind als jongen hoeft het geen eens een homo te worden. En als meisjes blauw mooi vinden worden ze toch ook niet meteen lesbisch

 • mtv

  Mijn zoontje had ook een roze-fase als peuter ... roze shirt (wat ik als moeder heel mooi vind bij jongens), wilde altijd de roze beker of het roze bord, op het kinderdagverblijf koos hij ook altijd voor de prinsessenjurkjes of andere sprookjesfiguren jurkjes. Maar op de kleuterschool was het ineens anders "roze is voor meisjes mama" ...hij wilde er helemaal niks meer van weten. Nu hij 9 jaar is vind hij het wel weer leuk om een roze shirt te dragen, gewoon omdat het mooi is.

 • Tralalaatje

  Toen onze oudste zoon een jaar of drie was had hij in de winkel altijd dat hij de meisjesschoenen veel mooier vond. Die hadden allemaal mooie glitters en andere gekleurde dingen.

  Hij is nu 6,5 en nog steeds niet anti-roze. Wij hebben er zelf ook nooit een probleem van gemaakt.

 • happy1984

  Herkenbaar mijn zoon heeft ook eigenaardige eigenschappen..begin dit jaar heeft hij de diagnose adhd en asperger syndroom!of wel hij valt onder de ass..zijn lievelingskleur is ook roze en is daar trots op!als hij maar gelukkig is dat is het belangrijkste..geniet lekker van je mannetje de tijd gaat al zo snel 😉

 • Chudo

  Roze ís ook een mooie kleur :)