Twijfels....zorgen....hcg waarde

Gisteren op 5weken mijn bloed laten nakijken.
De hcg waarde is 520 wat aan de lage kant is.
Nu krijg ik natuurlijk enorme twijfels en kan ik niks anders
Dan afwachten tot volgende week en dan terug laten nakijken.
Pppfffff die onzekerheid is verschrikkelijk.
Hoeveel was jullie hcg met 5 weken?
Xx

1256 x gelezen, 1

reacties (19)


 • Mama-G

  Zolang het stijgt is er niks om je zorgen over te maken’ bij dalen is het fout. Bij mijn zoon had ik ook rond de 500 met 12 weken’ maar is gewoon een gezonde jongen hoor. Bij de een stijgt het sneller als bij de ander. Nu zwanger van mijn 5e en een hele hoge hcg waarde’ maar daar wordt je ook niet blij van. Hoe hoger je hcg hoe misselijker je wordt.

 • Barbamammie79

  Hcg waardes? Nooit laten checken.... waarom zou je?....... geduld geduld geduld

 • Lina1

  Kwam door mijn schildklier dat ik dat maandelijks moet opvolgen.sk werkt niet,neem daarvoor hormonen en tijdens zwangerschap moeten die opgehoogd worden.daardoor volledig in twijfel gebracht.en hier moeten we voor we een afspraak krijgen bij de gyn ons bloed laten checken.

 • Lina1

  Maar gister opnieuw gecheckt en was x3 op 2 dagen dus dik in orde

 • Barbamammie79

  Mooi!! Komt vast goed, probeer maar te genieten

 • Lina1

  Vandaag 2 e maal bloed gecheckt en op 2 dagen tijd was de waarde verdriedubbelt

 • strelitzia

  In Nederland wordt niet om een zwangerschap te bevestigen ook nog een bloedtest gedaan. Dit omdat de thuistesten accuraat genoeg zijn en exact hetzelfde doen, namelijk een zwangerschap bevestigen. In jouw geval is ook de zwangerschap bevestigd. Ook al zou je de bloedtest herhalen, dan nog geeft het geen garantie dat het ook goed blijft gaan. Ik ben blij dat er in Nederland geen overdreven beleid hierin gevoerd wordt. Het geeft juist weer extra onzekerheid. Bovendien, als je de HCG-tabellen erop na slaat, zie je dat de marges enorm zijn en dat met vijf weken jouw HCG prima binnen de marges valt. Ik zie geen reden tot zorg.

 • Lina1

  Dank je wel voor me gerust te proberen stellen.Ik ben deze namiddag opnieuw bloed gaan laten prikken en weet zo het resultaat.als het slecht is ga ik ervan uit dat het gedaald zal zijn.dan weet ik het zeker.liever dat dan nadenken.

 • annabelle83

  Ik heb dat nooit laten controleren.. ze vonden dat zelfs niet nodig in het ziekenhuis omdat ik een knaltest had.

 • Lina1

  Vandaag test gedaan is knal en veel donkerder dan vorige week.maar die testen reageren al bij 10 en mijn waarde was 500.dus ja zelf al is die nu 200 dan is de test nog knal.over 10 min weet ik de uitslag van bmoed prikken vandaag....

 • Lumi

  Killing meis. Ik had op vier weken 115. Zware stress. Nu inmiddels 7.5 weken zwanger. Lage hcg zegt uiteindelijk niets over de groei van het vruchtje. Je kunt hoog starten en dat het mis gaat. Maar het kan ook laag starten en perfect gaan.

  Ik hoop voor jou dat het positief uit pakt. Mag je nog een keer opnieuw prikken om te zien of je hcg mooi door stijgt? Pas dan kun je iets zinnigs zeggen

 • Lina1

  Ik ga maandag langs de gyn om een nieuw bloedafname document zodat ik weet waar ik sta.idd zeer lastig u want zegt niks enkel dat het aan de lage kant is.Kan natuurlijk ook 4w5 dagen of zo geweest zijn.5w is mijn eigen berekening.

 • NoaEdenJunaGyenNeva

  Waarom heb je het laten testen ? Want hcg groeit bij iedereen anders. Meestal doen ze het alleen om te kijken of het stijgt. Ik had een x met 4 wk een hcg van 320 ofzo maar of dat hoog of laag is ?

 • Lumi

  Bij ons in het ziekenhuis zeggen ze bij vier weken met een hcg van 150 dat het een mooie start is. Maar het is ook echt net wanneer de innesteling plaatsvindt en wanneer de verdubbeling is. Het is vooral belangrijk om de tweede prikmoment te zien. Dan kan je pas wat zinnigs zeggen.

  Zoals je al zegt bij iedereen stijgt het anders

 • Lina1

  Omdat ik pillen neem voor mijn schildklier en dat moet maandelijks opgevolgd worden.daardoor automatisch alles getest wat met zwanger zijn te maken heeft.

 • NoaEdenJunaGyenNeva

  Oke Meis ! Ik zag op internet 5wk tussen de 78 & 7200 ofzo dus dan zit he goed toch ?

 • Lina1

  Omdat ik pillen voor mijn schildklier neem en die moeten opgehoogd worden tijdens een zwangerschap.daardoor is alles getest.hopelijk ben ik een paar dagen mis in de berekening en was ik misschien maar 4w5 of zo.maandag opnieuw laten testen.zodat het duidelijk is.

 • Lina1

  Ja het is goed maar aan de lage kant.merendeel heeft al een hogere waarde.maar wie weet was ik nog 4w5 dagen of zo dat kan ook al veel schelen.Dat het nu maar snel maandag is zodat ik meer weet.als het niet goed zitten zou het dan gedaald moeten zijn.hopelijk maandag geen twijfelwaarde meer.

 • NoaEdenJunaGyenNeva

  Oh wat vreselijk voor je ! Succes maandag !