Update blogje voor mama (mama`s handen)

Wel zo aardig om even een update te sturen...
Vorige week heb ik de afspraak bij de neuroloog gehad, helaas was het dus niet voor de afspraak over.
Het probleem ligt niet bij mijn zenuwen, en na overleg met zijn supervisor hebben ze besloten mij via de huisarts door te sturen naar de reumatoloog.
Die verwijzing is vanwege wat vertraging bij de vervanger van mn huisarts gisteren de deur uit gegaan dus ik hoop binnen nu en een aantal maanden een oproep te krijgen, en ook gauw duidelijkheid.
De klachten worden duidelijker en houden soms ook langer aan, maar gelukkig heb ik er ook goede dagen tussen zitten waarop het lijkt alsof alles verdwenen is. 
Uit het uitgebreide bloedonderzoek wat door de vervanger op mijn eigen verzoek is gebeurd (ook de reuma factor etc) is niks gekomen, maar dat sluit nog niks uit.
De neuroloog vroeg wel of er reuma in de familie voorkwam, en mijn oma en haar moeder hadden reuma of artrose (mijn moeder kon niet zeggen welke van de 2 het was) , maar zei ook tijdens het gesprek dat het niet het ergste hoefde te zijn...nou daar zijn we het helemaal mee eens hahahaha
Ondertussen zijn we er wel aardig op ingespeeld, en is de waterpomptang een geweldige uitvinding voor als er toch nog een dop open gedraaid moet worden van de ijsthee en mijn man niet aanwezig is en ik last heb van de krachtlozevingersitis.
De polsbeschermers die ik in overleg gebruikte snachts heb ik 1,5 week ongeveer gebruikt en nog voordat ik die 2 weken tijdens het slapen gebruikte, heb ik dat gestaakt vanwege flink verergerde klachten. 
De conclusie is tot nu toe....langer slapen= meer en langer last, meer doen = toch soms de volgende dag langer last...(ook al moet ik dat de komende tijd nog even goed checken of dat geen toeval was...zodat ik goed voorbereid de volgende afspraak in kan gaan), hetgeen waar ik last van heb zit vooral bij mijn knokkels en de botjes van mn vingers, en het is dus nog niet verminderd maar het lijkt wat erger geworden te zijn aangezien ik dagen heb waarop het aanhoudt tot het middag eten of zelfs tot het avond eten....het is pijn in combinatie met stijfheid en vooral ook geen kracht in mn vingers. o ja en het onderzoek van de neuroloog resulteerde ook in pijnklachten nadien...
En het vervelende irritante gevoel is pijn die ik niet eerder herkende als pijn, maar omschreef alsof iemand met zijn nagels op het schoolbord kraste.....in het omschrijven en herkennen ben ik niet zo goed als het om zulke dingen gaat hahahaha
Maar het komt wel goed! Ik slik nu af en toe 2 paracetamol als ik er echt te lang en teveel last van heb, maar dat wil ik niet elke dag slikken aangezien ik nog borstvoeding geef. Mijn streven is zolang mogelijk borstvoeding, maar in ieder geval tot de 6 maanden, en zoals het er nu uitziet ga ik dat laatste in ieder geval wel halen. (de eerste optie is afhankelijk van of de klachten alsnog vanzelf weggaan of dat het toch dmv medicijnen weg moet trekken) 
Ik kreeg de optie om eerder doorgestuurd te worden naar een handentherapeut, maar ik wil eerst een diagnose hebben voordat ik iets anders probeer, gezien de ervaring met de polsbeschermers en het feit dat ik wel voor onze dochter wil kunnen blijven zorgen en daar niet onnodig risico`s mee wil nemen. Dan wacht ik liever iets langer op een ware diagnose dan dingen uitproberen die roet in het eten kunnen gooien. Dit is nog wel uit te houden tot de afspraak zoals het nu gaat.
Mijn man is een geweldige man, als ik s'nachts uit bed kom (nouja hij maakt me wakker) voor het kolven, dan staat alles klaar voor gebruik, met een glas drinken erbij, en de zorg voor Lillith neemt hij dan nog op zich. En s'ochtends staat er al een fles klaar en hoef ik niet die dop er nog af en op te draaien. Lillith is ook super geduldig, ook als ze net wakker is, wat mama de tijd geeft om op te starten. Samen komen we er dus wel. 
Ik blijf positief en met zo`n geweldig gezin is dat ook absoluut niet moeilijk hahaha 

638 x gelezen, 1

reacties (9)


 • Trotse-Ouders-Van-4-Wonders

  Jeetje meis heftig ik ben benieuwd wat er uit gaat komen echt niet fijn! Zo te lezen heb je net zo lieve man als mijn man hoe je je man beschrijft zou het zo de mijne wezen! Die is ook zo lief en behulpzaam! Sterkte 😘

 • Kikker123

  Dank je wel, en wat fijn dat jij ook zo`n lieve man hebt! Ik ben ook erg benieuwd wat dit nou is, ik heb er geen verstand van, en vind het maar een vreemd iets. Maarja komt wel weer goed, ik ben benieuwd wanneer ik terecht kan in het ziekenhuis, maar dat zal wel even duren. Ik weet de wachttijden, en dat is het wel waard.

 • Trotse-Ouders-Van-4-Wonders

  Ja laten we van het beste uitgaan!! Ik hoop dat je snel aan de beurt bent!!

 • Kikker123

  Over 2 weken al!

  Veel sneller dan verwacht gelukkig!

  Nog even geduld, en volgende week is mijn eigen huisarts er, dat is ook wel fijn om te weten.

  Als er dan nog iets geregeld moet worden, gaat het in ieder geval op de normale manier :)

 • Trotse-Ouders-Van-4-Wonders

  Ohh top dat is fijn dat het zo snel kan zeg! Sneller als verwacht ( volgens mij ) en je eigen huisarts is idd altijd wel weer fijn een vertrouwd iemand!

 • Kikker123

  Inderdaad dat is veel sneller!En gelukkig maar, want duidelijkheid kunnen we wel gebruiken!

 • Trotse moeder vanaf 2012

  wat vervelend dat je er nog steeds last van heb!! Lijkt mij ook wel eng nu je niet weet wat het is.. Ik hoop voor je dat er snel duidelijkheid komt en dat je er snel vanaf bent!!

 • Kikker123

  Dank je wel! lief van je Eng vind ik het niet hoor, ik hoor wel wat het is, ik blijf hopen dat het vanzelf weer over gaat. Ik weet dat het ook anders kan zijn, maar zolang ik dat niet van de arts te horen krijg, hou ik daar geen rekening mee. Vervelend is het zeker, vooral als het ook overdag blijft "hangen" maar ja daar doe ik niet zoveel aan. Gelukkig kan ik nog wel lekker knuffelen met onze mooie dochter en haar uit de box of het ledikantje tillen!