2 miskramen achter elkaar.

Vol goede moed gingen we deze nieuwe zwangerschap in.
In april bevallen na 14 weken met een kindje met trisomie 15. Hartje was vanzelf gestopt.
Afgelopen donderdag 8.3 weken zwanger en ineens schoten bij mij de zenuwen erin. De verloskundige gebeld en ik mocht komen kijken..
hartje klopte niet meer. Meting geeft aan 8.2. Het was dus echt nog maar net gestopt. Totaal niet verwacht dit nog een keer mee te moeten maken.
Nu gelijk aan de medicijnen begonnen aangezien we over 1,4 week oo vakantie gaan. Maar wat nu?
Weer met volle moed er tegenaan? Grote kans dat ik weer snel zwanger raak.. dat is het probleem niet (3 x zwanger geweest en 3x in ronde 1) maar het zwanger blijven is wat moeilijker...

Weet iemand wanneer er extra onderzoeken gedaan worden? En welke onderzoeken?
Moeten vrijdag terug naar de gynaecoloog om te kijken of alles leeg is. Dan gaan we het er ook wel over hebben even.

1072 x gelezen, 2

reacties (12)


 • Lissa

  Heel veel sterkte!! 😘 ik heb het nu drie keer achter elkaar meegemaakt. En ga nu onderzoeken laten doen. Neem alle tijd om het te verwerken, het is niet niks😧

 • MamavanD-D

  na die miskramen kan stolsel onderzoek en chromosoon onderzoek gedaan worden echter stollings onderzoek 3 maanden na de laatste mk dus dan beter 3 maanden niet zwanger raken en dan de test doen kan ook even duren voor je de uitslag hebt licht aan t ziekenhuis en of ze in eigenlab onderzoeken.

  hier 3 mks met huidige vriend alle onderzoeken bleken goed. daarna zwanger geraakt en nu 20 weekjes vandaag 20 weken echo erg spannend. maar hou hoop meid

 • MaaikeT2

  Wat heftig, meid. Ik heb mijn twee lieve kinderen gekregen na in totaal 7 miskramen. Voor de oudste kwam was ik 6 miskramen verder. Het is zo moeilijk om door te gaan als je twee keer achter elkaar je grote geluk en diepste wens, waar je al heel je hart aan hebt verloren, verliest. Ik huil in gedachten met je mee en stuur je een hele dikke knuffel. Geef jezelf eerst de tijd om dit allemaal een plekje te geven.

  Wanneer er in NL met de onderzoeken wordt begonnen weet ik niet. Ik woonde ten tijde van mijn eerste 5 miskramen in Duitsland. Toen ik bij de zwangerschap van mijn oudste bij de gynaecoloog kwam en hij hoorde van mijn eerdere miskramen, was hij hoogst verbaasd dat er nog niet eerder een onderzoek was gestart.

 • Yes85

  Trouwens: mijn vk vertelde dat je na een bevalling, en dus ook na een miskraam op zn vruchtbaarst bent. Ik werd na 1 miskraam ook diezelfde maand opnieuw zwanger. Als je het al weer aan kan zou ik zeggen ga er voor. Maar neem ook voldoende de tijd dit te verwerken. Tis niet niks om een zwangerschap die afgebroken wordt te accepteren.

 • Yes85

  Wat vreselijk voor je om dat mee te maken. Bij ons 5x zwanger en 5x miskraam. Elke keer rond de 6e week. Bij ons was/ is het probleem dan ook niet om zwanger te raken maar wel om zwanger te blijven.

  Omdat ik dus wel regelmatige cyclus heb en zwanger wordt ben alleen ik onderzocht. Maar alles was goed (schildklier enz). Nu blijk ik wel drager van stollingsziekte te zijn waarvoor ik anti stollingsmiddel krijg om evt miskraam te voorkomen. Het is nog niet bewezen dat die stollingsziekte miskramen veroorzaakt. Maar preventief toch medicatie.

  Mijn vriend is niet onderzocht omdat we wel vruchtbaar zijn.

  Ik wens je heel veel sterkte toe!

 • Nikitaa28

  Ik heb het zelfde mee gemaakt uit eindelijk diagnose aps moet nu elke dag fraxiparine prikken om evt miskraam te voorkomen ben nu voor de 7e x zwanger waarvan 1 zoon van 3.

  Hoop dat deze keer goed gaat ik zou als ik jou was ook vragen voor de injecties of pillen zijn er ook.

  Je word hier ook sneller zwanger door

 • Liefs100

  Hebben ze bij jou via de gynaecoloog die onderzoeken gedaan waar de diagnose aps uitkwam? Ik ga het vrijdag met haar overleggen.

  Zwanger worden is ook echt geen probleem. Deze keer geen 1 x ongesteld geworden ook dus als we een beetje ons best doen dan heb ik over 5/6 weken weer een positieve test in handen. Maar dan.. ik zit al zo op tegen de spanningen en durf daf bijna niet te dromen van ons kindje! Maar om dat 2 maanden vol te houden.... eerst vrijdag maar eens overleg met de gyn en dan dit proberen weer een plekje te geven...

 • Nikitaa28

  Ja ik heb het zelfde ik word steeds zwanger en dan met 5/6 weken gaat het fout.

  Bij mij hebben ze nu gezegt we beginnen gelijk met prikken van fraxiparine

  En 2 x per week bloed prikken op hcg en wekelijks een echo

 • Nikitaa28

  Ik heb het zelfde mee gemaakt uit eindelijk diagnose aps moet nu elke dag fraxiparine prikken om evt miskraam te voorkomen ben nu voor de 7e x zwanger waarvan 1 zoon van 3.

  Hoop dat deze keer goed gaat ik zou als ik jou was ook vragen voor de injecties of pillen zijn er ook.

  Je word hier ook sneller zwanger door

 • tweede83

  Oh wat verdrietig! ik begrijp je gevoel heel goed. Ik heb na mijn zoontje met bijna 8 weken en miskraam gehad. Daarna zwanger geworden van een tweeling, waarvan er van 1 kindje het hartje gestopt is met 8-9 weken. Ik ben nu nog zwanger van het andere kindje en soms komt de onzekerheid in volle hevigheid terug. Toch probeer ik goede moed te houden omdat alles wel prima in orde is.

  Ik zou naar de gyneacoloog gaan en kijken hoe nu verder. Ik zou heel duidelijk willen weten hoe nu verder. Maar bovenal, houd moed. Het kan heel goed zijn dat een volgende zwangerschap wel goed kan gaan. Ik gun het je van harte! ga lekker op vakantie, geniet daarvan en houd moed!!

 • Djae

  Allereerst heel veel sterkte met het verwerken! Ik heb na mn dochter ook twee miskramen gehad, de 1e keer toen ik was gestopt met de pil, een positieve zwangerschap had en met 5 weken ging bloeden. De tweede keer zou ik met 10 weken een echo krijgen, maar mn gevoel was niet goed, toen heb ik met 8 weken een echo gekregen en het hartje klopte ook niet meer. Daarna ben ik weer zwanger geworden en mn zoontje is nu 1,5. Hou goede moed! En geef de hoop nooit op!

 • Mama12-11

  Ik snap hoe moeilijk het voor je is :(

  Bij mij is het ook een paar keer zo afgelopen. Ma nu toch weer zwanger 23 weken. Ik moet zeggen het blijft wel spannene. Ook al ben ik zover als ik haar/hem een uur niet voel schiet ik in paniek. Ma ik weet dat alles goed is