Lillith 17 dagen oud

Vandaag is ons meisje 17 dagen oud! Of nou ja jong ;) 
Op zich gaat het hartstikke lekker hier! We genieten nog steeds optimaal! Alleen vandaag had mama even een schrik momentje...dit was de eerste keer dat Lillith boven de 37.5 uitkwam (ze had 37.7) en volgens de kraamverzorgende moest ze niet onder de 36.7 en niet boven de 37.5 uitkomen...en tja dit is onze eerste kind, dus manlief erbij gehaald en de dokter gebeld. 
Dit alles wel in combinatie met een dochter die de laatste 2 dagen meer spuugt/melk omhoog laat komen/schone truitjes of hydrofiele luiers nodig heeft, af en toe een spuitluier en heel veel drinkt, af en toe hoest of zich verslikt en met een nichtje wat ziek in de buurt gekomen was met hoesten. 
En we zouden eigenlijk morgen met haar naar het consultatie bureau ivm vlekjes op haar achterhoofd, wat volgens de wijkverpleegkundige weleens een ooievaarsbeet kon zijn, maar wat wel goed was om even te laten checken. En ze heeft ook nog steeds spruw....en daarvan moesten we nog weten hoe lang dat ongeveer aanwezig mag zijn...het puntje van haar tong is wel roze, maar de rest is wit....schoonmaken met een gaasje laat ze nog steeds niet toe...je komt er echt niet in met je vinger en een gaasje, zelfs niet als ze gaapt....
Maar morgen vroeg hebben we een afspraak bij de huisarts!
We hadden haar kruik uit de box gehaald en daarna was haar temperatuur gelukkig weer gezakt tot 37.3 (overdag slaapt ze tegenwoordig in de box ipv in de kinderwagenbak...en s'nachts mag ze in het grote babybed....sinds vrijdag)
Het is nu dus even de vraag of het allemaal met elkaar te maken heeft, of juist niet. Het lichaam is natuurlijk druk bezig met groeien en ontwikkelen, en het kan goed zijn dat ze nu zelf haar warmte regelt en de kruik niet meer nodig heeft,....maar daar hebben we morgen hopelijk weer meer informatie over....
Tot die tijd houden we haar extra goed in de gaten, vooral het drinken is erg opvallend en veel vaker en langer dan toen met de regeldag, dit is bijna elk uur wel minimaal 15 minuten...behalve als je dus een flesje met de vitamientjes erin klaar hebt staan om te geven...dan vallen we ineens in slaap ;) Maar die wacht wel op haar tot ze weer wakker is....
Ik moet zeggen dat deze mama het maar lastig vind,...ik wil niet dat ze het te koud krijgt, en tot nu toe was de kruik er om dat te voorkomen, nu moet ze het zelf doen. Nou kan ik het mutje op zetten, maar dan kan ze zeker haar warmte niet meer kwijt.....en als ik een kruik in het ledikantje of de box leg, en stel dat dat inderdaad de reden is van de 37.7, dan is dat ook weer niet goed en slim.....En dan kun je het weer beter te koud dan te warm hebben he....
Ze ligt nu in een niet verwarmde box, (ik wilde hem nog voorverwarmen, maar dat bleek niet nodig, ze ligt nu diep te slapen en de box is kort opgemaakt...als ik er een kruik bij in wil leggen moet zij er weer uit, terwijl ze haar slaap goed kan gebruiken, dus dat doen we maar niet.
Eens in de zoveel tijd loopt deze mama dus naar de box en checkt ze het nekje of de voetjes, in de hoop dat alles goed blijft gaan met Lillith haar temperatuur! 
En ik snap dat ik hier de overbezorgde moeder kan uithangen hoor, dat besef ik me maar al te goed, maar liever iets te bezorgd dan iets te nonchalant in dit geval :) 
Ze is gelukkig voor de rest niet suf, wel vind ik haar iets anders in haar gedrag, rustiger, maar het weinige slapen en vele drinken kost natuurlijk ook veel energie! 
Normaal gesproken kan ik s'nachts wat uurtjes doorpakken, doordat mijn man de voedingen tussen 1 en 5 doet, maar nu vannacht ligt het aan ons meisje wat ik precies aan slaap krijg. Ze heeft zoveel behoefte aan de borstvoeding dat mijn slaap er niet meer toe doet. Dat komt wel weer, ik kan wel wat slapen, maar als ze dorst heeft krijgt ze ontbijt op bed ;)
We weten niet hoeveel nutrilon ze ondertussen mag hebben. En tja...normaal had ik een grote portie borstvoeding op tafel staan....nu is dat nog 50ml met de vitamientjes...en voor de rest is het tot nu toe op hahaha 
Maar vocht/voeding is wel erg belangrijk, of ze nou wel of niet ziek is! Zo eet en drink ik vandaag ook veel meer, maar dat moet ook wel he.
We willen morgen haar wel laten wegen, of bij de huisarts, of bij het inloopspreekuur, en we zijn benieuwd! Vorige week was ze 3790 gram en zat ze al boven haar geboortegewicht....ze doet het goed ons prinsesje!! 
Vooral op zo`n dag als vandaag zijn we extra blij dat ze geen achterstand had bij haar geboorte!
Het zal allemaal wel loslopen, en hopelijk is het iets heel onschuldigs! 

337 x gelezen, 0

reacties (0)