Wat een kl**e onzekerheid

Waar ik mijn man een gelukkig nieuwjaar zoen met het idee dat we een mooi jaar in gaan, zo kom ik 20 min later weer terug in de keiharde realiteit.

Na iedereen gelukkig nieuwjaar gewenst te hebben ga ik na het toilet. En daar zie je iets wat je niet wilt zien in je zwangerschap. Oud bloed afgewisseld met roze. Me hart slaat meerdere malen over en er gaat gelijk door mijn hoofd nee niet weer. Laat het toch is een keer goed gaan. Op aandringen van mijn man en ouders bel ik de triage, zelf heb ik zoiets gaat het mis dan gaat het mis. Niemand die het tegen kan houden. Maar gezien mijn geschiedenis doe ik hun een 'plezier' en ik bel. Na overleg met de arts mag ik gelijk komen of overdag. Het is immers 's nachts, onze jongste huilt en we slapen bij me ouders, dus ik kies voor de ochtend. Ik was al gesloopt en om dan nog een uurtje te gaan rijden vind ik onverantwoord.

Gister ochtend aangekomen in het ziekenhuis mogen we vrijwel gelijk door voor een echo. Daar zien we met 6.1 weken het kindje zitten. De arts meet het op en komt op 6 weken uit. We lijken ook hartactiviteit te zien, maar zodra wij daar de arts op wijzen merken we gelijk dat zij dr eigen in dekt. Voor dat moment zijn we tevreden. Ik raak niks roze meer kwijt, enkel nog wat oud bloed, maar totaal niet veel.

Vanmorgen sta ik op en merk gelijk dat ik wat meer oud bruin verlies. Ongerust bel ik toch naar het ziekenhuis, nu gewoon naar de poli ferti waar ik thuis hoor. Wil dat één van mijn eigen artsen kijkt en mij vertelt wat zij ziet. Dit omdat hun daar ons dossier kunnen dromen vanaf 2011. Ik mag me melden. Eenmaal aangekomen daar zegt ze; ik ga eerst even rustig kijken en dan vertel ik je precies wat ik zie.

Ze moet wat harder zoeken dan de arts van gisteren (het ene apparaat is het ander niet) maar uiteindelijk zien we het kindje en idd definitief een hartactie. Ze neigt wel naar een wat tragere hartslag, maar aanwezig is het zeker. Ze gaf ook aan dat zij het vruchtzakje wel wat aan de kleine kant vind voor het termijn. Het vruchtje is ook opgemeten. Waar het gisteren nog 3.4mm was, is het vandaag 3.8mm. Toch weer een groei.
Het kan dus zijn dat ik minder ver ben dan dat de kalender zegt. Niet omdat we niet weten wanneer mijn 'fictieve' eisprong is geweest, want dat weten we exact ivm cryo tp. Maar mijn bloeduitslag twee weken na tp was aan de lage kant 151. Week later was het netjes door gestegen naar 1327. Dus het kan zijn dat ik een iets latere innesteling heb gehad.

Vrijdag mogen we weer voor een echo, gelukkig vroeg in de ochtend al. Heel benieuwd of dan ook het oud bruine verlies gestopt is, of het hartje nog klopt en of het allemaal (vruchtzakje en vruchtje) goed gegroeid is.
De zenuwen zitten me hoog, maar het is aan moedertje natuur. Hopelijk zijn de goden me goed gestemd. Want ik heb echt mijn portie ellende qua zwangerschappen en bevallen wel gehad.

813 x gelezen, 3

reacties (10)


 • LittlePea

  Meid.... hoe gaat t nu??? Wat heftig om.te lezen zeg!!!!

 • Lumi

  Vandaag inmiddels acht weken zwanger. Afgelopen woensdag wel gehoord van mijn eigen arts dat ze Idd ook hadden verwacht dat ik een miskraam zou krijgen ivm lage start hcg, te grote dooierzak, te klein vruchtje voor termijn (liep twee dagen achter). En had zij dus afgelopen woensdag een slecht nieuws gesprek verwacht. Maar het tegendeel bleek waar. Kindje goed gegroeid, krappe dag achter, sterk kloppend hartje. Ze was helemaal enthousiast en ze heeft er nu alle vertrouwen in. Mijn vertrouwen gaat op en neer. Soms nog best moeilijk. Mag morgen weer voor een echo gelukkig. Geeft toch wat rust als je iedere keer het hartje ziet

 • LittlePea

  Jeetje mina wat een verhaal!!!

  Ben super blij voor je dat jullie kleintje goed groeit!!!!

  Durf je al te genieten?

 • Lumi

  Nee niet goed nog. Hopelijk gaat dat per week, per echo steeds beter.

 • LittlePea

  Snap ik!! Pfff tis ook niet niks allemaal....

  Morgen hopelijk weer een goede echo!!!!

 • Zoon2014baby2016

  Oh meis dit verhaal klinkt me zooo bekend. Ik had om 23 uur met de jaarwisseling 2013 2014 ineens een enorme bloeding. Het bloed gutste er letterlijk uit. Mensen zullen denken dat ik overdrijf maar mijn vriendinnetje heeft serieus met natte doeken de stoel de vloer en het toilet gepoetst om het bloed weg te krijgen. Het liep mijn laarzen in. Ik ben diezelfde nacht ( ik was ruim 14 weken zwanger) nog bij spoed geweest voor een echo en controle van de baarmoeder. Steeds als ze een onderzoekje deden (echo maken, eendenbek) dan kwam er een golf bloed mee.. uiteindelijk ben ik naar huis gestuurd met de mededeling rustig aan te doen maar dat ze niks voor mij konden betekenen in dit stadium. Wat klonk dat enorm hard zeg...

  Om het verhaal goed af te sluiten en je een hart onder de riem te steken: de zwangerschap waar ik het hier boven over heb is uitgemond op een gezonde knul van inmiddels 3 jaar! Sterkte met de onzekerheid!

 • yvje1977

  Jeetje meid inderdaad spannend...maar jullie kleintje is een vechtertje in wil zeker nog niet opgeven op naar vrijdag 😘

 • Rupsie

  pfff wat een stress! Maar gelukkig ook allemaal voor niets gelukkig. Top dat je steeds voor een echo mag komen. hartactiviteit is goed! Kom op kleintje, doe je ding en groei maar fijn! En lieverd, blijf vertrouwen houden! Daar help je jullie kleine het meest mee. xxx

 • Lumi

  Ik weet het mop. Maar op sommige momenten best moeilijk. Je kent me langer dan vandaag , ik geef niet zo maar op

 • Rupsie

  vanaf de zijlijn is het altijd makkelijker om rationeel te blijven. ik weet dat je de handdoek nietin de ring gooit! Ik gun je echt de rust en dat je gewoon kunt genieten. Al is het maar een beetje, even geen stress en onzekerheid!