Volg ons overal!


Operatie Hly steeds dichterbij

Nog enkele dagen en ons meisje krijgt eindelijk haar hartoperatie. Ze heeft het steeds moelijker om goed te functioneren. Drinken aan de fles is steeds zwaarder. Soms moet ik echt de melk in haar mondje spuiten dat ze enkel nog maar moet slikken. Huilen houd ze niet vol. En goed slapen doet ze ook niet omdat ze zich zo aan het opjagen is. Vrikdag zijn we ook weer bij de kindercardioloog geweest. Ze gaf zelf ook aan dat de operatie niet lang meer moest wachten. Hly scoorde 10/10 om aan de operatie te voldoen. Je zou denken dat dit positief is, maar nee. Haar hartkamer was vergroot door de inspanning, ze drinkt niet goed, komt niet goed bij, lever voelbaar op 3cm,.. Haar hartje was ondertussen ook gegroeit, en het gaatje ook. We hebben de volledige uitleg gekregen over D-day. Donderdag moeten we binnen in het ziekenhuis. Dan gaan er heel de dag onderzoeken gebeuren en savonds krijfen wij een kindje te zien wat net de operatie heeft ondergaan. Beetje om ons mentaal voor te bereiden om haar vol met slangetjes en buisjes te zien. Nu alles korterbij komt, begint het toch wel echt te worden. Tot nu toe kon ik het nog wat wegwuiven voor mezelf als in de toekomst komt dat wel. Die toekomst is vrijdag al. Nog nooit in heel mijn leven heb ik zo hard verlangd naar het weekend, wetende dat dan de zwaarste dag uit mijn leven achter de rug is. Ik geef eerlijk toe dat ik doodsbang ben. Voor Hly probeer ik me sterk te houden maar dat lukt niet altijd. Na de operatie komt ook een maatschappelijk werkster langs om mee te babbelen. We gaan het nodig hebben. Ondanks dat ik helemaal niet gelovig ben, doet het me wel deugd dat vrienden, familie en zelfs ons medisch team een kaarsje gaat branden en voor ons gaat bidden. Wie weet, ga ik het vrijdag ook doen..

376 x gelezen, 2 knuffels

Geplaatst in Baby

Reacties (7)


 • ~luna

  Heel erg veel succes en sterkte. Knap dat jij je groot houdt voor je kleine meisje. Je bent een super mama!

 • super trotse mama

  Ik ga ook een kaarsje voor jullie branden, ik weet maar al te goed wat jullie moeten ondergaan, maar voor je kleine meid is dit de beste oplossing en zeker omdat je merkt dat ze het zo moeilijk heeft, erg pijnlijk om dit te zien maar ook om de zware operatie die ze moet ondergaan. Ik duim heel hard voor jullie dat alles goed en vlot mag verlopen. Heel erg veel sterkte!

  Dikke knuffels.

 • ES-83

  Wat spannend. Ik leef met jullie mee. Heel veel sterkte en succes vrijdag xx

 • Latin_Lady

  God zeg, zo zwaar voor jullie en voor jullie meisje...

  Ook ik ben niet gelovig, maar ik voel wel met je mee, en zal vrijdag ook een kaarsje branden voor Hly, doe ik trouwens altijd als ik weet dat er iets belangrijks gaat gebeuren.

  Heel veel succes en sterkte alvast! Hier wordt geduimd voor Hly...

 • Caroline27

  Pff dat lijk mij heel zwaar ik wens je veel sterkte en kracht toe en dat Alles goed mag gaan want zo hart operatie dat is een heftige operatie. Dat in de toekomst alleen maar beter mag worden xx

 • Duckface

  Wauw wat verschrikkelijk heel erg veel sterkte en succes vrijdag!!

 • hienbabytie

  Oh poeh, dat lijkt me ook verschrikkelijk moeilijk! Heel veel succes en sterkte voor vrijdag!